Foto: Chris Tonnesen
Imponer nemt gæsterne: Citron-kokos sorbet
En smuk dessert, der sender tankerne mod Amalfikysten. Vidunderligt kølende til hede dage.
8 portioner
Personer:8
Total:4 timer
Arbejdstid:40 minutter
Is
- 2 ubehandlede citroner, revet skal af
- 5 citroner
- 1 dåse kokosmælk
- Evt. mynteblade til pynt
Sukkerlage
- Kom sukker, vand og revet citronskal i en gryde.
- Varm det langsomt op til sukkeret smelter, men uden at det koger.
- Hæld det gennem en sigte, og køl det ned.
Is
- Halvér 4 af citronerne på langs og udhul dem, så al frugtkødet kommer ud (gem det), men skallen og den hvide del bliver.
- Pres saften af frugtkødet og pres 1-2 yderligere citroner (det plejer at passe med dem, du har revet skallen af), så du har ialt 2 dl saft.
- Bland saften sammen med sukkerlagen og kokosmælk.
- Frys isen i en ismaskine.
- Hæld den herefter i de udhulede citronskaller, og frys dem færdigt i fryseren i mindst 3 timer.
- Hvis du ikke har en ismaskine, kan du godt hælde blandingen direkte i citronerne, men sorbeten vil blive mere krystalliseret.
- Pynt evt. med mynteblade.
Tip!
Brug en spiseske til at udhule citronerne.
Mere inspiration til sommerens desserter