-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Tiramisu med gin og sommerbær
En lækker og veltillavet tiramisu er altid godt, men har du nogensinde overvejet at lave den klassiske italienske dessert med gin? Det har vi – og her får du opskriften på en herlig tiramisu med gin. Den lækre tiramisu laves med den klassiske mascarponecreme og ladyfingers, men så hører lighederne til den italienske dessert-klassiker også op. For denne tiramisu laves med ladyfingers dyppet i gin og en skøn bærkompot af hindbær og jordbær. Resultatet er en flot og sommerlig tiramisu… med gin. Få opskriften her:
Tiramisu til 6-8 personer
Total:2 timer 45 minutter
Arbejdstid:2 timer
Ingredienser
Bærkompot
- 200 g hindbær
- 200 g jordbær
- 2 dl friskpresset citronsaft
- 200 g sukker
- 1 udskrabet vaniljestang
Creme:
- 6 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
- 3 spsk. sukker
- 200 g mascarpone
- 3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
- korn af 1 stang vanilje
- 2 tsk. fintreven appelsinskal af en usprøjtet appelsin
Desuden:
- 16 ladyfingers
- 2 dl gin
- den afdryppede saft fra kogningen af bærrene
Pynt:
- 6-8 hele jordbær
Sådan laver du tiramisu med gin og sommerbær:
- Skyl hindbær og jordbær. Bring citronsaft og sukker i kog i en gryde sammen med den udskrabede halve vaniljestang.
- Kom hindbær og kvarte jordbær i. Kog op 1 min. Hæld bærrene til afdrypning i en si. Opsaml kogelagen. Fjern vaniljestangen.
- Pisk æggeblommerne cremede med vaniljekorn og sukker. Pisk mascarpone i. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
- Rør gin i den afdryppede saft fra kogningen af bærrene. Fordel ladyfingers i bunden af portionsglas, eller i et fad. Hæld ginblandingen over.
- Fordel de kogte bær over. Fordel cremen over. Stil glassene tildækket i køleskab et par timer.
- Pynt med hele jordbær på glassenes kant.