
Cremet saltkaramelmousse
Blød karamelmousse med fine strejf af salt og knasende karamelkugler på toppen. Simpelt og svært uimodståeligt! Den lækre dessert er en skøn fløjlsblød afslutning på en god middag - og du kan pynte den med fine karamelkugler og hindbærstøv eller små spiselige blomster.
Ingredienser
Karamelmousse:
120 g karamelchokolade, f.eks. Dulcey fra Valrhona eller Amber fra Summerbird
150 ml piskefløde
1 nip salt
Pynt: små karamelkugler frysetørret hindbærstøv evt. spiselige blomster
Sådan laver du mousse med saltkaramel
Karamelmousse:
1. Smelt karamelchokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
2. Bring 50 ml fløde og salt til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og får en smuk, blank overflade.
3. Pisk de resterende 100 ml fløde til let skum. Vend først lidt af skummet i chokolademassen, og vend derefter forsigtigt resten i.
4. Fordel moussen i små skåle, og sæt dem i køleskabet i minimum 4 timer eller natten over.
Pynt: Pynt med karamelkugler, hindbærstøv og blomsterblade lige inden servering.
Tip
Vil du give den søde karamelmousse lidt syrligt modspil, så top den med friske bær i sæson.