-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
De lækreste gulerodsmuffins med karamel
Svampede og krydrede gulerodsmuffins bliver ekstra gode, hvis de toppes med flødeostecreme og karamelsauce. En vaskeægte luksusudgave af den altid populære gulerodskage.
12 stk.
Total:50 min.
Ingredienser
Gulerodsmuffins
- 250 g hvedemel
- 1 ½ tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk stødt ingefær
- ½ tsk salt
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 3 æg
- 0,5 dl mælk
- 100 g smagsneutral olie
- 200 g gulerødder, fintrevet
- 75 g rosiner
- 75 g valnødder, grofthakkede
Karamelsauce
- 100 g sukker
- 30 g vand
- 1 dl piskefløde
- 45 g smør
- 1 tsk havsalt
Flødeostcreme
- 400 g flødeost
- 185 g smør, blødt
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk fintrevet citronskal
- 100 g flormelis
Pynt
- 50 g valnødder, finthakket
Fremgangsmåde
Muffins
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Bland hvedemel, bagepulver, natron, kanel, kardemomme, ingefær og salt sammen i en skål.
- Bland sukker, brun farin, æg, mælk og smagsneutral olie i en anden skål.
- Hæld sukkerblandingen op i de tørre ingredienser, og rør det godt sammen med en dejskraber. Vend gulerødder, rosiner og valnødder i dejen.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme, og bag i ca. 18 minutter. Lad muffins afkøle.
Karamelsauce
- Kog sukker og vand op i en tykbundet gryde uden at røre i gryden.
- Lad det koge videre, indtil det bliver lysebrunt og tilsæt fløden under omrøring, og derefter smørret. Lad massen koge et par minutter, til det bliver en tyk karamelsauce.
- Tilsæt salt, hæld saucen i en lille skål, og lad den afkøle.
Flødeostcreme
- Kom ingredienserne i en foodprocessor og kør til en ensartet creme.
- Kom en skefuld flødeostecreme på hver muffin, og tryk en lille fordybning i cremen med bagsiden af skeen.
Kom en teskefuld karamelsauce i fordybningen, og pynt med lidt hakkede valnødder.
Tip: I stedet for at komme karamelsaucen ovenpå flødeostecremen, kan du lave et hul i midten af de bagte muffins og fylde karamellen i, inden du kommer flødeostcreme på toppen. Det er nemmest med en sprøjtepose.