Dessert - 1500 lækre opskrifter

Slut af med en lækker dessert

Traditionelt set spiser de fleste nok kun dessert, når de har gæster, meeeeeeen nogle gange kan der da også sniges en lille lækker dessert ind på en helt almindelig hverdagsaften.

Hvad enten du skal traktere en stor flok gæster, eller bare dig selv og din familie, så finder du helt sikkert en lækker dessert, som vil bringe glæde her.

Mad

Tiramisu-roulade

Skøn roulade med mascarponecreme og små stykker ladyfingers dyppet i kaffe og marsalavin.

mere om Dessert
Henter...

Hvad skal man servere til dessert?

Mulighederne er mange – lige fra de helt enkle som færdigkøbt is med frisk frugt og flødeskum til de mere avancerede mousser, hjemmelavede sorbet’er og fancy petit fours. Vil du gerne slutte middagen af med manér, uden at bruge hele dagen i køkkenet, så prøv en af disse nemme udveje.

3 gode opskrifter på meget nemme desserter

 

Lav din egen isbod

Sæt 2 eller 3 slags lækker is på bordet sammen med færdigkøbte isvafler. Lad gæsterne selv lave deres egne vaffelis og suppler med flødeskum og krymmel. Vil du gøre det ekstra festlig kan du lave dit eget hjemmelavede guf, som kan komme på toppen.

Abemad

Brug årstidens frugt og lav en lækker frugtsalat, skær f.eks. æbler, melon, bananer, pærer og vindruer i passende tern og bland sammen i en skål. Er det uden for sæsonen kan du sagtens bruge f.eks. ananas eller ferskner fra dåse også.

Pift frugtsalaten op med hakkede nødder eller hakket mørk chokolade og server med råcreme eller flødeskum til. Vil selv lave råcreme kommer opskriften her:

  • Råcreme
  • 1 lille bæger past. æggeblommer
  • 1½ spsk. sukker
  • 2½ dl piskefløde
  • Evt. lidt vaniljekorn eller vaniljesukker

Pisk æggeblommer, sukker og evt. vanilje cremet. Pisk fløden til flødeskum bagefter og vend det forsigtigt i æggecremen. Server råcremen til frugtsalat, oven på tærter eller som lækkert tilbehør til f.eks. en chokoladekage.

Desserter i glas: Vil du gøre det ekstra festligt kan du portionsanrette abemaden i glas med en klat råcreme på toppen.

Tærte

Køb en færdig evt. frossen tærte med frugt eller bær og lun i ovnen. Server med friskpisket flødeskum, en kugle god vaniljeis eller lidt cremet græsk yoghurt rørt op med vaniljekorn eller vaniljesukker. Du kan også nemt selv bage en crumble – en frugttærte med smuldredej på toppen, som stort set ingen tid tager at lave. Bliv inspireret her.

Desserter med chokolade

Chokolade er en klassisk ingrediens i mange desserter – især dessertkager og tærter. Men også i forskellige slags chokolademousse, hjemmelavet is og trifli.  Prøv f.eks. denne bombe af en chokoladekage: Orange-chokolade-tærte 

Eller hvad med at overraske dine gæster med en hjemmelavet version af en populær chokoladebar som f.eks. hjemmelavet bounty

Eller hjemmelavet twix med saltkaramel

Du kan også gå all in med denne drøm af en dessertkage: Chokoladekage med Kahlua og cremet chokolade-frosting

Verdens bedste 

Der er mange – og sikkert delte meninger om – hvad verdens bedste dessert er. Men de fleste er nok enige om, at den perfekte dessert skal være sød og lækker. Mange er også vilde med en dessert, der har fløjlsblød konsistens, som f.eks.

Citronfromage

Vi har en del af vores favoritter på den skønne syrlig/søde mousse her, hvor du også finder den helt fantastiske citronfromage-IS med pistacienødder

Eller den italienske klassiker panna cotta, som mange fejlagtigt tror, er virkelig svær at lave. Det er den bestemt ikke – se bare her.

Dessert

Eller Maja Ambeck Vase lækre opskrift på cremet saltkaramelmousse.

Creme brûlee

En skøn lækkerbisken med et hårdt karamelliseret låg og den blødeste creme nedenunder – en lidt avanceret dessert synes mange måske, men den er slet ikke så svær at lave, som man skulle tor. Se beviset her.

Hvis du ikke har mod på at kaste dig ud i at kreere en creme brûlee kan du i stedet lave en god gammeldags karamelbudding, som med garanti vil sende dig og dine gæster direkte i det nostalgiske hjørne. 

Chokolademousse

En kendt og elsket klassikser, som (næsten) alle kan lide – du kan lave chokolademousse med både hvid og mørk chokolade og tilsætte f.eks. kaffe, appelsinsaft/appelsinskal, eller forskellig slags likør som smagsgiver. Prøv f.eks. denne chokoaldemousse med kokoscreme

Eller se alle vores skønne opskrifter på chokolademousse

Lag på lag desserter

Trifli – den skønneste dessert med frugt og makronerm som du kan variere i det uendelige.

Du kan også vælge det ultra-nemme version og lave Eton Mess - den klassiske engelske sommerdessert, der i al sin enkelthed består i at blande (færdigkøbte) marengs, bær og flødeskum sammen i et skønt rod (=mess) og servere.

Tiramisu er anden måde at servere en dessert i lag på – den italienske klassiker er hurtigt blevet mindst lige så populær her, som den er i sit hjemland, selvom det nok er de færreste italienere, der vil mene at man kan tilberede en tiramisu med rabarber eller blomme eller jordbær 

Hjemmelavet is

Selvom vi bor i et land, hvor det er ganske koldt en stor del af året, er vi vilde med is herhjemme – og hjemmelavet is står også højt på listen over desserter, som vi serverer både til hverdag og fest.

De fleste husker vel de store finaler på diverse familiefester med islagkage med spruttende fontæner – men mindre kan bestemt også gøre det, og en islagkage kan faktisk sagtens bruges, som en enkelt og hurtigt tilberedt dessert derhjemme. Se alle de skønne opskrifter på islagkage her:

Dessertkager

En af de nemmeste måder at komme om desserten på, er at servere en kage, som du kan have bagt i forvejen. Det kunne f.eks. være ’Den perfekte chokoladekage- også kendt som ’Chokoladeballaden’ 

Eller en fragilite med fnuglette marengsbunde 

Eller en af de utallige lækre cheesecakes.

Vil du virkelig imponere dine gæster, så prøv at lave dine helt egne hjemmelavede konditorkager – det kan kun blive et hit:

Men uanset om du har kage, trifli, chokolademousse, hjemmelavet is, eller noget helt femte som din favorit, så finder du mere end 1.500 lækre opskrifter på desserter fra ALT for damerne, Hendes Verden, Hjemmet, FIT LIVING og boligliv her på siden.

Velbekomme!