Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Champagne til nytår
Foto: Getty Images Nytår er lig med flasker, der "popper". ALT.dk har lavet en liste over de bedste champagner og cavaer til nytårsaften.

Champagne til nytår 2017

Nytår: Her er de bedste bobler til nytårsaften

Hvilke bobler skal du ”poppe”, når du springer ind i det nye år? Det har vi spurgt vinanmelder og redaktør Thomas Rydberg fra magasinet DinVinGuide om. Han har fundet nytårsbobler i enhver prisklasse, så der både er noget til dig på SU og dig, der bare skal give den fuld gas på årets sidste aften.

Til dig, der gerne vil have noget at poppe nytårsaften, men ikke gider at bruge mange penge på det (50-200 kr.)

 

Joseph Perrier NV. Set hos Irma til 199 kr. på tilbud

- Det er svært at finde champagne i en ordentlig kvalitet til under 200 kr. Men denne er ofte på tilbud og er et blændende køb fra en af de gode producenter.

Det gode alternativ:

Agusti Torello At Roca Brut Reserva 2015. Set hos Theis Vine til 180 kr.

- Agusti er en cava og er anerkendt som en af de absolut bedste producenter, der arbejder med meget gamle, lavtydende vinstokke, som giver druer af høj kvalitet. Det er yderst flotte og stringente cavaer.

Til dig, der nyder et godt glas champagne og gerne vil bruge lidt ekstra penge på det (200-300 kr.)

 

A. Robert Vintage 2008. Set hos Barrique Vin til 299 kr.

- Dette er en indsmigrende og flot årgangschampagne med en dybde og kompleksitet, der også gør den velegnet at drikke til nytårsmiddagen.

Det gode alternativ:

Contratto Millesimato Extra Brut 2011. Set hos Adriat Vin til 205 kr. på tilbud

- Denne vin kommer fra Italiens ældste producent af mousserende vine og er også Italiens første årgangs-daterede vin fremstillet på Champagne-metoden. Vin fra Piemonte har en lang gæring på flasken og er derfor et seriøst alternativ til en god champagne.

Til dig, der vil give den fuld gas nytårsaften og er ligeglad med prisen (300+).

 

Dom Perignon 2009. Set flere steder til 1249 kr.

- Dom Perignon er en ikonisk champagne, som netop har frigivet sin 2009-årgang. Det er i øvrigt en champagne, som kun frigives i gode år og ofte først 8-10 år efter høsten. Det er en lidt varmere årgang med masser af frugt, som gør den velegentat drikke hele året, men som også går godt til lette kødretter nytårsaften.

LÆS OGSÅ: Nytårsmenu: Sådan laver du den perfekte nytårsmenu

Det gode alternativ:

llopart Espumos Gran Reserva 2009. Set hos D-wine til 349 kr.

- Dette er en seriøs og yderst flot cava med meget lang gæring på flasken før frigivelsen. Den har nøddetoner, masser af smag og er blandt det ypperste, man kan få indenfor cava. Den vil til enhver tid banke champagner i samme prisleje.

 

PRØV OGSÅ: Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytår og Nytårsmenu