Find den bedste velkomstdrink til nytår og andre fester

Vi har samlet de bedste tips og opskrifter til dig, der gerne vil byde dine gæster velkommen med et lækkert brag af en læskende smagsbombe. Bliv inspireret nedenfor og giv dig for eksempel i kast med disse flotte drinks, som helt sikkert vil imponere dine gæster:

God fornøjelse!

Læs mere

Der er rig mulighed for at være kreativ og variere drinksne i én uendelighed, så du kan imponere dine gæster endnu mere.

Dyk ind i en verden af syrlig smag af passionsfrugt og citron, søde fornemmelser fra jordbær og skarpe noter fra gin og vodka og boblende sensationer på tungen fra perlende champagne.

Velkomstdrink anno 2024

Festlige lejligheder er ofte lig med gode velkomstdrinks. Uanset om anledningen er nytårsaften, en rund fødselsdag eller et stort bryllup, er velkomstdrinken en god måde at skyde festen i gang på – uanset om du er til den stærke eller den mere lette, forfriskende og alkoholfri af slagsen. Her på siden finder du vores bedste bud og opskrifter på lækre, festlige og anderledes velkomstdrinks, der med garanti vil gøre din fest lidt festligere.

Mix den perfekte velkomstdrink

Hvis du skal holde fest, er det en perfekt anledning til at kaste dig ud i bartenderrollen, og her kan du finde inspiration blandt vores mange lækre opskrifter på velkomstdrinks til enhver lejlighed. Det kunne for eksempel være en frisk drink med bobler, ingefær og citrus eller måske en mere klassisk champagnemojito, som er perfekt til nytår?

Her kan du blandt andet læse, hvorfor du aldrig skal bruge isterninger fra en pose, og hvorfor det kan være en rigtig god idé ikke at hælde salt direkte i din drink, når du mixer den.

Hvis du er bekymret for kalorierne i din velkomstdrink, har vi samlet en stor alkoholguide, så du hurtigt kan få overblik over, hvor mange kalorier der er i en gin & tonic versus en whiskey & cola eller en såkaldt ”Skinny Bitch”.

Velkomstdrinks til nytår

En velkomstdrink er særligt populær til en festlig lejlighed som nytårsaften, hvor champagne er en selvskrevet del af festen hos de fleste. Her kan du finde opskrifter på alt fra en ”Bulldog Tom Collins” med frisk citrussmag til den mere boblende og sødlige ”Bellini”-drink.

Eller var det noget med en Cosmopolitan a la ”Sex and the City” eller den mere stærke og frække ”Saketini”, der består af sake, vodka, vermouth og agurk?

Prøv denne nemme og lækre velkomstdrink med kirsebær

Foto: Thomas Hergaard
Skribent: Katrine Klinken

Nogle gange er det enkle også det mest lækre - det gælder også for velkomstdrinks. For hvem siger, at man behøver at bruge hele festbudgettet på at købe ind til det? Her får du Katrine Klinkens nemme opskrift på velkomstdrinks, som du hurtigt kan mixe sammen og servere for din gæster.

 

velkomstdrink-med-kirsebaer.jpg

Nemme velkomstdrinks: Kirsebær-drink

Kirsebærsaft smager dejligt blandet med danskvand eller en tør mousserende hvidvin. Beregn ca. 1/4 koncentreret kirsebærsaft og 3/4 vand eller vin. Det er forfriskende som f.eks. velkomstdrinks.

Bobler som velkomstdrink

En festlig måde at sparke festen i gang på, kan være at servere et glas perlende bobler som drink. Her får du en god guide fra Hjemmet om vin med bobler, så du ved hvilke mousserende vine, der kan fungere godt som velkomstdrink:

Hjemmet smager på: Vin med bobler
Skribent: Christine Bille Nielsen

Godt at vide