Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Blommetiramisu
Foto: Mikkel Adsbøl

Blommetiramisu - opskrift fra Hendes Verden

Blommetiramisu

En nem og lækker blommedessert, med både friskhed og sødme.

4 personer
Print

Blommetiramisu

½ kg blommer
1 dl friskpresset appelsinsaft
1 dl sukker
1 udskrabet vaniljestang
Creme:
4 past. æggeblommer (2 bægre)
korn af 1 vaniljestang
2 spsk. sukker
100 g mascarpone
1½ past. æggehvider (1 bæger)
Desuden:
½ dl grappa, lys rom el. friskpresset appelsinsaft
12 ladyfingers
50 g mørk chokolade

  1. Halver blommerne, fjern stenene, og skær dem i både. Bring appelsinsaft og sukker i kog i en gryde sammen med den udskrabede vaniljestang (gem vaniljekornene). Kom blommerne i. Kog op 3-4 min. Fjern vaniljestangen.
  2. Pisk æggeblommerne cremede med vaniljekorn og sukker. Pisk mascarponen i. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
  3. Rør grappa i blommerne. Fordel letknuste ladyfingers lagvist i glas med blommer og creme. Stil tiramisuen i køleskab 2-4 timer tildækket.
  4. Pynt med hakket mørk chokolade.
Se, hvad vi ellers skriver om: Tiramisu og Dessert