Find den bedste velkomstdrink til nytår og andre fester

Mangler du inspiration til den perfekte velkomstdrink til din fest? Så er du havnet det helt rigtige sted.

Vi har samlet de bedste tips og opskrifter til dig, der gerne vil byde dine gæster velkommen med et lækkert brag af en cocktail. Fx:

God fornøjelse!

 

Læs mere

Velkomstdrink anno 2020

Festlige lejligheder er ofte lig med gode velkomstdrinks. Uanset om anledningen er nytårsaften, en rund fødselsdag eller et stort bryllup, er velkomstdrinken en god måde at skyde festen i gang på – uanset om du er til den stærke eller den mere lette, forfriskende og alkoholfri af slagsen. Her på siden finder du vores bedste bud og opskrifter på lækre, festlige og anderledes velkomstdrinks, der med garanti vil gøre din fest lidt festligere.

Mix den perfekte velkomstdrink

Hvis du skal holde fest, er det en perfekt anledning til at kaste dig ud i bartenderrollen, og her kan du finde inspiration blandt vores mange lækre opskrifter på velkomstdrinks til enhver lejlighed. Det kunne for eksempel være en frisk drink med bobler, ingefær og citrus eller måske en mere klassisk champagnemojito, som er perfekt til nytår?

Her kan du blandt andet læse, hvorfor du aldrig skal bruge isterninger fra en pose, og hvorfor det kan være en rigtig god idé ikke at hælde salt direkte i din drink, når du mixer den.

Hvis du er bekymret for kalorierne i din velkomstdrink, har vi samlet en stor alkoholguide, så du hurtigt kan få overblik over, hvor mange kalorier der er i en gin & tonic versus en whiskey & cola eller en såkaldt ”Skinny Bitch”.

Velkomstdrinks til nytår

En velkomstdrink er særligt populær til en festlig lejlighed som nytårsaften, hvor champagne er en selvskrevet del af festen hos de fleste. Her kan du finde opskrifter på alt fra en ”Bulldog Tom Collins” med frisk citrussmag til den mere boblende og sødlige ”Bellini”-drink.

Eller var det noget med en Cosmopolitan a la ”Sex and the City” eller den mere stærke og frække ”Saketini”, der består af sake, vodka, vermouth og agurk?

Nem & lækker velkomstdrink med kirsebær

Foto: Thomas Hergaard
Skribent: Katrine Klinken

Nogle gange er det enkle også det mest lækre - det gælder også for velkomstdrinks. For hvem siger, at man behøver at bruge hele festbudgettet på at købe ind til velkomstdrinks? Her får du Katrine Klinkens nemme opskrift på velkomstdrinks, som du hurtigt kan mixe sammen og servere for din gæster.

velkomstdrink-med-kirsebaer.jpg

Nemme velkomstdrinks: Kirsebær-drink

Kirsebærsaft smager dejligt blandet med danskvand eller en tør mousserende hvidvin. Beregn ca. 1/4 koncentreret kirsebærsaft og 3/4 vand eller vin. Det er forfriskende som f.eks. velkomstdrinks.

Bobler som velkomstdrink

En festlig måde at sparke festen i gang på, kan være at servere et glas perlende bobler som velkomstdrink. Her får du en god guide fra Hjemmet om vin med bobler, så du ved hvilke mousserende vine, der kan fungere godt som velkomstdrink:

Hjemmet smager på: Vin med bobler
Skribent: Christine Bille Nielsen

Godt at vide

 • Mousserende vin er fremstillet ved en sekundær fermentering af hvidvin, som aktiveres ved at tilsætte gær og sukker til vinen, der starter den kulsyredannelse, som giver boblerne.
 • Kransekage til tørre mousserende vine er ikke verdens bedste match og får bare vinen til at virke sur og kransekagen alt for sød. '
 • Vil du servere mousserende vin til dessert eller kransekage kl. 24, vælg da en halvtør eller sød vin, f.eks. den søde italienske Asti eller en vin med betegnelsen ’Demi-sec’ (halvtør)eller ’Demi-doux’ (halvsød).
 • Servér f.eks. ristede nødder og mandler eller ostekiks til tørre vine.
 • Brug dine bobler i en flot og festlig velkomstdrink - se hvordan, du laver en festlig champagnecocktail med appelsin & campari her

Klassiske velkomstdrinks

Men nytårsaften er selvfølgelig langt fra den eneste gode anledning til at byde dig selv og dine gæster på en festlig velkomstdrink. Vi har en masse opskrifter på klassikere, du ikke skal snyde dig selv for – fra den nemme sangria og den friske mojito til den populære Aperol Spritz eller den helt klassisk gin & tonic. Alle disse drinks fungerer superfint som velkomstdrinks ved enhver festlig lejlighed og er et sikker valg, når der skal vælges velkomstdrinks til din fest.

Klassikere med et twist

Hvis du har mod på at kaste dig ud i en lidt mere kreativ velkomstdrink, har vi også et hav af gode alternativer. Prøv for eksempel vores lækre mojito med hindbær eller lakrids, vores friske hyldeblomst-margarita eller vores spritz med rosé og vodka, der alle vil fungere virkelig godt som en let og læskende velkomstdrink til fx. sommerfesten eller en hyggelig grillaften.

