Take Away
SPONSORERET indhold

Fra sundt til snasket: Her er redaktionens favorit take-away

Her på redaktionen er vi vilde med nem take-away. Derfor har vi samlet vores allerbedste af slagsen fordelt på hele landet - lige fra sprøde salater til fedtede burgere og krydderier fra Østen.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
10. jan. 2018 | Livsstil | ALT.dk

Lad kødgryderne stå og flygt ud i byen, når weekend-sulten trænger sig på.

Landet bugner nemlig af formidable take-away-steder, der bare venter på et besøg fra dig og din sultne mave.

Vi har samlet vores allerbedste bud på fastfood i hele landet, så du kan få klaret middagen i en fart. Med dem i baghovedet ender du ikke altid på pizzeriaet på hjørnet, fordi inspirationen mangler.

Der er både takeout til de sunde smagsløg, de snaskede og dem, der bare gerne vil have store mængder.

Og skulle hovedet værke med tømmermænd, kan det også kureres med mad fra et par steder på vores takeout-liste.  

Bon appetit!

København

Mahalle - libanesisk take-away

Tag på en lille rejse til Mellemøsten på caféen Mahalle. Her er maden inspireret af det tyrkiske og libanesiske køkken, og der er masser af skønne, vegetariske alternativer til den klassiske kødtunge take-away. Stedet har åbent til kl. 20, og i løbet af dagen kan du også få forskellige mellemøstlige lækkerier som hummus, arabisk fladbrød, halloumi, foul, makdous, muhammara og meget mere. Mums.

Mahalle
Birkegade 6, København N

GAO Dumpling Bar - autentiske og frisklavet dumplings

Igen er der kulinarisk optur for vegetarer og veganere, hvis de tager et smut forbi GAO. Her kan du få frisklavede dumplings – både med og uden kød, suppe og diverse asiatiske sides, der sender smagsløgene en tur til Østen. Du kan både vælge at blive siddende i den lille restaurant eller tage herlighederne med hjem.

GAO Dumpling Bar
Blågårdsgade 3, København N

Sticks’n’Sushi - god sushi og varme kødspyd

I den dyrere take-away-ende finder du lækre Sticks’n’Sushi. Her kan du få næsten alt, hvad hjertet begærer, fra det japanske fiske-køkken, rullet ind i den ikoniske ris-rulle. Og så kan du supplere op med de lækre sticks med alt fra kødboller til gedeost. Husk også at prøv deres salater. De er nemlig mums.

Du kan finde din Sticks’n Sushi her.

Nordic Noodle - asiatisk-inspireret wokmad

 

Bland din egen wokret på Nordic Noodle, hvor de smider råvarerne på en pande og giver dig en frisklavet nuddeloplevelse med hjem. Og det smager vidunderligt, kan vi godt love dig. Hvad enten du er til det salte, søde eller sure køkken, så er der en asiatisk madoplevelse til dine smagsløg. Top den med peanuts, lime eller koriander, og din aftensmad er fuldendt.

Du kan finde den biks, der ligger tættest på dig her.

Wedofood - populær og sund take-away

Orker du ikke at skulle i køkkenet, så er Wedofood vores absolutte go to. Her kører de samme koncept, som man ser det i New Yorks delis, hvor du kan blande din egen salat, som var det bland-selv-slik. Er du ikke i dit kreative humør, kan du også bare vælge en fra listen, der byder på alt fra Nicoise til Cæsar. Og så lover vi dig, at du bliver mæt – portionerne er nemlig store.

Kæden har tre restauranter i København, og du kan finde den, der ligger tættest på dig her.

Jagger - lækre kvalitetsburgere

Drop maccen eller den snaskede burgerbar på hjørnet og styr mod Jagger, når kroppen skriger efter fedt og salt. Her er ambitionen at lave fastfood med god smag, gode råvarer og en no-nonsens-attitude – og vi er pjattede med det. Burgerne med de bløde brioche-boller er saftige og fedtede på den helt rigtige måde, og fritterne knaser dejligt sprødt, når du sætter tænderne i dem. Stop en Jagger-burger i næbet både til hverdag og til tømmermænd – og spice den op med en slush-ice med alkohol. Du vil elske det.

Find din Jagger her.

District Tonkin - vietnamesisk take-away

Nok er dette en liste over take-away-steder, men på District Tonkin bør du smække numsen i en af restaurantens plastikstole og lade stemningen lede tankerne til varme Vietnam, hvor ledningerne hænger lavt over hovedet. Og når du nu alligevel er her, bør du altså smage deres vidunderlige mad – lige fra sandwich B1 med krydderurter, svin og smagen af Vietnam til nuddelsalat. Vi er solgte. Er du ikke i dit sociale humør, kan du selvfølgelig også bare tage maden med hjem.

District Tonkin
Mikkel Bryggers Gade 2, København K

Cocks and Cows - byens bedste burger

Det er ikke for ingenting, at restaurantkæden Cocks and Cows har vundet titlen "Byens Bedste Burger" flere år i træk. Deres saftige burgerkød, lækre sesamboller og friske tilbehør er af en anden kaliber end mange andre burgersteder i København. Her er pomfritter nemlig ikke bare pomfritter, og mayo er ikke bare mayo. De serverer alt fra "salt and vinegar-fries" og "twister-fries" til aioli og vegansk mayo.

Du kan finde restauranterne flere steder rundt i byen – fra indre by til brokvartererne og Tivoli – og finde den nærmest dig lige her

Dürüm Symfoni - kvalitetskebab

Der findes kebab, og så findes der kebab. Hos Dürüm Symfoni på Nørrebrogade finder du mellemøstlig fastfood af høj kvalitet, for her er en durum med shawarma ikke lig med et cremefraiche-helvede, der bare skal stille en hurtig natmads-sult. Derimod er det lig med en smuk sammensætning af saftigt kød, det blødeste brød og tilbehør af den gode, friske slags. Byens bedste, hvis du spørger redaktionen på ALT.dk.

