-
Bemærker du et dyr igen og igen, er det måske et tegn: ”De vil fortælle dig noget”
-
Her er de syv indre energier, der former vores valg – hvilken er du?
-
Er der en engel, der vil fortælle dig noget? Lær at tolke engletal her
-
Guide: 10 ting, du skal vide om krystaller
-
Tarotkort for begyndere – 3 enkle spredninger, du kan prøve
-
Hvad repræsenterer de 12 astrologiske huse? Bliv klogere her
-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
Brombærfragilité
Må din dessert gerne indeholde både sødme og knas, er denne dessert perfekt med sine sprøde hasselnøddebunde og den hvide chokocreme med brombær.
9 stk.
Ingredienser
- 200 g finthakkede ristede og afskallede hasselnødder
- 200 g flormelis
- 8 æggehvider
- ¼ tsk. salt
- 150 g sukker
- Desuden:
- 3 spsk. hasselnøddeflager eller hakkede hasselnødder
- Hvid chokocreme med brombær:
- 150 g brombær (frosne kan bruges)
- 150 g hvid chokolade
- 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
- 2 spsk. flormelis
- 3 dl piskefløde
- Pynt:
- 9 friske brombær og lidt sigtet flormelis
Sådan gør du
- Miks nødder og flormelis fint i en foodprocessor eller blender.
- Pisk æggehviderne næsten stive med salt. Pisk sukkeret i lidt ad gangen til sej marengs. Fold nøddeblandingen i marengsen.
- Hæld dejen i to forme lavet af bagepapir og smurt med smør ca. 30x40 cm. Drys nøddeflager på den ene halvdel af den ene bund (den skal være kagens top)
- Sæt de 2 plader i ovnen med 10 cm mellemrum. Bag bundene ved 150 gr. ca. 45 min. Byt om på pladerne efter halvdelen af bagetiden.
- Afkøl, og skær hver bund i 2.
- Kog brombær op i 2 spsk. vand 3-4 min. Pres dem gennem en si. Kom saften i en gryde, og bring i kog. Tag gryden af varmen.
- Hak og smelt den hvide chokolade i bærsaften. Lad blandingen køle af 2-3 timer tildækket i køleskab.
- Pisk æg med flormelis og bland det med chokoladen.
- Pisk fløden til blødt skum, og vend det i chokoladeblandingen. Kom cremen i en stor sprøjtepose med glat tylle.
- Sprøjt det ud over 1 bund. Læg en anden bund over. Gentag 2 gange mere. Altså så cremen fordeles mellem de 4 kagestykker, så den del med nøddedrys er øverst. Gem lidt creme til pynt.
- Stil kagen og resten af cremen tildækket i køleskab 3-4 timer eller natten over.
- Sigt flormelis over kagen, og skær den i 9 firkanter. Pynt med resten af cremen evt. sprøjtet ud med en kagetylle samt de friske brombær og et drys sigtet flormelis.
De bedste opskrifter til dit nytår
-
Champagnemojito
-
Nytår: 11 skønne opskrifter på velkomstdrinks og cocktails til årets sidste fest
-
Lækre snacks til nytårstalen: 3 nemme hapser
-
9 skønne hovedretter til nytårsaften
-
Børnevenlig nytårsmenu: Nytårsmad med krudt i
-
Festlig nytårsmenu med små retter
-
Nytårsmenu med skaldyr
-
Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter
-
Klassisk nytårsmenu med med stegt torsk, dyremedaljoner & tærte
-
Brownielagkage med champagneflødeskum
-
Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn
-
Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller