Nytårsmenu 2024: 17 festlige nytårsmenuer

Nytårsmenu: Inspiration

På årets sidste aften skal maden være udsøgt, lækker - og gerne nem.

Velkomstdrinks, forret, hovedret, dessert, kransekage og bobler skal der som minimum til. 

Få inspiration her på siden, hvor vi har samlet opskrifter på menuer på den perfekte nytårsmenu, hvad enten den skal være klassisk, nem eller børnevenlig.

Læs mere

 
 
Læs mere

Forkæl dine gæster med den perfekte nytårsmenu

Hvad står menuen på i år?

Maden og selskabet er for de fleste afgørende for en succesfuld nytårsaften, og traditionerne for nytårsmenu er mange. Klassiske ingredienser på nytårsmenuen er skaldyr: hummer, rejer, kammusling, muslinger efterfulgt af en god nytårstorsk, eller en formidabel dyreryg - måske med trøffel og masser af smør i saucen - som hovedret og afsluttet med en sød dessert som citronfromage eller hjemmelavet is. Mange ting, der går rent ind hvert år til nytår.

Flere er også begyndt at inkorporere det vegetariske køkken i deres nytårsmenu, og hvis du har lyst til at gøre dem kunsten efter, finder du her en lækker opskrift på forret jordskokkesuppe med ingefær, som du måske har i overskud fra julens bagerier. Her er en opskrift på en dejlig lasagne med svampe og spinat, som også er særdeles børnevenlig - selv for det mest kødelskende barn.

Lidt til dessertelskerne

Glæder man sig især til desserten på ens nytårsmenu, så finder du flere lækre bud nedenfor i listen over vores komplette ideer til din nytårsmenu.

Lige i det her afsnit vil vi nævne tre gode bud, som vi godt kunne finde på at servere for vores nytårsgæster. For eksempel får denne lagkage med browniebund på chokolade og med champagneskum imellem vores mundvand til at løbe godt og grundigt i vand.

Er man mere til et lidt friskere bud, kunne den her vaniljefromage med passionsfrugt og blondekager lavet på mandler en virkelig dejlig dessert, som helt sikkert vil tage kegler, hvis den bliver serveret til dine gæster efter hovedretten. Sådan en frisk dessert passer især godt på din nytårsmenu, hvis du har serveret en hovedret i den lidt tungere ende - for eksempel oksemørbrad, skinke eller en anretning med krydrede tapas med tunge og dybe vine.

Vi har altså også et godt øje til den her lækre dessert, som indeholder både baileys, chokolade karamel og popcorn. Den lyder indviklet at tilføje til ens i forvejen lange nytårsmenu, men vi lover, at det er en anretning, som både øjnenene elsker, når den bæres ud af køkkenet, og som til sidst kilder i ganen og maven, når den er spist.

Hvilken type menu er du på udkig efter til årets sidste aften?

Her er de lækre nytårsmenuer, du kan finde på alt.dk:

  1. Den klassiske nytårsmenu
  2. Den smukkeste snehvide menu, hvor klassikerne har fået et twist
  3. Den hurtige tre-retters, der er klaret på én time
  4. En udsøgt menu med skaldyr som hovedingrediens
  5. Nytårsmenu til vegetarer
  6. Den børnevenlige menu
  7. Den delevenlige - med masser af små retter
  8. Nytårsmenu med fondue
  9. Nem nytårsmenu til mange

Der er både lækre hovedretter, gode bud på forret og ikke mindst dessert, hvor elskere af chokolade, surdejsbrød, hummer, smør og meget mere vil føle sig set og hørt. Det gør vi i hvert fald.

Nytårsmenu2.jpg

Nytårsmenu til enhver smag

Skal jeres nytårsmenu være nem og hurtig, kan du fx servere lækker mad som for eksempel østers, torskefad og panna cotta med hindbær. Har du lidt mere tid at gøre godt med, mere præcist tre timer, kan du opgradere menuen til fisketatar, t-bone med fritter og bearnaise og hindbær napoleone.

Er du sønderjyde med alt hvad det indebærer, så er du måske mere til kålpølser, hamburryg, grønlangkål og brune kartofler - måske med et twist af fennikel-salat. Også et sikkert, omend lidt tungt, hit.

Lækre cocktails

Byd dine gæster velkommen med de fineste velkomstdrinks. Nytårsaften er den allermest oplagte drink inden festen vores fantastiske champagnemojito, men også denne hyldeblomstcocktail eller bobler med ingefær, citrus og mynte er sikre hit i baren.

Er der børn, gravide eller afholdende blandt jeres kuverter i selskabet, så prøv vores opskrifter på lækre alkoholfrie drinks: Sangria, mojito eller cider uden procenter

Boblende champagne

Server dernæst sprudlende bobler til Dronningens nytårstale, mens I hygger til årets sidste vise ord og gardernes nytårsparade. Champagne er et klassisk ritual på manges nytårsmenu nytårsaften. Hvis du savner hjælp til at vælge de rigtige bobler, finder du guiden til den bedste champagne til nytårsaften her.

Server eventuelt champagnen med små appetizers af sprøde rør med skaldyr eller tuntartar på rugkiks.

Er du en af de værter, der kræser ekstra meget for menuen på årets sidste dag, går du heller ikke galt i byen med hjemmebagte grissini. De går godt sammen med udskårne grøntsager og en lækker dip af fx linser, avocado eller mynte og koriander - frisk dild og citron er også altid et godt og lidt old school bud på lækker topping til hapserne.

Hvad skal I drikke nytårsaften?

Nytårsaften skal der lækre cocktails til din nytårsmenu, og derfor har vi samlet et godt udvalg af læskende cocktails og festlige drinks til årets sidste aften her. Har du også brug for lidt hjælp til valg af vin til menuen, så fortvivl ikke. Vi har lavet den komplette guide til de bedste vine til nytårsaften.

Dagen derpå: Hvad skal du spise 1. januar?

Når mange af os slår øjnene op nytårsdag, er det med udsigten til 2024 og et sidste år, der nu tydeligt kan mærkes efter en skøn fest aftenen forinden. Måske har du endda ondt i håret, tørst og træng til salt i lange baner - også kaldet tømmermænd.

Men fortvivl ikke. Du finder masser af gode opskrifter på tømmermændsmad lige her. Du kan også finde masser af skønne opskrifter til nytårsbrunch. På den måde slipper du også for at starte årets første dag med at bruge en masse penge på en bestilling takeaway fra et sted, der bringer ud.

Frisk på at komme ud efter årets sidste aften?

Vil du ud af huset og spise brunch nytårsdag, så tjek denne guide til de 12 bedste brunchsteder i København eller tilsvarende i Aarhus. Til syvsoverne finder du også guiden til en god frokost i København eller til de bedste burgere i København.

Foretrækker du at blive under dynen, og har du bare så meget lyst til forkælelse, så bestil maden hjem - her er de bedste take away steder, vi kender i København og Aarhus. Selvtak.

GODT NYTÅR!!!