Dürüm Symfoni
Nørrebrogade 104, København N

California Kitchen - det sunde alternativ

Takeaway og sund mad går sjældent hånd i hånd, men med denne vestamerikanske perle på Nørrebro i København kan du få hurtig, færdiglavet mad uden at svømme rundt i mayo og friture. De serverer lækre salat-bowls med forskellige temaer, så du kan få stillet sulten, uanset om du er til mexicansk fajita-kylling, sushi-inspireret laks med edamamebønner eller foretrækker at bygge din helt egen bowl. Det er ikke muligt at få bragt maden ud, så den skal selv hentes eller nydes i de fine, planterige omgivelser, et stenkast fra Dronning Louises Bro ved de københavnske søer.

California Kitchen
Nørrebrogade 12, København N

Aarhus

Chido Mexican Grill - lækker, mexicansk fastfood

Du skal være rigtig sulten, når du besøger det mexicanske take-away-sted midt på hyggelige Mejlgade, for det er nogle ret så store portioner, de serverer. De har utallige ting på menuen, som alle er lavet af lækre råvarer, og så er det til en pris, så selv SU-kunderne kan være med.

Chido.dk 
Mejlgade 48A og Frederiks Allé 135, Aarhus C

Ffood - lækre salater i alle regnbuens farver

Har du en forkærlighed for dugfrisk og sund take-away, skal du tage benene på nakken og løbe ned på Vesterbro Torv til Ffood. Her er der friskbagt brød til din sandwich, friskpresset juice, som de laver, mens du venter, og lækre salater i alle regnbuens farver. Det er take-away uden den dårlige samvittighed til fine priser.

Ffood
Vesterbro Torv 8, Aarhus C

The Burger Shack - et sikkert burger-hit

På et tidspunkt i Aarhus’ historie skete der et burger-boom, hvor der åbnede så mange burgerjoints, at man skulle tro, det var løgn. ”The Burger Shack” er dog en af de absolut bedste, vi på redaktionen har prøvet. Deres lækre burgere og episke krydderiblanding på fritterne er et sikkert hit – især på tømmermændsdagene.

The Burger Shack
Frederiksgade 39, Aarhus C

Havnens Perle - eminent bøfsandwich

Bøfsandwichen på ”Havnens Perle” er en ægte Aarhus-klassiker – og faktisk har den vundet prisen som Danmarks bedste i 2012-2014. Derfor sværger mange århusianere til, at det er lige så vigtig en del af Aarhus som Olafurs regnbue. Hvis ikke mere. Så den historiske grillbar er naturligvis med på listen.

Havnens Perle
Dagmar Petersens Gade 10, Aarhus C

Aarhus Street Food - populært madmarked

Den 19. august 2016 var en glædesdag for mange århusianere, da byen endelig kunne åbne dørene for deres helt eget street food-marked. Og det har været en succes lige siden. Derfor er det sikkert at sige, at er du nær DSB’s gamle busgarage, som er dér, hvor ”Aarhus Street Food” holder til, så skal du helt klart nappe nogle af deres lækre grilled cheese-sandwiches, gourmet-pizzaer eller street-dogs med hjem – for bare at nævne tre. 

Aarhus Street Food
Ny Banegaardsgade 46, Aarhus C

OliNico - skøn gastro-grillbar

Til SU-venlige priser midt på Mejlgade finder du gastro-grillbaren OliNico. Her er der få retter på menukortet, men de er alle værd at sætte tænderne i. Mange bestiller den faste aftenmenu som take-away, men det er også muligt at slænge sig i deres vindueskarme og nyde maden, en specialøl eller andre af deres delikatesser.

Olinico
Mejlgade 35, Aarhus C

Aalborg

Sapori D`Italia - sprød pizza

På Reberbansgade midt i Aalborg ligger der en skjult skat. En pizzarestaurant, hvor pizzaerne bliver bagt i en ægte stenovn, og hvor menukortet forkæler med alt andet end den almindelige Hawaii. Et lille lækkert take-away-sted til den italiensk-elskende.

Sapori D`Italia
Reberbansgade 2, Aalborg

Nam - gastronomiske småretter

Gastronomisk lækkerhed er den uddybende forklaring på restauranten ”Nam”, hvor madserveringen er en anelse utraditionel. Her deler man typisk retterne, og derfor består menuerne af 8 eller 12 retter – til særdeles fine priser. Der er rig mulighed for at nyde maden i eget selskab, for ”Nam” tilbyder også take-away. Men måske skal I være to for at bære.

Nam
Vesterbro 76, Aalborg

Odense

Burger Anarchy - Danmarks bedste Festivalburger

I 2016 vandt dette odenseanske burgersted prisen for Danmarks bedste Festivalburger. Men er du lidt langt fra den nærmeste festival, eller byder sæsonen ikke lige op til dugfriske øl, kan du også kigge forbi restauranten, som ligger i centrum af Odense. Her kan du få din burger i alt fra den klassiske variant til de mere anderledes af slagsen med f.eks. lam eller vildsvin.

Burger Anarchy
Gravene 2A, Odense C

Juicy - hjemmelavede juice og sandwiches

Der er ikke meget andet, der kan få os til at overveje et take-away-sted, som hvis det bliver kåret til byens bedste. Det var tilfældet for juice og sandwich-shoppen ”JUICY”, da Hungy.dk kårede dem som Odenses bedste take-away i 2017. Herinde får du både hjemmelavede juice og sandwiches med kvalitetsfyld. Og så bringer de ud!

Juicy
Nansensgade 15, Odense C

Anbefalet til dig