Foto af blåbær-cheesecake-is. Der ligger nogle isvafler rundt omkring, og isen er i en hvid skål.

Blåbær cheesecakeis

De lækre smage fra en cheesecake, men i en nem is, der ikke kræver ismaskine og er god at lave til mange.

ALT for damerne logo

Personer:6-8

Total:4 timer og 30 minutter

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser: Blåbærkompot

  • 200 g blåbær (friske eller frosne)
  • 75 g sukker
  • 2 tsk majsstivelse, rørt op i lidt vand

Ingredienser: Is

  • 250 g mascarpone
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 1 tsk vaniljepaste
  • ½ l piskefløde
  • 50 g digestive kiks

Fremgangsmåde: Blåbærkompot

  1. Kom blåbær i en gryde med sukker, og kog det sammen i 6-7 minutter, til alle bær er bristede. 
  2. Rør majsstivelse sammen med lidt koldt vand, og rør det ud i de kogende bær. 
  3. Sluk for varmen, og lad kompotten køle helt ned.

Fremgangsmåde: Is

  1. Pisk mascarpone sammen med kondenseret mælk og vaniljepaste. 
  2. I en anden skål piskes fløden til skum. 
  3. Vend en tredjedel af flødeskummet forsigtigt i mascarponeblandingen, og vend så resten af flødeskummet i. 
  4. Kom en tredjedel af isblandingen i en form på ca. 1 liter. 
  5. Kom 3 skefulde blåbærkompot i. 
  6. Bræk kiksene i stykker, og kom en trediedel af dem i isen. 
  7. Brug en kniv til at lave et par swirls gennem fyldet
  8. . Gentag med halvdelen af den resterende isblanding, blåbærkompot og kiksestykker og igen med resten. 
  9. Sæt formen i fryseren og lad isen fryse færdig i mindst 3 timer.

Tip!

Du kan snyde og bruge blåbærmarmelade i stedet for at lave din egen blåbærkompot.