
Skøn rabarbertærte med frangipane
Du kan eksperimentere med at lægge rabarberstykkerne på tærten i mange fine mønstre.
1 rabarbertærte
Personer:8
Total:1 time og 30 minutter
Arbejdstid:40 minutter
Ingredienser
Mørdej
- 150 g smør
- 250 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 nip salt
- 1 æg
Ingredienser
Frangipane
- 100 g blødt smør
- korn fra 1 stang vanilje
- 100 g sukker
- 2 æg
- 100 g mandelmel
- 2-3 stængler rabarber
Fremgangsmåde
- Smuldr smørret i melet. Du kan evt. rive det på et rivejern ned i melet. Tilsæt flormelis og salt, og saml dejen med ægget. Læg dejen på køl en halv times tid.
- Tænd ovnen på 190 grader. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og læg den i en smurt tærteform på diam 25 cm. Prik bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over og fyld op med tærtekugler, tørrede kikærter el. lign. Bag bunden i 20 min. og fjern bagepapir og tærtekugler.
- Skyl rabarber og skær dem i skrå stykker på ca. ½-1 cm tykkelse.
- Pisk smør, sukker og vaniljekorn luftigt med en elpisker. Pisk derefter æggene i et ad gangen. Vend mandelmelet i med en dejskraber og fordel frangipanemassen over tærtebunden.
- Læg rabarberstykker i stjerneform – eller et andet mønster – ovenpå frangipanemassen og tryk dem lidt ned. Bag tærten i 25-30 minutter, til den er gyldenbrun. Tag den ud og lad den afkøle inden servering.
Tip!
Server tærten med en klat cremefraiche eller iskold flødeskum.