Pistacieis
SPONSORERET indhold

Pistacieis

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne is har en skøn, ren smag af pistacie, og den er lavet helt uden fløde, for at nøddesmagen virkelig kan få lov til at komme til sin ret.

Af: Linda Lomelinos fra bogen 'Lomelinos is' Foto: Linda Lomelinos fra bogen 'Lomelinos is'
06. jul. 2016 | Opskrift | Hjemmet
½ liter is

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 10 min.
Køle-/frysetid: ca. 3 timer
Pistaciecreme:
85 g pistacienødder (uden skaller)
1 dl varmt vand
Is:
4 dl mælk
2 spsk. majsstivelse
1 dl sukker
1 tsk. vaniljeekstrakt

  1. Pistaciecreme:
  2. Mal nødderne fint. Bland dem med vandet, og blend det til en creme.
  3. Is:
  4. Pisk 1 dl mælk, majsstivelse og sukker sammen i en skål. Hæld de sidste 3 dl mælk i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Hæld majsmælken i, og lad det simre, mens du rører, til blandingen tykner – det tager 5-10 min.
  5. Lad blandingen køle lidt af, og bland den så med pistaciecreme og vaniljeekstrakt. Sæt det i køleskabet, indtil isblandingen er helt kold. Hæld den gennem en sigte, så eventuelle stumper af pistacienød sies fra.
  6. Kør isblandingen i en ismaskine, til isen er færdig. Kom den i en afkølet beholder, og sæt den i fryseren.