8 personer
45 minutter + hævetid
Ingredienser
Dej
- 75 g smør
- 1 ½ dl mælk
- 25 g gær
- 50 g sukker
- ½ tsk groft salt
- ½ tsk kardemommefrø
- 1 æg
ca.
- 375-400 g hvedemel
Fyld
- 175 g rabarber
- 1 spsk majsstivelse
- 3 spsk rørsukker
- 75 g blødt smør
- 75 g marcipan
- 25 g rørsukker
- ½ tsk kardemommefrø
Desuden
- 1 æg til pensling
- 2 spsk perlesukker
- 25 g mandelflager
Dej:
Smelt smørret i en gryde. Kom mælk i, og lad det varme
op til det er lunt – ca. 37 grader.
Kom det i en skål og rør gær,
sukker og salt i.
Knus kardemommefrøene i en morter, og
kom dem i mælkeblandingen sammen med æg.
Rør melet i,
og ælt dejen let sammen.
Sæt den til at hæve overdækket
et lunt sted i 1 ½ time, indtil dejen er mere end fordoblet
i størrelse. Forbered imens fyldet.
Fyld:
Skær rabarber i skiver på 1 cm, og bland dem med
majsstivelse og 3 spsk rørsukker i en skål. Lad det stå
og safte, så sukker og majsstivelse bliver opløst.
Rør
smør sammen med revet marcipan og 25 g rørsukker til
en remonce.
Knus kardemommefrøene, og kom dem i
remoncen.
Kringle:
Rul den hævede dej ud på et let meldrysset bord
til et stort rektangel. Dejen skal være ca. ¾ cm tyk. Læg den
over på en bageplade med bagepapir.
Smør remoncen ud
på den midterste tredjedel af dejen (på den lange led). Kom
rabarberstykkerne oven på.
Skær 8-10 snit ind langs hver
side ind mod fyldet i midten, og træk dejstykkerne ind over
fyldet – på skift fra den ene og den anden side. Lad dem
overlappe, så de holder på fyldet.
Lad kringlen efterhæve i
30 minutter.
Pensl den med sammenpisket æg, og drys med
perlesukker og mandelflager.
Bag kringlen i 15-20 minutter
ved 190 grader.