Fragilité med sommerens bær
Foto: Line Thit Klein Fragilité med sommerens bær

Fragilité med sommerens bær

Fragilité med sommerens bær

En fortryllende sommerkage, der kræver lidt arbejde, men er det hele værd.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 8 Person(er)

300 g blandende bær
100 g sukker
1-1½ tsk maizena
225 g marcipan
1 dl vand
2½ dl æggehvide
225 g sukker
50 g hakkede hasselnødder
4 blade husblas
4 dl piskefløde
100 g hindbær
100 g brombær

Sådan laver du fragilité med sommerens bær

1. Kog bærrene i en gryde med sukkeret. Kog, til sukkeret er smeltet, plus 3-4 minutter mere. Rør maizena sammen med lidt vand. Hæld det i gryden, og rør, til det bliver godt jævnet. Kom det i en skål med en stor bund, så det hurtigt kan afkøle.

2. Rør marcipan sammen med vand, evt. med en elpisker, det er lettest. Pisk æggehviderne let stive sammen med 1½ spsk sukker. Tilsæt herefter resten af sukkeret, til marengskonsistens er opnået.

3. Rør 3 store spsk. af den piskede marengs i marcipanmassen, så den bliver lind i konsistensen. Vend herefter resten af den piskede marengs forsigtigt i.

4. Smør fragilitémassen ud på to stykker bagepapir, og drys med hakkede hasselnødder.

5. Bag bundene 45-50 min ved 160 grader. Tag dem ud, og lad dem afkøle. Vend dem om, og træk forsigtigt bagepapiret af. Skær hver bund i 2 stykker, så du har 4 bunde.


6. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Smelt det udblødte husblas i en skål over vandbad. Pisk fløden til skum. Rør hurtigt det smeltede husblas i bærkompotten, og vend det med pisket fløde.

7. Læg en bund på et fad, og smør bærcreme på, og fortsæt, til der er 3 lag med creme, og afslut med en bund på toppen. Sæt fragilitékagen i køleskabet, og lad den trække nogle timer.

8. Skær kagen i portionsstykker, drys med flormelis, og pynt med friske bær. Læg kagen sammen 2-3 timer før servering, så er bundene stadig let sprøde og seje i det.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

TIP

Du kan bage bunde og lave kompot dagen i forvejen. Så er det bare at lægge kagen sammen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage