Citron-kokossorbet anrettet i citroner, som er skåret over på halvt og udhulet. Toppet med mynteblad. De ligger på et ovalt fad, som er sølv.

Imponer nemt gæsterne: Citron-kokos sorbet

En smuk dessert, der sender tankerne mod Amalfikysten. Vidunderligt kølende til hede dage.

ALT for damerne logo

8 portioner

Personer:8

Total:4 timer

Arbejdstid:40 minutter

Sukkerlage

  • 150 g sukker
  • 1 dl vand

Is

  • 2 ubehandlede citroner, revet skal af
  • 5 citroner
  • 1 dåse kokosmælk
  • Evt. mynteblade til pynt

Sukkerlage

  1. Kom sukker, vand og revet citronskal i en gryde. 
  2. Varm det langsomt op til sukkeret smelter, men uden at det koger. 
  3. Hæld det gennem en sigte, og køl det ned.

Is

  1. Halvér 4 af citronerne på langs og udhul dem, så al frugtkødet kommer ud (gem det), men skallen og den hvide del bliver. 
  2. Pres saften af frugtkødet og pres 1-2 yderligere citroner (det plejer at passe med dem, du har revet skallen af), så du har ialt 2 dl saft. 
  3. Bland saften sammen med sukkerlagen og kokosmælk. 
  4. Frys isen i en ismaskine. 
  5. Hæld den herefter i de udhulede citronskaller, og frys dem færdigt i fryseren i mindst 3 timer.
  6. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du godt hælde blandingen direkte i citronerne, men sorbeten vil blive mere krystalliseret. 
  7. Pynt evt. med mynteblade.

Tip!

Brug en spiseske til at udhule citronerne.