Citronfromage fra oldemors dessertbog
Foto: Mikkel Adsbøl Opskrift på lækker gammeldags citronfromage.

Citronfromage fra oldemors dessertbog opskrift

Citronfromage fra oldemors dessertbog

Oldemors kogebog gemmer på en masse lækre desserter. Her en opskrift på en gammeldags citronfromage, som du skal smage.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate Citronfromage til 6 personer

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Citronfromage

- det skal du bruge

  • 5 blade husblas
  • 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
  • 100 g sukker
  • 2 tsk. reven, usprøjtet citronskal
  • 1½ dl citronsaft af 2-3 citroner
  • 3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
  • 3 dl piskefløde

Pynt:
evt. 1 dl piskefløde samt reven usprøjtet citronskal

‚Ėļ En god køkkenmaskine gør det sjovere at lave citronfromage. Se udvalget hos KitchenOne

Sådan laver du citronfromage

  1. L√¶g husblassen i bl√łd i koldt vand i 10 min.
  2. Pisk √¶ggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tils√¶t den revne citronskal og det halve af citronsaften.
  3. Tag husblassen op med det vand, der h√¶nger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. R√łr resten af citronsaften i. Lad denne masse k√łle af, til det er fingervarmt. R√łr lidt af √¶ggemassen i. H√¶ld nu blandingen i en tynd str√•le i √¶ggemassen, mens du r√łrer.
  4. Pisk √¶ggehviderne stive. 

    PR√ėV OGS√Ö: Californiske lemonbars (spr√łde citronsnitter)

  5. Pisk fl√łden til skum.
  6. N√•r √¶ggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke s√¶rlig lang tid, vender du f√łrst de piskede √¶ggehvider og derefter fl√łdeskummet forsigtigt i.
  7. H√¶ld fromagen i en sk√•l, og stil den i k√łleskabet et par timer. Pynt evt. med fl√łdeskum og citronskal samt evt. citronmelisse.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip

N√•r du bruger husblas, s√• l√¶g altid bladene enkeltvis ned i koldt vand, de m√• ikke klistre sammen. Lad dem udbl√łde 10 min. N√•r du skal smelte dem, skal det v√¶re over vandbad eller i mikroovn, de m√• ikke f√• for meget varme, de skal bare lige smelte.

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Citronfromage, Nytårsmenu og Nytårsdessert