
SPONSORERET indhold
Brownielagkage med champagneflødeskum
Til den store fest hører der overdådige desserter til. Denne brownielagkage med champagneflødeskum vil helt sikkert imponere gæsterne, og så kan det meste forberedes i forvejen, så du slipper for stress på årets sidste aften.
8-10 personer
Ingredienser
Browniebunde:
150 g smør
250 g mørk chokolade
300 g sukker
4 æg
150 g hvedemel
2 spsk. kakao
½ tsk. bagepulver
Champagneflødeskum:
2 dl champagne
100 g sukker
4 dl piskefløde
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde, og tag den fra varmen.
- Hak chokoladen, og smelt den i smørret. Pisk sukker og æg sammen, det skal piskes ca. 2 min. Vend chokolademassen heri.
- Bland hvedemelet med bagepulver og kakao, og rør det i. Fordel dejen i 3 springforme, 22 cm i diameter foret med bagepapir. Har du kun en springform, så bag bundene en ad gangen.
- Bag kagebundene ca. 25 min. ved 175 gr.
- Bland champagne og sukker i en skål. Rør, til sukkeret er opløst. Stil skålen ned i en anden skål med vand og isterninger. Tilsæt fløden. Pisk, til der dannes bløde toppe 4-5 min.
- Fordel champagneflødeskum mellem kagebundene, og lidt på kagens top, brug evt. sprøjtepose. Pynt med macarons (se herunder). Server resten af flødeskummet og de resterende macarons til.
Tip
- Du kan bage browniekagebundene dagen før. Opbevar dem tildækket ved køkkentemperatur.
- Champagneflødeskum skal helst piskes lige før, kagen lægges sammen, da champagnen ellers vil falde til bunds.