
Gammeldags æblekage med kandiseret ingefær og bastogne-rasp
Mormors gamle æblekage med flødeskum får en lille justering med kandiseret ingefær i æblerne og sprøde bastognekiks i raspen.
6 portioner
Personer:6
Total:45 minutter + trækketid
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
- 1,2 kg æbler
- ½ dl vand
- 150 g sukker
- 25 g kandiseret ingefær
- 1 vaniljestang
- 25 g smør
- 75 g rasp
- 25 g sukker
- ½ tsk kanel
- 50 g bastognekiks eller andre kanelkiks
- 3 ½ dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i grove stykker, og kom dem i en gryde sammen med vand og sukker.
- Hak ingefæren fint, og kom det i gryden sammen med kornene fra vaniljestangen og selve stangen.
- Kog æblerne under låg i 20 minutter, til de er møre og begynder at splatte ud. Fisk vaniljestangen op, og lad æblemosen køle af.
- Smelt smørret i en pande, og steg raspen sammen med sukker og kanel i ca. 8 minutter ved middel varme, til raspen bliver gylden. Sluk for varmen.
- Kom kiksene i en pose, og knus dem med en grydeske. Bland dem sammen med raspen. Lad det køle af.
- Kom æblemos i portionsglas ca. ⅓ op. Kom lidt af raspen oven på. Gentag med endnu et lag æblemos og rasp.
- Lad desserterne stå og trække i køleskabet i et par timer – gerne mere.
- Pisk fløden til skum og kom det på toppen af desserterne inden servering.
Tip!
Kan også laves i én stor skål i stedet for portionsservering.