Æblekage med brunsvigertopping

Perfekt efterårsbagværk: Æblekage med brunsvigertopping

At komme brunsvigertopping oven på en æblekage er måske en af verdens bedste idéer. Du får den saftigste snaskede æblekage. Perfekt efterårsbagværk.

ALT for damerne logo

1 kage

Personer:6-8 personer

Total:1 time og 15 minutter

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

Kage

  • 75 g blødt smør + smør til formen
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g cremefraiche 18%

Fyld

  • 3 æbler
  • 75 g valnødder
  • 125 g smeltet smør
  • 150 g brun farin
  • 1 ½ tsk kanel
  • 1 spsk hvedemel

Fremgangsmåde

Kage: 

  1. Rør smør, sukker og vaniljesukker sammen og tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes ind i mellem. 
  2. Kom hvedemel, bagepulver og cremefraiche i og rør dejen sammen. 
  3. Smør en bradepande på ca. 20x30 cm godt med smør og kom dejen i.

Fyld: 

  1. Skræl æblerne og skær dem i både. 
  2. Hak valnødderne groft. Kom æblerne oven på dejen, og pres dem let ned. 
  3. Drys valnødderne over. Smelt smørret, og rør det sammen med brun farin, kanel og hvedemel. 
  4. Hæld det over kagen, og bag den i ca. 45 minutter ved 180 grader alm. ovn eller 175 grader varmluft.

Tip!

Brug æbler med en god syre, f.eks. Belle de Boskoop.