Is uden ismaskine: Sådan gør du
Hjemmelavet is: Du behøver ikke en ismaskine for at lave lækker hjemmelavet is - hvis du anvender denne opskrift på ”støbt” is – professionelt kaldet parfait – skal du blot bruge en håndmikser og en fryser. Jeg har her valgt at servere vaniljeisen med jordbær marineret med balsamico og sort peber. Sådan gør du:
Ca. 1½ liter parfait is
Total:35 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: 5 min.
- Frysetid: mindst 4 timer
- Grundopskrift på parfait:
- 1 stang vanilje
- 1 dl sukker
- 1¼ dl vand
- 6 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
- ½ liter piskefløde
Sådan laver du hjemmelavet is uden ismadskine
- 1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Læg vaniljestangen i en gryde med sukker og vand, og kog det igennem 5 min.
- 2. Pisk æggeblommerne sammen med vaniljekorn, og pisk den kogende sukkerlage i. Pisk med en håndmikser 8-10 min. – til det bliver en tyk og luftig creme.
- 3. Pisk fløden til skum. Vend vaniljecremen i flødeskummet, til det er helt blandet.
- 4. Hæld iscremen i en egnet beholder og sæt den i fryseren i mindst 4 timer. Tag formen ud af fryseren, 15 min. før isen skal nydes.
- Tip: Du kan også piske æggeblommerne med 75 g flormelis i stedet for sukkerlagen. Stil da skålen i et varmt (næsten kogende) vandbad, mens du pisker.
- Marinerede jordbær:
- Skyl og nip 500 g jordbær. Pisk 2 spsk balsamico sammen med 3-4 spsk sukker og vend halve, kvarte eller skivede jordbær i. Lad bærrene trække 30 min. og kværn lidt sort peber over ved serveringen.
- Lækre variationer af hjemmelavet is
- Du kan sætte smag på din parfait-is ved at tilsætte likør, frugtpuré, hakket eller smeltet chokolade, knust lakrids, syltede bær eller frugter.