Nytårsmenu 2022: 17 festlige nytårsmenuer

Nytårsmenu: Inspiration

På årets sidste aften skal maden være udsøgt, lækker og nem, hvis tiden er presset. Det kræver en menu, hvor der er kræset for detaljen.

Velkomstdrinks, forret, hovedret, dessert, kransekage og bobler skal der som minimum til. 

Få inspiration her på siden, hvor vi har samlet opskrifter på menuer på den perfekte menu til nytårsaften, hvad enten den skal være klassisk, nem eller børnevenlig.

Læs mere

Forkæl dine gæster med den perfekte nytårsmenu

Hvad står menuen på i år?

Maden og selskabet er for de fleste afgørende for en succesfuld nytårsaften, og traditionerne er mange. Klassiske ingredienser på menuen er skaldyr: hummer, rejer, muslinger efterfulgt af en god nytårstorsk eller en formidabel dyreryg og afsluttet med en sød dessert som citronfromage eller hjemmelavet is.

Hvilken type menu er du på udkig efter til årets sidste aften?

Her er de lækre nytårsmenuer, du kan finde på ALT.dk:

  1. Den klassiske nytårsmenu
  2. Den smukkeste snehvide menu, hvor klassikerne har fået et twist
  3. Den hurtige tre-retters, der er klaret på én time
  4. En udsøgt menu med skaldyr som hovedingrediens
  5. Nytårsmenu til vegetarer
  6. Den børnevenlige menu
  7. Den delevenlige - med masser af små retter
  8. Nytårsmenu med fondue
  9. Nem nytårsmenu til mange

 

Nytårsmenu2.jpg

Skal det være nemt og hurtigt, kan du fx servere østers, torskefad og panna cotta med hindbær. Har du lidt mere tid at gøre godt med, mere præcist tre timer, kan du opgradere menuen til fisketatar, t-bone med fritter og bearnaise og hindbær napoleone.

Er du sønderjyde med alt hvad det indebærer, så er du måske mere til kålpølser, hamburryg, grønlangkål og brune kartofler. Også et sikkert, omend lidt tungt, hit.

Byd nytårsgæsterne velkommen

Byd dine gæster velkommen med de fineste velkomstdrinks. Nytårsaften er den allermest oplagte vores fantastiske champagnemojito, men også denne hyldeblomstcocktail eller bobler med ingefær, citrus og mynte er sikre hit i baren.

Er der børn, gravide eller afholdende i selskabet, så prøv vores opskrifter på lækre alkoholfrie drinks: Sangria, mojito eller cider uden procenter

Server dernæst sprudlende bobler til Dronningens nytårstale, mens I hygger til årets sidste vise ord og gardernes nytårsparade. Et klassisk ritual hos de fleste nytårsaften. Hvis du savner hjælp til at vælge de rigtige bobler, finder du guiden til den bedste champagne til nytårsaften her.

Server med sprøde rør med skaldyr eller tuntartar på rugkiks.

Er du en af de værter, der kræser ekstra meget for menuen på årets sidste dag, går du heller ikke galt i byen med hjemmebagte grissini. De går godt sammen med udskårne grøntsager og en lækker dip af fx linser, avocado eller mynte og koriander. 

Hvad skal I drikke nytårsaften?

Nytårsaften skal der lækre cocktails til, og derfor har vi samlet et godt udvalg af læskende cocktails og festlige drinks til årets sidste aften her. Har du også brug for lidt hjælp til valg af vin til menuen, så fortvivl ikke. Vi har lavet den komplette guide til de bedste vine til nytårsaften.

Dagen derpå: Hvad skal du spise 1. januar?

Når mange af os slår øjnene op nytårsdag, så er det med ondt i håret, tørst og træng til salt i lange baner - også kaldet tømmermænd. Men fortvivl ikke. Du finder masser af gode opskrifter på tømmermændsmad lige her. Du kan også finde masser af skønne opskrifter til nytårsbrunch.

Vil du ud og spise brunch nytårsdag, så tjek denne guide til de 12 bedste brunchsteder i København eller tilsvarende i Århus. Til syvsoverne finder du også guiden til en god frokost i København eller til de bedste burgere i København.

Foretrækker du at blive under dynen, så bestil det hjem - her er de bedste take away steder, vi kender i København og Århus. Selvtak.

GODT NYTÅR!!!