Citronfromage fra oldemors dessertbog
SPONSORERET indhold

Citronfromage fra oldemors dessertbog

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Oldemors kogebog gemmer på en masse lækre desserter. Her en opskrift på en gammeldags citronfromage, som du skal smage.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
11. jan. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
Citronfromage til 6 personer

Ingredienser

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Citronfromage

- det skal du bruge

  • 5 blade husblas
  • 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
  • 100 g sukker
  • 2 tsk. reven, usprøjtet citronskal
  • 1½ dl citronsaft af 2-3 citroner
  • 3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
  • 3 dl piskefløde

Pynt:
evt. 1 dl piskefløde samt reven usprøjtet citronskal

‚Ėļ En god køkkenmaskine gør det sjovere at lave citronfromage. Se udvalget hos KitchenOne

Sådan laver du citronfromage

  1. L√¶g husblassen i bl√łd i koldt vand i 10 min.
  2. Pisk √¶ggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tils√¶t den revne citronskal og det halve af citronsaften.
  3. Tag husblassen op med det vand, der h√¶nger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. R√łr resten af citronsaften i. Lad denne masse k√łle af, til det er fingervarmt. R√łr lidt af √¶ggemassen i. H√¶ld nu blandingen i en tynd str√•le i √¶ggemassen, mens du r√łrer.
  4. Pisk √¶ggehviderne stive. 

    PR√ėV OGS√Ö: Californiske lemonbars (spr√łde citronsnitter)

  5. Pisk fl√łden til skum.
  6. N√•r √¶ggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke s√¶rlig lang tid, vender du f√łrst de piskede √¶ggehvider og derefter fl√łdeskummet forsigtigt i.
  7. H√¶ld fromagen i en sk√•l, og stil den i k√łleskabet et par timer. Pynt evt. med fl√łdeskum og citronskal samt evt. citronmelisse.

Anbefalet til dig