
Pocherede pærer med butterscotch, crumble og vaniljeis
Butterscotch er en nem måde at lave en slags karamelsauce på, hvor man ikke skal være nervøs over sukker der brænder på. I stedet bruger man muscovadosukker – det kunne også være brun farin – som har sin fyldige rørsukkersmag fra melasse.
Personer: 4
Total: 45 minutter
Fremgangsmåde
Skræl pærerne. Kom vand og rørsukker i en gryde, og varm det op, så sukkeret smelter. Kom pærerne i, og lad dem simre i sukkerlagen i 15 minutter. Lad dem trække i sukkerlagen, mens de køler ned. Dette kan gøres dagen før. Bare lad pærerne blive i lagen, men sæt dem på køl.
Crumble: Bland hvedemel med muscovadosukker og kanel. Smuldr det kolde smør i og kom så havregryn og grofthakkede mandler i. Smuldr det sammen og pres det lidt sammen, så der dannes små klumper. Kom det i en lille bradepande og bag det ved 180°C i 15 min. til crumblen er gylden og sprød. Lad det køle af.
Til butterscotch kommes alle ingredienser i en gryde. Smelt det sammen og lad det småkoge i 5 min. Sluk for varmen. Butterscotchen bliver tyk, når den køles ned, men den er nem at varme op igen, så lav den endelig på forhånd.
Servér de pocherede pærer med en vaniljeis, crumble og lun butterscotchsauce.
Tip: Prøv med pecannødder i stedet for mandler.