Blommetiramisu

Foto: Mikkel Adsbøl

Blommetiramisu

Nem & lækker sensommerdessert: Blommetiramisu

En nem og lækker blommedessert, med både friskhed og sødme. Her får du opskriften på en lækker tiramisu med blommer, som du hurtigt kan lave. Brug sensommerens søde blommer eller blommer fra frost, hvis du har været så forudseende at fryse noget af sidste års høst ned. Den lækre tiramisu smager dejligt og er nem at lave. Se bare her:

star star star star star
(3) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 2 timer
cooking Arbejdstid: 35 minutter
totaltime Total: 2 timer, 35 minutter
plate 4 personer

Blommetiramisu

  • ½ kg blommer
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 dl sukker
  • 1 udskrabet vaniljestang

Creme:

  • 4 past. æggeblommer (2 bægre)
  • korn af 1 vaniljestang
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g mascarpone
  • 1½ past. æggehvider (1 bæger)

Desuden:

  • ½ dl grappa, lys rom el. friskpresset appelsinsaft
  • 12 ladyfingers
  • 50 g mørk chokolade

Sådan laver du tiramisu med blommer

  1. Halver blommerne, fjern stenene, og skær dem i både. Bring appelsinsaft og sukker i kog i en gryde sammen med den udskrabede vaniljestang (gem vaniljekornene). Kom blommerne i. Kog op 3-4 min. Fjern vaniljestangen.
  2. Pisk æggeblommerne cremede med vaniljekorn og sukker. Pisk mascarponen i. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
  3. Rør grappa i blommerne. Fordel letknuste ladyfingers lagvist i glas med blommer og creme. Stil tiramisuen i køleskab 2-4 timer tildækket.
  4. Pynt med hakket mørk chokolade.
star star star star star
(3) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Tiramisu, Dessert og Blommer