Blommetiramisu
SPONSORERET indhold

Nem & lækker sensommerdessert: Blommetiramisu

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En nem og lækker blommedessert, med både friskhed og sødme. Her får du opskriften på en lækker tiramisu med blommer, som du hurtigt kan lave. Brug sensommerens søde blommer eller blommer fra frost, hvis du har været så forudseende at fryse noget af sidste års høst ned. Den lækre tiramisu smager dejligt og er nem at lave. Se bare her:

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
24. aug. 2021 | Mad | Hendes Verden
4 personer | Total: 2 timer, 35 min | Arbejdstid: 35 min

Ingredienser

Blommetiramisu

  • ½ kg blommer
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 dl sukker
  • 1 udskrabet vaniljestang

Creme:

  • 4 past. æggeblommer (2 bægre)
  • korn af 1 vaniljestang
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g mascarpone
  • 1½ past. æggehvider (1 bæger)

Desuden:

  • ½ dl grappa, lys rom el. friskpresset appelsinsaft
  • 12 ladyfingers
  • 50 g mørk chokolade

Sådan laver du tiramisu med blommer

  1. Halver blommerne, fjern stenene, og skær dem i både. Bring appelsinsaft og sukker i kog i en gryde sammen med den udskrabede vaniljestang (gem vaniljekornene). Kom blommerne i. Kog op 3-4 min. Fjern vaniljestangen.
  2. Pisk æggeblommerne cremede med vaniljekorn og sukker. Pisk mascarponen i. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
  3. Rør grappa i blommerne. Fordel letknuste ladyfingers lagvist i glas med blommer og creme. Stil tiramisuen i køleskab 2-4 timer tildækket.
  4. Pynt med hakket mørk chokolade.