Marcipankugler med appelsin, Daim og karamelchokolade

Marcipankugler med appelsin, Daim og karamelchokolade

Er du også vild med marcipan? Her får du en opskrift på marcipankugler med appelsin, Daim og karamelchokolade. 

Hendes verden logo farv

20 stk

Personer:5

Total:1 time & 50 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

Marcipankugler:

  • ½ usprøjtet appelsin
  • 250 g marcipan
  • 1 spsk. flormelis

Overtræk:

  • 200 g karamelchokolade (fx fra Odense)
  • 100 g Daim
  • ½ usprøjtet appelsin

Fremgangsmåde

  1. Marcipankugler: Riv appelsinskallen fint. Ælt marcipan, appelsinskal og flormelis sammen i en skål til en ensartet masse. Tril 20 runde kugler af massen, og læg dem på køl i 30 minutter.
  2. Overtræk: Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad ved lav varme. Hak Daim-chokoladen til fine krummer med en skarp kniv.
  3. Overtræk marcipankuglerne med den smeltede chokolade. Sæt kuglerne på et bræt med bagepapir, og drys dem med hakket Daim, inden chokoladen sætter sig. Drys også med lidt revet appelsinskal.
  4. Sæt marcipankuglerne på køl i mindst 1 time. Opbevar dem i en lukket beholder på køl indtil servering.

.