6 personer
1 ½ time
Ingredienser
Marengskys
- 2 æggehvider
- 170 g sukker
- 1 tsk hvidvinseddike
- Evt. rød frugtfarve
Rabarberkompot
- 350 g rabarber
- 1 vaniljestang
- 150 g hindbær + ekstra til pynt
- 150 g sukker
- 1 spsk majsstivelse
- 3 spsk koldt vand
Desuden
- 3 dl piskefløde
- Evt. mynteblade til pynt
Marengskys:
Pisk æggehviderne til
let skum. Kom et par skefulde sukker
i ad gangen og fortsæt med at piske
ved høj hastighed. Bliv ved med
tilføje lidt sukker ad gangen, indtil alt
sukkeret er brugt, og marengsen er
helt stiv og blank.
Vend hvidvinseddike i.
Hvis du vil have lyserøde stænk
i marengsen, kan du komme et par
dråber rød eller pink farve i marengsen, som næsten ikke skal vendes
ud i.
Kom marengsen i en sprøjtepose med lille stjernetylle, og sprøjt
dem ud til små kys på en bageplade.
Bag marengsene ved 120 grader i ca.
1 time. Lad dem køle af i ovnen med
lågen på klem.
Kompot:
Skær rabarber i skiver
på 1½ cm.
Kom dem i en gryde
sammen med kornene fra vaniljen
(og stangen), hindbær og sukker.
Kog det sammen i 8-10 minutter, til
rabarberne er møre.
Rør majsstivelse sammen med vand, og hæld
det i den kogende kompot under
omrøring. Lad det koge i et minut,
og sluk så for varmen.
Lad kompotten køle af.
Pisk fløden til skum. Saml desserten
i dessertglas.
Kom kompot i bunden. Knus et par marengskys over, og
kom flødeskum på.
Gentag en gang
til, og pynt til sidst med lidt friske
hindbær.