Nemt og festligt: Eton Mess med rabarber og hindbær

Nemt og festligt: Eton Mess med rabarber og hindbær

Nem og festlig dessert, som selvfølgelig kan gøres endnu nemmere, hvis du køber marengskys frem for at lave dem selv.

ALT for damerne logo

6 personer 

1 ½ time

Ingredienser

Marengskys

  • 2 æggehvider 
  • 170 g sukker 
  • 1 tsk hvidvinseddike 
  • Evt. rød frugtfarve

Rabarberkompot 

  • 350 g rabarber 
  • 1 vaniljestang 
  • 150 g hindbær + ekstra til pynt 
  • 150 g sukker 
  • 1 spsk majsstivelse 
  • 3 spsk koldt vand

Desuden 

  • 3 dl piskefløde 
  • Evt. mynteblade til pynt

Marengskys: 

Pisk æggehviderne til let skum. Kom et par skefulde sukker i ad gangen og fortsæt med at piske ved høj hastighed. Bliv ved med tilføje lidt sukker ad gangen, indtil alt sukkeret er brugt, og marengsen er helt stiv og blank. 

Vend hvidvinseddike i. 

Hvis du vil have lyserøde stænk i marengsen, kan du komme et par dråber rød eller pink farve i marengsen, som næsten ikke skal vendes ud i. 

Kom marengsen i en sprøjtepose med lille stjernetylle, og sprøjt dem ud til små kys på en bageplade. 

Bag marengsene ved 120 grader i ca. 1 time. Lad dem køle af i ovnen med lågen på klem. 

Kompot: 

Skær rabarber i skiver på 1½ cm. 

Kom dem i en gryde sammen med kornene fra vaniljen (og stangen), hindbær og sukker. 

Kog det sammen i 8-10 minutter, til rabarberne er møre. 

Rør majsstivelse sammen med vand, og hæld det i den kogende kompot under omrøring. Lad det koge i et minut, og sluk så for varmen. 

Lad kompotten køle af. 

Pisk fløden til skum. Saml desserten i dessertglas. 

Kom kompot i bunden. Knus et par marengskys over, og kom flødeskum på. 

Gentag en gang til, og pynt til sidst med lidt friske hindbær.