
Skøn drink: Aperol Spritz
Italienernes foretrukne velkomstdrink er en Spritz. Du laver den med alkoholen Aperol blandet med hvidvin eller spumante, isterninger og en appelsinskive. En Spritz eller en Aperol Spritz er den perfekte velkomstdrink før middagen eller en lækker eftermiddagsforkælelse på en varm sommerdag. Her får du den perfekte aperol spritz opskrift:
Ingredienser
4-6 cl Aperol (11 %)
8-10 cl hvidvin eller spumante
3-4 isterninger
½ skive appelsin
Sådan laver du Aperol Spritz
Skal man tale om en italiensk signaturdrink, må det være Aperol Spritz – en uhøjtidelig, festlig klassiker med en forførende smag.
Gør som italienerne, og server den som aperitif med små lækre snacks. Eller sæt lidt kulør på søndagsbrunchen ved at servere Aperol Spritz i stedet for de klassiske bobler.
Der findes ingen entydig opskrift på denne drink, idet den bliver lavet forskelligt overalt i Italien. Nogle steder er der mere Aperol end hvidvin i, men jeg synes den smager bedst med lidt mere hvidvin end Aperol.
PRØV OGSÅ: 5 lækre drinks til hverdag & fest
Jeg foretrækker den som angivet – med hvidvin frem for spumante. Uanset hvad, er det en lækker drink, så prøv dig frem til lige netop den kombination, som du synes er bedst.
SE MERE: 3 lækre sommerdrinks med Aperol
Aperol Spritz med danskvand
Er du mere til en mere boblende spritz, så prøv denne version, hvor der også er danskvand i:
Aperol Spritz med danskvand:
3 dele mousserende vin (fx prosecco, cremant, cava eller champagne) eller hvidvin, helst tør
2 dele Aperol
1 del danskvand
isterninger
Pynt: ½ appelsinskive
Sådan gør du:
- Kom isterninger i et glas.
- Tilsæt først mousserende vin eller hvidvin, dernæst Aperol og til slut danskvand. Rør rundt, og pynt med en halv appelsinskive.
- Servér med det samme, og nyd smagen af sydens sol og sommer.
Hvad er Aperol?
Skal man tale om en italiensk signaturdrink, må det være Aperol Spritz – en uhøjtidelig, festlig klassiker med en forførende smag. Gør som italienerne og server den som aperitif med små lækre snacks.

Aperol er en orangefarvet italiensk orangesmagende let bitter drink. Den minder om campari, men indeholder kun 11% alkohol.
Den italienske aperitif består blandt andet af ensian, rabarber cinchona-træ. Den har rødder i Padua-provinsen i det nordlige Italien, og er den grundlæggende ingrediens i den ultimative sommer-cocktail, Aperol-Spritz. Den er en semi-sød, en smule bitter, og har et alkoholindhold på 11%. (Kilde: Bevco)
Hvor mange kalorier er der i en Aperol spritz?
En Aperol spritz på 2 dl indeholder cirka 232 kalorier.
(kilde: fit living)
Prosecco, hvidvin, danskvand eller champagne?
Der er mange måder at blande den populære drink på, og mange har deres helt egen favorit, når det kommer til at blande og servere en spritz aperol. Den klassiske blanding, når du laver den lækre italienske drink er:
- 3 dele bobler (efter eget valg)
- 2 dele Aperol
- 1 del danskvand
Og så selvfølgelig isterninger og en appelsinskive. Drinken skal serveres iskold, gerne på en varm sommerdag.
Når du laver den lækre cocktail, så husk ikke at røre for meget i drinken eller ryste glasset, så boblerne forsvinder. Rør forsigtigt rundt i drinken, inden du tilsætter isterningerne, så drinken ikke mister sit friske boblende islæt.