Chokoladekage med chokoladefrosting og kahlua opskrift
SPONSORERET indhold

Dessert: Chokoladekage med Kahlua og cremet chokolade-frosting

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fantastisk dessertkage med en intens smag af chokolade og Kahlua. En chokoladekage, der er en del udover det sædvanlige - og bestemt et flot og festligt punktum efter en lækker middag i gode venners selskab.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
28. jan. 2018 | Mad | ALT for damerne
Chokoladekage med chokoladefrosting og kahlua til 8 personer | Total: 2 timer

Ingredienser

200 g hvedemel
200 g mørk muscovadosukker
1½ tsk bagepulver
40 g kakaopulver
175 g blødt smør
2 æg
1 tsk vaniljesukker
1 ½ dl cremefraiche 38 %
1 dl Kahlua
smør og mel til formene

Chokolade-frosting
75 g smør
175 g mørk, bitter chokolade af top kvalitet, f.eks. Valrhona eller Scharffenberger
300 g flormelis
½ dl cremefraiche, 38 %
2 spsk Kahlua
Brombær, hindbær og sølvkugler til pynt – evt. spiselige blomster

Sådan laver du desserten

1. Kom alle ingredienser til kagen – undtaget Kahlua – i en røremaskine, og pisk det grundigt sammen. Smør to springforme på ca. 20 cm i diameter. Drys dem med mel og bank overskydende mel ud.

 

2. Fordel dejen i de to forme, glat overfladen med en spatel, og bag kagerne ved 180 grader i 25 minutter. Lad kagerne køle lidt af i formene, inden de tages ud, og lad dem køler helt af på en rist.

 

3. Smelt smør og chokolade til frosting i et vandbad. Lad det køle lidt af, og bland cremefraiche og Kahlua i. Sigt flormelis deri, og rør det grundigt sammen. Massen skal være cremet og smøragtig, men så fast, at den holder formen. Hvis den er for flydende, tilsættes mere sigtet flormelis.

 

4. Læg 1 kagebund på et kagefad. Dryp ½ dl. Kahlua over, og lad kagen absorbere det. Smør en tredjedel af frostingen på, og læg den anden kagebund over. Dryp med den resterende Kahlua og fordel resten af frostingen på siderne og toppen af kagen.

 

5. Brug en smal gummispatel eller kniv til at smøre det ud med. Pynt kagen med masser af bær og sølvsukkerkugler og gerne spiselige blomster. Kagen opbevares på køl.