Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Guf til isvafler
Foto: Thomas Hergaard Lækker lyserød guf til isvafler.

Guf til isvafler

Guf til isvafler

Hjemmelavet guf kan sætte prikken over i’et på den færdigkøbte is. Og det er ikke spor svært, selv at lave hjemmelavet guf. Her får du opskriften på lækker guf.

10 minutter
Print
Ca. 1/2 liter

Guf til isvafler


Arbejdstid: 10 min.
Ikke fryse-egnet

1 bæger pasteuriserede æggehvider (1/2 dl =1 1/2 æggehvide)
75 sukker
ca. 1/2 dl jordbærsaft eller anden rød saft (ufortyndet)
evt. rød frugtfarve

Sådan laver du guf til isvafler


1. Pisk æggehviderne over et næsten kogende vandbad og tilsæt sukkeret lidt ad gangen.

2. Tilsæt saft og evt. rød frugtfarve.

SE OGSÅ: Rabareris med crumble

3. Pisk, til skummet bliver blankt og glat – ca. 5 min. Tag det af varmen og pisk, til det er afkølet.

4. Serveres helst samme dag, men kan opbevares i en plastbøtte med låg i køleskabet i 1 døgn.

Prøv også selv at lave: Pistacieis

5. Server som topping på vafler med flødeis.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hjemmelavet is, Søde sager og Dessert