Marcipankugler med appelsin, Daim og karamelchokolade
Er du også vild med marcipan? Her får du en opskrift på marcipankugler med appelsin, Daim og karamelchokolade.
20 stk
Personer:5
Total:1 time & 50 minutter
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
Marcipankugler:
- ½ usprøjtet appelsin
- 250 g marcipan
- 1 spsk. flormelis
Overtræk:
- 200 g karamelchokolade (fx fra Odense)
- 100 g Daim
- ½ usprøjtet appelsin
Fremgangsmåde
- Marcipankugler: Riv appelsinskallen fint. Ælt marcipan, appelsinskal og flormelis sammen i en skål til en ensartet masse. Tril 20 runde kugler af massen, og læg dem på køl i 30 minutter.
- Overtræk: Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad ved lav varme. Hak Daim-chokoladen til fine krummer med en skarp kniv.
- Overtræk marcipankuglerne med den smeltede chokolade. Sæt kuglerne på et bræt med bagepapir, og drys dem med hakket Daim, inden chokoladen sætter sig. Drys også med lidt revet appelsinskal.
- Sæt marcipankuglerne på køl i mindst 1 time. Opbevar dem i en lukket beholder på køl indtil servering.
.