Rabareris med crumble
SPONSORERET indhold

Rabarberis med crumble

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mange har rabarber i deres have, men ligesom det gælder for ribs, virker det, som om mange ikke rigtigt kan finde ud af, hvad de skal bruge rabarberne til. De er fine til en crumble, men rabarberis med crumble er endnu bedre.

Af: Linda Lomelinos fra bogen 'Lomelinos is' Foto: Linda Lomelinos fra bogen 'Lomelinos is'
27. maj. 2018 | Opskrift | Hjemmet
6 dl is

Ingredienser

Arbejdstid: 35 min.
Koge-/bagetid: 10 min.
Køle-/frysetid: 2-3 timer
Crumble:
¾ dl hvedemel
2 spsk. sukker
25 g smør
Rabarberis:
200 g rabarber
25 g smør
½ tsk. vaniljepulver
½ dl lyst muscovadosukker
½ dl almindeligt sukker
et nip salt
2 dl piskefløde
1½ dl mælk

  1. Crumble:
  2. Varm ovnen op til 200 grader. Smuldr alle ingredienserne sammen til en løs dej, bred den ud på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i 8-10 min. Lad den køle af, kom den i en skål, og sæt den i køleskabet.
  3. Rabarberis:
  4. Skær rabarberne i stykker på 1-1½ cm. Bland rabarber, smør, vaniljepulver, muscovadosukker, almindeligt sukker og salt i en gryde, varm det op til kogepunktet, og lad det simre, til rabarberne er møre. Lad dem køle af, og blend dem til en puré. Gem eventuelt 3 spsk. af puréen til at lave striber i isen.
  5. Bland resten af puréen med fløde og mælk. Sæt isblandingen i køleskabet, til den er helt kold.
  6. Kør isblandingen i en ismaskine, til isen er færdig. Kom den færdige is, crumblen og eventuelt den puré, du gemte, lagvis i en afkølet beholder, og sæt den i fryseren.