Trøffelkugler med Bailey’s og hasselnødder
Giv evt. trøflerne et tvist ved at trille dem i kakao- eller lakridspulver i stedet for hakkede hasselnødder.
Trøffelkugler med Bailey’s og hasselnødder
18-20 stk
Personer:6
Total:6 timer og 20 minutter
Arbejdstid:10 minutter
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk Bailey’s likør
- 1 knsp salt
- 100 g hasselnødder
Fremgangsmåde
Trøffelkugler:
- Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål.
- Opvarm fløde og Bailey’s til kogepunktet i en gryde.
- Tag gryden fra varmen, og hæld flødeblandingen over chokoladen i skålen.
- Rør rundt i cirkelbevægelser med en dejskraber, til chokoladen smelter, og massen samler sig og bliver blank og ensartet. Smag til med en smule salt.
- Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt trøffelmassen på køl i mindst 6 timer (gerne til dagen efter).
- Tænd ovnen på 200 grader. Læg hasselnødderne i et lille ovnfad, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne, og skallerne løsner sig.
- Tag dem ud, og afkøl dem let. Nulr de løse hinder af nødderne, og lad dem køle helt af. Tag 18-20 hele hasselnødder fra, og hak resten fint. Hæld de hakkede hasselnødder i en skål.
- Tag den kolde trøffelmasse ud fra køl. Form massen til runde kugler med en hel ristet hasselnød i midten, og tril dem herefter i de hakkede hasselnødder.
- Opbevar trøflerne i en lukket beholder på køl indtil servering.