Rabarberkringle med remonce og kardemomme

Rabarberkringle med remonce og kardemomme

Der er nærmest ikke noget, der dufter bedre end smørtungt gærbagværk med kardemomme i. Duften fra denne saftige kringle med rabarber og kardemomme er vidunderlig. Ren mormor!

ALT for damerne logo

8 personer 

45 minutter + hævetid 

Ingredienser

Dej 

  • 75 g smør 
  • 1 ½ dl mælk 
  • 25 g gær 
  • 50 g sukker 
  • ½ tsk groft salt 
  • ½ tsk kardemommefrø 
  • 1 æg ca.
  •  375-400 g hvedemel

Fyld 

  • 175 g rabarber 
  • 1 spsk majsstivelse 
  • 3 spsk rørsukker 
  • 75 g blødt smør 
  • 75 g marcipan 
  • 25 g rørsukker 
  • ½ tsk kardemommefrø

Desuden

  • 1 æg til pensling 
  • 2 spsk perlesukker 
  • 25 g mandelflager

Dej: 

Smelt smørret i en gryde. Kom mælk i, og lad det varme op til det er lunt – ca. 37 grader. 

Kom det i en skål og rør gær, sukker og salt i. 

Knus kardemommefrøene i en morter, og kom dem i mælkeblandingen sammen med æg. 

Rør melet i, og ælt dejen let sammen. 

Sæt den til at hæve overdækket et lunt sted i 1 ½ time, indtil dejen er mere end fordoblet i størrelse. Forbered imens fyldet. 

Fyld: 

Skær rabarber i skiver på 1 cm, og bland dem med majsstivelse og 3 spsk rørsukker i en skål. Lad det stå og safte, så sukker og majsstivelse bliver opløst. 

Rør smør sammen med revet marcipan og 25 g rørsukker til en remonce. 

Knus kardemommefrøene, og kom dem i remoncen. 

Kringle: 

Rul den hævede dej ud på et let meldrysset bord til et stort rektangel. Dejen skal være ca. ¾ cm tyk. Læg den over på en bageplade med bagepapir. 

Smør remoncen ud på den midterste tredjedel af dejen (på den lange led). Kom rabarberstykkerne oven på. 

Skær 8-10 snit ind langs hver side ind mod fyldet i midten, og træk dejstykkerne ind over fyldet – på skift fra den ene og den anden side. Lad dem overlappe, så de holder på fyldet.

Lad kringlen efterhæve i 30 minutter. 

Pensl den med sammenpisket æg, og drys med perlesukker og mandelflager. 

Bag kringlen i 15-20 minutter ved 190 grader.