Opskrift på karamelmousse
SPONSORERET indhold

Cremet saltkaramelmousse

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Blød karamelmousse med fine strejf af salt og knasende karamelkugler på toppen. Simpelt og svært uimodståeligt! Den lækre dessert er en skøn fløjlsblød afslutning på en god middag - og du kan pynte den med fine karamelkugler og hindbærstøv eller små spiselige blomster.

Af: Maja Ambeck Vase Foto: Maja Ambeck Vase
01. nov. 2017 | Opskrift | ALT for damerne
Karamelmousse til 4-6 personer | Total: 30 min

Ingredienser

Karamelmousse:
120 g karamelchokolade, f.eks. Dulcey fra Valrhona eller Amber fra Summerbird
150 ml piskefløde
1 nip salt

Pynt: små karamelkugler frysetørret hindbærstøv evt. spiselige blomster

Sådan laver du mousse med saltkaramel

Karamelmousse:
1. Smelt karamelchokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.

2. Bring 50 ml fløde og salt til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og får en smuk, blank overflade.

3. Pisk de resterende 100 ml fløde til let skum. Vend først lidt af skummet i chokolademassen, og vend derefter forsigtigt resten i.

4. Fordel moussen i små skåle, og sæt dem i køleskabet i minimum 4 timer eller natten over.

Pynt: Pynt med karamelkugler, hindbærstøv og blomsterblade lige inden servering.