Hvis du har overskud til at gå all in på bartenderrollen, har vi også opskrifter på sirupper, så du kan lave din velkomstdrink helt fra bunden. Prøv for eksempel vores lækre rabarbersirup eller vores sirup med jordbær- og hyldeblomstsmag.

Iskold rabarbermojito - velkomstdrink

Prøv f.eks. denne lækre opskrift på iskold rabarbermojito, der med garanti vil gøre lykke som velkomstdrink til sommerens mange hyggelige sammenkomster eller måske til et studentergilde?

Velkomstdrinks til din sommer

Når solen skinner, skal velkomstdrinken være derefter – lys, frisk og læskende. Vi har derfor samlet en masse gode opskrifter på sommerdrinks og sommersjusser til dig, der vil forkæle dig selv og dine venner eller din familie i de lyse sommeraftener. 

Hvorfor ikke kaste dig ud i en lækker rabarberbrus til studentergildet eller den hyggelige grillaften? Eller hvad med en kalorielet cocktail med hyldeblomst og lime?

Velkomstdrinks med grenadine

Denne velkomstdrink består af grenadine, limesaft og alkoholfri mousserende vin. Pynt glassene med lime og et enkelt rødt cocktailbær. Stil glassene klar på store bakker, så er de lige til at gå til og gæsterne kan nemt nappe deres velkomstdrinks, når de kommer ind i festlokalet, haveteltet eller på terrassen. For at lave disse velkomstdrinks, skal du bruge:

Grenadine, (evt. alkoholfri) mousserende vin, cocktailbær og lime.

 • Servér disse velkomstdrinks i champagneglas, hvori du kommer 4 dråber grenadine og 1/2 spsk. limesaft.
 • Fyld op med mousserende vin, og pynt glasset med et cocktailbær og en skive lime.
 • Og voila har du en flot og festlig velkomstdrink til dine gæster.

velkomstdrink-med-grenadine.jpg

Sommerdrink med rabarber som velkomstdrink

Bobler eller mousserende vin fås til rimelige priser. Smag til med rabarbersirup, og nyd som velkomstdrink eller en festlig skål i haven eller på terrassen med venner, naboer eller familie. Her får du en nem opskrift fra Hjemmet:

Foto: Line Falck
Skribent: Katrine Klinken

6-8 glas
Arbejdstid: 20 min.
Hviletid: et par timer

1 flaske bobler (f.eks. cava, spumante eller cremant – vælg en sec eller demisec)

Rabarbersirup:
500 g rabarber
½ dl vand
350 g sukker

Rabarbersirup:

 1. Skær bladene og lidt af den grove ende af rabarberstilkene væk, og skyl dem. Skær rabarber i mindre stykker, og kog dem i ca. 10 min. med vand. Lad væden dryppe fra massen gennem et viskestykke.
 2. Kog saften igennem med sukker, til det er opløst.
 3. Afkøl siruppen.
 4. Hæld ca. ¼ dl rabarbersirup i et vinglas eller champagneglas.
 5. Hæld kolde bobler (mousserende vin) i glassene, og rør med en ske.
 6. Smag, om drinken er tilpas sød og indeholder nok rabarbersirup.

velkomstdrink-med-rabarber.jpg

Alkoholfri velkomstdrinks

Vi har selvfølgelig også en masse bud på drinks til dig, der ikke drikker alkohol. Prøv for eksempel vores lækre lemonadedrik med honning, citron og æblesaft, som vil fungere supergodt som velkomstdrink på en varm sommer dag, eller én af vores forfriskende iste-opskrifter med alt fra ingefær og appelsin til æbletern og frisk mynte, der også kunne være et godt bud på en lækre velkomstdrinks uden alkohol. Vil du gerne lave velkomstdrinks, der både kan fungere både med og UDEN alkohol, så kunne denne opskrift på en lækker Virgin Mojito, måske være en løsning:

velkomstdrink-vigin-mojito.jpg

VIRGIN-MOJITO

Foto: Martin Dyrløv
Skribent: Sandra Leigh Draznin

En skøn velkomstdrink, som passer perfekt til en afslappet sommeraften. Her får du opskriften på en af vores favoritter, når det kommer til velkomstdrinks:

Arbejdstid: 20 min.
4-6 limefrugter
50-75 g rørsukker
1 bundt frisk mynte
isterninger
1 liter danskvand
½ liter ginger ale, æblemost eller Sprite

Sådan laver du en virgin mojito:

 1. Vask limefrugterne, skær 1 limefrugt i tynde både, og pres saften af resten.
 2. Skyl mynten, og pluk bladene af; der skal være mindst 50 mynteblade.
 3. Bland rørsukker, mynteblade og limesaft i en stor kande eller skål, og mos det sammen med en træstøder eller lignende.
 4. Knus isterningerne groft, og hæld dem i kanden.
 5. Fyld op med danskvand og ginger ale, æble-most eller Sprite.
 6. Servér i glas med limebåde og evt. lidt frisk mynte.

Tip: Med alkohol: Udelad ginger ale, æblemost eller Sprite, og tilsæt 2½ dl lys rom.

På ALT.dk kan du finde mange flere opskrifter på lækre drinks fra ALT for damerne, Eurowoman, Boligliv, Fit Living, Hendes Verden og Hjemmet.