Brownielagkage med champagneflødeskum
Foto: Tia Borgsmidt Prøv denne lækre brownielagkage med champagneflødeskum, der er perfekt til nytårsaften.

Brownielagkage med champagneflødeskum

Til den store fest hører der overdådige desserter til. Denne brownielagkage med champagneflødeskum vil helt sikkert imponere gæsterne, og så kan det meste forberedes i forvejen, så du slipper for stress på årets sidste aften.

printer Print
plate 8-10 personer

Browniebunde:
150 g smør
250 g mørk chokolade
300 g sukker
4 æg
150 g hvedemel
2 spsk. kakao
½ tsk. bagepulver

Champagneflødeskum:
2 dl champagne
100 g sukker
4 dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Smelt smørret i en gryde, og tag den fra varmen.
  2. Hak chokoladen, og smelt den i smørret. Pisk sukker og æg sammen, det skal piskes ca. 2 min. Vend chokolademassen heri.
  3. Bland hvedemelet med bagepulver og kakao, og rør det i. Fordel dejen i 3 springforme, 22 cm i diameter foret med bagepapir. Har du kun en springform, så bag bundene en ad gangen.
  4. Bag kagebundene ca. 25 min. ved 175 gr.
  5. Bland champagne og sukker i en skål. Rør, til sukkeret er opløst. Stil skålen ned i en anden skål med vand og isterninger. Tilsæt fløden. Pisk, til der dannes bløde toppe 4-5 min.
  6. Fordel champagneflødeskum mellem kagebundene, og lidt på kagens top, brug evt. sprøjtepose. Pynt med macarons (se herunder). Server resten af flødeskummet og de resterende macarons til.

Tip

  • Du kan bage browniekagebundene dagen før. Opbevar dem tildækket ved køkkentemperatur.
  • Champagneflødeskum skal helst piskes lige før, kagen lægges sammen, da champagnen ellers vil falde til bunds.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsdessert, Nytårsmenu og Brownie