
Perfekt efterårsbagværk: Æblekage med brunsvigertopping
At komme brunsvigertopping oven på en æblekage er måske en af verdens bedste idéer. Du får den saftigste snaskede æblekage. Perfekt efterårsbagværk.
1 kage
Personer:6-8 personer
Total:1 time og 15 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
Kage
- 75 g blødt smør + smør til formen
- 150 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 300 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 200 g cremefraiche 18%
Fyld
- 3 æbler
- 75 g valnødder
- 125 g smeltet smør
- 150 g brun farin
- 1 ½ tsk kanel
- 1 spsk hvedemel
Fremgangsmåde
Kage:
- Rør smør, sukker og vaniljesukker sammen og tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes ind i mellem.
- Kom hvedemel, bagepulver og cremefraiche i og rør dejen sammen.
- Smør en bradepande på ca. 20x30 cm godt med smør og kom dejen i.
Fyld:
- Skræl æblerne og skær dem i både.
- Hak valnødderne groft. Kom æblerne oven på dejen, og pres dem let ned.
- Drys valnødderne over. Smelt smørret, og rør det sammen med brun farin, kanel og hvedemel.
- Hæld det over kagen, og bag den i ca. 45 minutter ved 180 grader alm. ovn eller 175 grader varmluft.
Tip!
Brug æbler med en god syre, f.eks. Belle de Boskoop.