Chokoladebarer med saltkaramel: Sådan laver du hjemmelavet Twix
SPONSORERET indhold

Chokoladebarer med saltkaramel: Sådan laver du hjemmelavet Twix

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Luksusversionen af chokoladebaren Twix med knasende kiksebund, chewy saltkaramel og mørk chokolade. Sødt, salt, simpelt og superdelikat!

Af: Maja Ambeck Vase Foto: Maja Ambeck Vase
04. mar. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
Ca. 14 små Twix-barer | Total: 2 timer

Ingredienser

Bund:
150 g havrekiks (eller Digestive)
75 g smør

 

Karamel:
300 g bløde flødekarameller
50 ml fløde
lidt flagesalt

 

Chokolade:
130 g mørk chokolade
65 g smør
½ tsk lys sirup

 

Pynt:
Flagesalt

Sådan laver du hjemmelavet Twix

  1. Blend kiks til krummer, og kom dem i en skål. Smelt smør, og bland smør og kiksekrummer sammen. Fordel massen i bunden af en firkantet form (ca. 15 x 15 cm) beklædt med bagepapir, og tryk den godt sammen. Sæt formen på køl.
  2. Kom karameller, fløde og flagesalt i en lille gryde, og varm det langsomt op. Rør rundt, indtil karamellerne er smeltet. Fordel massen i formen (oven på kiksebunden). Sæt formen tilbage på køl.
  3. Smelt chokolade, smør og sirup i en skål over vandbad. Rør rundt, indtil massen er homogen. Fordel chokolademassen oven på karamellaget, og sæt formen tilbage i køleskabet. Lad den stå der minimum et par timer.
  4. Skær massen ud i små barer, og drys med flagesalt. Vent til lige før servering, da karamellen ellers kan finde på at flyde ud.

    PRØV OGSÅ: Bagt marcipan med trøffelfyld