
Blåbær cheesecakeis
De lækre smage fra en cheesecake, men i en nem is, der ikke kræver ismaskine og er god at lave til mange.
Personer:6-8
Total:4 timer og 30 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser: Blåbærkompot
- 200 g blåbær (friske eller frosne)
- 75 g sukker
- 2 tsk majsstivelse, rørt op i lidt vand
Ingredienser: Is
- 250 g mascarpone
- 1 dåse kondenseret mælk
- 1 tsk vaniljepaste
- ½ l piskefløde
- 50 g digestive kiks
Fremgangsmåde: Blåbærkompot
- Kom blåbær i en gryde med sukker, og kog det sammen i 6-7 minutter, til alle bær er bristede.
- Rør majsstivelse sammen med lidt koldt vand, og rør det ud i de kogende bær.
- Sluk for varmen, og lad kompotten køle helt ned.
Fremgangsmåde: Is
- Pisk mascarpone sammen med kondenseret mælk og vaniljepaste.
- I en anden skål piskes fløden til skum.
- Vend en tredjedel af flødeskummet forsigtigt i mascarponeblandingen, og vend så resten af flødeskummet i.
- Kom en tredjedel af isblandingen i en form på ca. 1 liter.
- Kom 3 skefulde blåbærkompot i.
- Bræk kiksene i stykker, og kom en trediedel af dem i isen.
- Brug en kniv til at lave et par swirls gennem fyldet
- . Gentag med halvdelen af den resterende isblanding, blåbærkompot og kiksestykker og igen med resten.
- Sæt formen i fryseren og lad isen fryse færdig i mindst 3 timer.
Tip!
Du kan snyde og bruge blåbærmarmelade i stedet for at lave din egen blåbærkompot.