Mini-mandelkager med rabarbercreme

Mini-mandelkager med rabarbercreme

Baci de Dama – italienske damekys – som traditionelt bages med hasselnødder, bager vi her med mandler. Det er en sød omgang, lige som italienerne kan lide det, så derfor er det vigtigt de er små.

Boligliv logo

25 stk

Personer:6

Total:1 time og 30 minutter

Arbejdstid:55 minutter

Ingredienser

Fyld:

  • 1 stilk rabarber, ca 50 g
  • 20 g blødt smør
  • 1 tsk frisktpresset citronsaft
  • 2 dl flormelis

Ingredienser

Kager:

  • 100 g smør, stuetempereret
  • 120 g sukker
  • ½ tsk vaniljesukker
  • ½ tsk mandelessens
  • 85 g mandelmel
  • 100 g hvedemel
  • 1 knsp salt

Fremgangsmåde

Sådan laves fyldet:

  1. Tænd ovnen på 175 grader. 
  2. Skær rabarberstilken i mindre stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir. 
  3. Bag rabarberstykkerne i 15-20 min, til de er bløde.
  4. Lad dem køle lidt af. 
  5. Kør rabarberstykkerne i en minihakker med smør og citronsaft. 
  6. Tilsæt først 1 dl flormelis og blend. 
  7. Tilsæt 1 dl mere og blend igen, til du har en lind lyserød creme. 
  8. Dæk cremen til, og stil den på køl til den skal bruges.

Fremgangsmåde

Sådan laves kagerne:

  1. Pisk smør og sukker med en elpisker i 3 minutter, til det der lyst og luftigt. Tilsæt vaniljesukker og mandelessens.
  2. Tilsæt mandelmel, hvedemel og salt, indtil dejen samler sig, og ælt den færdig med hænderne til en sammenhængende men blød dej. Brug en teske eller et teskemål til at lave små ens portioner af dejen og tril 50 kugler. 
  3. Læg dem i et fad og sæt dem i fryseren i 15 min.
  4. Læg kagerne på to bageplader med bagepapir og bag dem ved 175 grader varmluft i 12-14 minutter. De skal være gyldne men ikke overbagte. Tag dem ud og lade dem køle helt af.
  5. Saml kagerne to og to til små sandwiches med rabarbercreme i midten og server.

TIP!

Sørg for at bruge den røde del af rabarberstilken, så cremen bliver fint lyserød.