Tiramisu med rabarber

Foto: Jes Buusmann

Tiramisu med rabarber - opskrift fra Hendes Verden

Tiramisu med rabarber

Synes du, den klassiske italienske tiramisu med kaffesmag er lidt tung, så prøv denne herlige forårsvariant med syrlige rabarber.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 6-8 personer
Ingredienser

600 g rabarber
1 dl sukker
4 past. æggeblommer (2 bægre)
50 g sukker
1 vaniljestang
250 g mascarpone el. cremefraiche 38 %
3 past. æggehvider (2 bægre)
2 dl friskpresset appelsinsaft
1 dl Grand Marnier
20 ladyfingers/savoiardi
Pynt:
2-3 spsk. høvlet mørk chokolade og evt. citronmelisseblade

Sådan laver du tiramisu med rabarber

  1. Vask rabarberne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Fordel rabarberne i et ovnfast fad. Drys sukker over.
  2. Stil dem i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe i ca. 20 min. Hæld rabarber og saft fra dem fra fadet over i en skål, og lad dem køle af.
  3. Pisk æggeblommerne cremede med sukker og vaniljekorn fra 1 vaniljestang. Pisk mascarponen i.
  4. Pisk kun kort tid, da mascarponen ellers bliver for flydende. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
  5. Bland appelsinsaft og Grand Marnier.
  6. Fordel ladyfingers i et dybt fad. Hæld appelsinsaftblandingen over, så kagerne bliver bløde.
  7. Fordel rabarberblandingen, men gem ca. 1 dl rabarber til pynt. Fordel mascarponecremen over, og pynt med rabarberne.
  8. Stil desserten tildækket i køleskab 1 times tid. Pynt med høvlet chokolade og evt. med citronmelisseblade.

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Tiramisu og Dessert