Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Jordbær-hyldeblomstsirup

Jordbær-hyldeblomstsirup - opskrift fra Hendes Verden

Jordbær-hyldeblomstsirup

Brug denne skønne sirup over is, fortynd med vand til skøn saftevand eller lav en velkomstdrink, hvor du blander 2-3 spsk. sirup i et glas champagne.

1-2 glas
Print

500 g jordbær
500 g sukker
3 dl vand saften af 1 citron
4 buketter hyldeblomster

  1. Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i kvarte. Kog sukker, vand og citronsaft til ufarvet sirup. Tilsæt jordbær. Kog det uden låg 5-10 min. Pisk det igennem med et piskeris.
  2. Afdryp siruppen i en sigte 1 times tid. Kog siruppen op, og kom hyldeblomster i. Kog op 3-4 min. Si siruppen. Opbevar siruppen i køleskabet, hvor den kan holde sig et par dage.
Se, hvad vi ellers skriver om: Hyldeblomst, Jordbær, Velkomstdrink og Sirup