Et billede af en hindbærtiramisu. Den har rødt hindbær-pulver på toppen. Der ses også tre stykker af hindbærtiramisuen, som er skåret ud. De ligger på hvide tallerkener.

Sommerdesserten, du ikke vidste, du manglede: Prøv denne lækre frosne hindbærtiramisu

En bærvariant af tiramisu, men frossen og uden kaffe. Desserten ser flot ud og er rigtig nem at lave.

ALT for damerne logo

6-8

Personer:6-8

Total:40 min + frysetid (4-5 timer)

Arbejdstid:40 min

Ingredienser

Det skal du bruge

  • sandkageform på ca. 10x32 cm
  • 200 g hindbær, evt fra frost + 100 g friske
  • 100 + 150 g sukker
  • 6 æggeblommer
  • korn fra 1 stang vanilje
  • 200 g mascarpone
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 18 ladyfingers
  • 6 cl Cointreau eller Grand Marnier
  • evt. 2 spsk hindbærstøv

Fremgangsmåde

  • Kom 200 g hindbær i en gryde sammen med 100 g sukker. 
  • Kog det sammen i 8-10 minutter til en kompot, og lad det køle af.
  • Kom 150 g sukker i en skål sammen med æggeblommer og vaniljekorn. Pisk det til en tyk æggesnaps med en elpisker. 
  • I en anden skål røres mascarpone blødt med en elpisker ved lav hastighed. 
  • Hæld fløden i mens der piskes ved høj hastighed, og fortsæt til det er blevet til tyk flødeskum. 
  • Kom en tredjdedel af flødeskummet i æggesnapsen, og vend det sammen. 
  • Kom resten af flødeskummet i og vend det sammen til en ensartet masse.
  • Beklæd en sandkageform med plastfolie. 
  • Kom Cointreau eller Grand Marnier i en dyb tallerken. 
  • Tag 9 ladyfingers, og vend dem en ad gangen i likøren, og læg dem i ét lag i formen.
  • Smør halvdelen af hindbærkompotten over. Kom de friske hindbær over. 
  • Smør halvdelen af mascarponecremen over.
  • Dyp de resterende ladyfingers i likør, og læg dem i et nyt lag. 
  • Smør resten af hindbærkompotten over, og top med resten af mascarponecremen. 
  • Kom formen i fryseren, og lad den fryse i mindst 4-5 timer.
  • Tag den ud, og sæt den i køleskabet i en halv time, før den skal servers. 
  • Vend den ud af formen, sæt den på et fad med bunden ned ad og drys med evt. hindbærstøv gennem en sigte.

TIP!

Du kan blende frysetørrede hindbær til hindbærstøv.

Om madskribent Mira Arkin

  • Har en særlig hang til pasta og cocktails, og elsker at lave mad, fordi hun elsker at spise god mad. 
  • Hendes opskrifter er inspireret af hele verdens køkkener og lavet uden dogmer, udover at råvarerne skal være i orden, og at det skal være nemt at gå til – også på en mandag.