Billede af en rabarbertærte med frangipane - der er en lyserød skål med flødeskum i venstre hjørne, og en sølv ske. Tærten står på et træbord.

Skøn rabarbertærte med frangipane

Du kan eksperimentere med at lægge rabarberstykkerne på tærten i mange fine mønstre.

Boligliv logo

1 rabarbertærte

Personer:8

Total:1 time og 30 minutter

Arbejdstid:40 minutter

Ingredienser

Mørdej

  • 150 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 nip salt
  • 1 æg

Ingredienser

Frangipane

  • 100 g blødt smør
  • korn fra 1 stang vanilje
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g mandelmel
  • 2-3 stængler rabarber

Fremgangsmåde

  1. Smuldr smørret i melet. Du kan evt. rive det på et rivejern ned i melet. Tilsæt flormelis og salt, og saml dejen med ægget. Læg dejen på køl en halv times tid.
  2. Tænd ovnen på 190 grader. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og læg den i en smurt tærteform på diam 25 cm. Prik bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over og fyld op med tærtekugler, tørrede kikærter el. lign. Bag bunden i 20 min. og fjern bagepapir og tærtekugler.
  3. Skyl rabarber og skær dem i skrå stykker på ca. ½-1 cm tykkelse.
  4. Pisk smør, sukker og vaniljekorn luftigt med en elpisker. Pisk derefter æggene i et ad gangen. Vend mandelmelet i med en dejskraber og fordel frangipanemassen over tærtebunden.
  5. Læg rabarberstykker i stjerneform – eller et andet mønster – ovenpå frangipanemassen og tryk dem lidt ned. Bag tærten i 25-30 minutter, til den er gyldenbrun. Tag den ud og lad den afkøle inden servering.

Tip!

Server tærten med en klat cremefraiche eller iskold flødeskum.