Velkomstdrinks til nytår og andre fester

Mangler du inspiration til den perfekte velkomstdrink til din fest? Så er du havnet det helt rigtige sted.

Vi har samlet de bedste tips og opskrifter til dig, der gerne vil byde dine gæster velkommen med et lækkert brag af en cocktail. Fx:

God fornøjelse!

 

vis
mere

Velkomstdrinken anno 2019

Festlige lejligheder er ofte lig med gode velkomstdrinks. Uanset om anledningen er nytårsaften, en rund fødselsdag eller et stort bryllup, er velkomstdrinken en god måde at skyde festen i gang på – uanset om du er til den stærke eller den mere lette, forfriskende og alkoholfri af slagsen.

Mix den perfekte velkomstdrink

Hvis du skal holde fest, er det en perfekt anledning til at kaste dig ud i bartenderrollen, og her kan du finde inspiration blandt vores mange lækre opskrifter på velkomstdrinks til enhver lejlighed. Det kunne for eksempel være en frisk drink med bobler, ingefær og citrus eller måske en mere klassisk champagnemojito, som er perfekt til nytår?

Her kan du blandt andet læse, hvorfor du aldrig skal bruge isterninger fra en pose, og hvorfor det kan være en rigtig god idé ikke at hælde salt direkte i din drink, når du mixer den.

Hvis du er bekymret for kalorierne i din velkomstdrink, har vi samlet en stor alkoholguide, så du hurtigt kan få overblik over, hvor mange kalorier der er i en gin & tonic versus en whiskey & cola eller en såkaldt ”Skinny Bitch”.

Nytår

Velkomstdrinken er særligt populær til en festlig lejlighed som nytårsaften, hvor bobler er en selvskrevet del af festen hos de fleste. Her kan du finde opskrifter på alt fra en ”Bulldog Tom Collins” med frisk citrussmag til den mere boblende og sødlige ”Bellini”-drink.

Eller var det noget med en Cosmopolitan a la ”Sex and the City” eller den mere stærke og frække ”Saketini”, der består af sake, vodka, vermouth og agurk?

Klassikere

Men nytårsaften er selvfølgelig langt fra den eneste gode anledning til at byde dig selv og dine gæster på en festlig velkomstdrink. Vi har en masse opskrifter på klassikere, du ikke skal snyde dig selv for – fra den nemme sangria og den friske mojito til den populære Aperol Spritz eller den helt klassisk gin & tonic.

Klassikere med et twist

Hvis du har mod på at kaste dig ud i en lidt mere kreativ velkomstdrink, har vi også et hav af gode alternativer. Prøv for eksempel vores lækre mojito med hindbær eller lakrids, vores friske hyldeblomst-margarita eller vores spritz med rosé og vodka.

Hvis du har overskud til at gå all in på bartenderrollen, har vi også opskrifter på sirupper, så du kan lave din velkomstdrink helt fra bunden. Prøv for eksempel vores lækre rabarbersirup eller vores sirup med jordbær- og hyldeblomstsmag.

Iskold rabarbermojito - velkomstdrink

Prøv f.eks. denne lækre opskrift på iskold rabarbermojito

Velkomstdrinks til din sommer

Når solen skinner, skal velkomstdrinken være derefter – lys, frisk og læskende. Vi har derfor samlet en masse gode opskrifter på sommerdrinks og sommersjusser til dig, der vil forkæle dig selv og dine venner eller din familie i de lyse sommeraftener. 

Hvorfor ikke kaste dig ud i en lækker rabarberbrus til studentergildet eller den hyggelige grillaften? Eller hvad med en kalorielet cocktail med hyldeblomst og lime?

Alkoholfri

Vi har selvfølgelig også en masse bud på drinks til dig, der ikke drikker alkohol. Prøv for eksempel vores lækre lemonadedrik med honning, citron og æblesaft eller én af vores forfriskende iste-opskrifter med alt fra ingefær og appelsin til æbletern og frisk mynte.

På ALT.dk kan du finde mange flere opskrifter på lækre drinks fra ALT for damerne, Eurowoman, Boligliv, Fit Living, Hendes Verden og Hjemmet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Drinks, Cocktails, Mojito, Nytårsforret, Nytårsmenu, Iste, Hyldeblomst, Sangria og Tapas