Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Lækker creme brulé
Foto: Betina Hastoft

Lækker creme brulé - opskrift fra Hendes Verden

Lækker creme brulé

Der er faktisk ikke så avanceret at lave en creme brulé som man går og tror.

4 personer
Print

Creme brulé
4 spsk. sukker
3 dl piskefløde
1 dl sødmælk
korn af 1 stang vanilje
4 æggeblommer
Desuden:
4 spsk. sukker

  1. Kog sukker, fløde, mælk, vaniljestang og vaniljekorn op. Lad det trække 5 min., og tag vaniljestangen op. Rør æggeblommerne sammen, og hæld flødeblandingen i. Fordel blandingen i 4-6 ramekinskåle.
  2. Stil dem i en bradepande, og hæld kogende vand omkring, der går 2 cm op ad skålenes kanter. Bag dem på midterste ovnribbe ved 130 gr. ca. 1 time.
  3. Afkøl dem helt natten over i køleskab.
  4. Drys med sukker. Stil dem under ovngrillen, til sukkeret gyldner. Har du en lille gasbrænder, er den optimal at bruge.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert og Cremebrulee