Gammeldags æblekage med kandiseret ingefær og bastogne-rasp.

Gammeldags æblekage med kandiseret ingefær og bastogne-rasp

Mormors gamle æblekage med flødeskum får en lille justering med kandiseret ingefær i æblerne og sprøde bastognekiks i raspen.

ALT for damerne logo

6 portioner

Personer:6

Total:45 minutter + trækketid

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

  • 1,2 kg æbler
  • ½ dl vand
  • 150 g sukker
  • 25 g kandiseret ingefær
  • 1 vaniljestang
  • 25 g smør
  • 75 g rasp
  • 25 g sukker
  • ½ tsk kanel
  • 50 g bastognekiks eller andre kanelkiks
  • 3 ½ dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i grove stykker, og kom dem i en gryde sammen med vand og sukker. 
  2. Hak ingefæren fint, og kom det i gryden sammen med kornene fra vaniljestangen og selve stangen. 
  3. Kog æblerne under låg i 20 minutter, til de er møre og begynder at splatte ud. Fisk vaniljestangen op, og lad æblemosen køle af.
  4. Smelt smørret i en pande, og steg raspen sammen med sukker og kanel i ca. 8 minutter ved middel varme, til raspen bliver gylden. Sluk for varmen. 
  5. Kom kiksene i en pose, og knus dem med en grydeske. Bland dem sammen med raspen. Lad det køle af.
  6. Kom æblemos i portionsglas ca. ⅓ op. Kom lidt af raspen oven på. Gentag med endnu et lag æblemos og rasp. 
  7. Lad desserterne stå og trække i køleskabet i et par timer – gerne mere. 
  8. Pisk fløden til skum og kom det på toppen af desserterne inden servering.

Tip! 

Kan også laves i én stor skål i stedet for portionsservering.