
Er du også vild med crumble? Her er tre lækre versioner!
Vi har opgraderet den klassiske, enkle crumble og giver et bud på tre meget forskellige kager, som alle har det sprøde låg og frugtfyldet til fælles.
Brombær-blommecrumble med citron-makron

6 personer
Personer:6
Total:1 time
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
Frugt:
- 400 g brombær
- 6 blommer
- 20 g blødt smør til formen
- 3 spsk. citronsaft
- 150 g sukker
Crumble:
- 125 g smør
- 150 g hvedemel
- 100 g sukker
- 2 tsk. reven usprøjtet citronskal
- 50 g knuste makroner
Tilbehør:
- Flødeskum
Fremgangsmåde
- Skyl og afdryp brombærrene. Skyl, udsten og skær blommerne i tern. Smør et ovnfast fad med blødt smør. Fordel brombær og blommer i fadet.
- Dryp citronsaft og drys sukker over bærrene.
- Crumble: Smuldr smørret i hvedemel og sukker, til det er som revet ost. Bland citronskallen i. Bland knuste makroner i. Drys det over bærrene. Bag kagen ved 200 grader ca. 35-40 min. Server lun eller kold med flødeskum til.
Crumblecupcakes med rom og rosin

10-12 cupcakes
Personer:8
Total:1 time & 40 minutter
Arbejdstid:15 minutter
Ingredienser
Cupcakes:
- 50 g rosiner
- ¾ dl mørk rom eller appelsinsaft
- 100 g blødt smør
- 150 g sukker
- 2 æg
- 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g reven marcipan
- 2 dl revet pære
Crumble:
- 50 g smør
- 75 g hvedemel
- 40 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
Pynt:
- Sigtet flormelis
Tilbehør:
- Vaniljeis
Fremgangsmåde
- Cupcakes: Kom rosinerne i et glas og hæld rom over. Lad det trække 1 times tid. Rør smør og sukker sammen. Rør æggene i. Tilsæt vaniljekorn, hvedemel blandet med bagepulver og marcipan. Kom pæren i sammen med rosiner i rom og mælk.
- Crumble: Fordel dejen i muffinforme. Smuldr smørret i hvedemel, sukker og vaniljesukker, til det er som revet ost. Drys crumblen over kagernes top. Bag dem ca. 25 min. ved 175 grader.
- Servér kagerne med en kugle is til.
Hindbær-æble crumble med ricotta

1 kage
Personer:8
Total:1 time & 20 minutter
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
Kage:
- 2 æg
- 225 g sukker
- 150 g blødt smør
- 2 tsk. vaniljesukker
- 100 g ricotta eller cremefraiche 38 %
- 175 g hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- 150 g hindbær
- 150 g renset æble
- 2 spsk. hvedemel
Crumble:
- 75 g hakkede macademianødder
- 3 spsk. sukker
- 50 g smør
Tilbehør:
- Flødeskum
Fremgangsmåde
- Kage: For en springform 22 cm. i diameter med bagepapir.
- Pisk æg og sukker sammen, til det er cremet. Kom blødt smør, vaniljesukker og ricotta i. Bland hvedemel og bagepulver og vend det i.
- Skyl hindbærrene. Skær æblet ud i 1x1 cm tern. Kom frugten i en skål og vend de 2 spsk. hvedemel i. Vend frugten i dejen og kom den i springformen.
- Crumble: Smuldr macademianødder med sukker og smør og fordel det over kagen. Bag kagen ved 175 grader på andennederste ovnribbe ca. 50-60 min.