-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
Brombærfragilité
Må din dessert gerne indeholde både sødme og knas, er denne dessert perfekt med sine sprøde hasselnøddebunde og den hvide chokocreme med brombær.
9 stk.
Ingredienser
- 200 g finthakkede ristede og afskallede hasselnødder
- 200 g flormelis
- 8 æggehvider
- ¼ tsk. salt
- 150 g sukker
- Desuden:
- 3 spsk. hasselnøddeflager eller hakkede hasselnødder
- Hvid chokocreme med brombær:
- 150 g brombær (frosne kan bruges)
- 150 g hvid chokolade
- 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
- 2 spsk. flormelis
- 3 dl piskefløde
- Pynt:
- 9 friske brombær og lidt sigtet flormelis
Sådan gør du
- Miks nødder og flormelis fint i en foodprocessor eller blender.
- Pisk æggehviderne næsten stive med salt. Pisk sukkeret i lidt ad gangen til sej marengs. Fold nøddeblandingen i marengsen.
- Hæld dejen i to forme lavet af bagepapir og smurt med smør ca. 30x40 cm. Drys nøddeflager på den ene halvdel af den ene bund (den skal være kagens top)
- Sæt de 2 plader i ovnen med 10 cm mellemrum. Bag bundene ved 150 gr. ca. 45 min. Byt om på pladerne efter halvdelen af bagetiden.
- Afkøl, og skær hver bund i 2.
- Kog brombær op i 2 spsk. vand 3-4 min. Pres dem gennem en si. Kom saften i en gryde, og bring i kog. Tag gryden af varmen.
- Hak og smelt den hvide chokolade i bærsaften. Lad blandingen køle af 2-3 timer tildækket i køleskab.
- Pisk æg med flormelis og bland det med chokoladen.
- Pisk fløden til blødt skum, og vend det i chokoladeblandingen. Kom cremen i en stor sprøjtepose med glat tylle.
- Sprøjt det ud over 1 bund. Læg en anden bund over. Gentag 2 gange mere. Altså så cremen fordeles mellem de 4 kagestykker, så den del med nøddedrys er øverst. Gem lidt creme til pynt.
- Stil kagen og resten af cremen tildækket i køleskab 3-4 timer eller natten over.
- Sigt flormelis over kagen, og skær den i 9 firkanter. Pynt med resten af cremen evt. sprøjtet ud med en kagetylle samt de friske brombær og et drys sigtet flormelis.
De bedste opskrifter til dit nytår
-
Champagnemojito
-
Nytår: 11 skønne opskrifter på velkomstdrinks og cocktails til årets sidste fest
-
Lækre snacks til nytårstalen: 3 nemme hapser
-
9 skønne hovedretter til nytårsaften
-
Børnevenlig nytårsmenu: Nytårsmad med krudt i
-
Festlig nytårsmenu med små retter
-
Nytårsmenu med skaldyr
-
Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter
-
Klassisk nytårsmenu med med stegt torsk, dyremedaljoner & tærte
-
Brownielagkage med champagneflødeskum
-
Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn
-
Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller