Vaniljefromage med passionsfrugt og mandelblondekager
SPONSORERET indhold

Vaniljefromage med passionsfrugt og mandelblondekager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her får du opskriften på den lækre og friske vaniljefromage med passionsfrugt pyntet med mandelblondekager. Helt perfekt som dessert til nytårsaften.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
26. dec. 2018 | Opskrift | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

Vaniljefromage:
4 blade husblas
½ dl friskpresset appelsinsaft
250 g mascarpone eller græsk yoghurt
1 dl sukker
korn af 2 stænger vanilje
4 dl piskefløde

Passionsfrugtsauce:
1 dl sukker
1 dl vand
1 dl friskpresset appelsinsaft
1 tsk. friskrevet appelsinskal
8 passionsfrugter
3 spsk. Grand Manier

Pynt:
Evt. rød skovsyre, lakridssølvkugler og lidt spiselig sølvkagedrys

Mandelblondekager:
50 g smuttede mandler
75 g blødt smør
75 g sukker
45 g glukose eller flydende honning
30 g hvedemel

Sådan gør du

  1. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Tag bladene op, og smelt dem i mikroovn eller over vandbad, i det vand der følger med.
  2. Rør appelsinsaften i. Rør mascarpone, sukker og vaniljekorn sammen. Rør lidt af mascarponeblandingen i husblassen, og rør herefter husblasblandingen i mascarponeblandingen.
  3. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i mascarponeblandingen. Fordel fromagen i 6 portionsglas. Dæk til med husholdningsplastfilm. Lad fromagen stivne i køleskab ca. 4 timer eller natten over.
  4. Kog sukker og vand sammen, til det begynder at boble med lidt seje bobler. Tilsæt appelsinsaft og -skal, og kog kort op. Afkøl blandingen.
  5. Skrab saft og kerner ud af passionsfrugterne, og kom det i en skål. Hæld appelsinsiruppen over. Rør rundt. Rør Grand Manier i.
  6. Fordel 3-4 spsk. af passionsfrugtsaucen over fromagerne. Stik et stykke mandelblondekage (se herunder) i hver.
  7. Pynt evt. også med rød skovsyre, lakridssølvkugler og lidt spiselige sølvkagedrys. Server resten af passionsfrugtsaucen og mandelblondekagerne til.

 

Mandelblondekager: 

  1. Blend mandlerne meget fint. Rør alle ingredienserne til dejen godt sammen, gerne med en håndmixer.
  2. Fordel flade cirkler på ca. 5 cm i diameter på bagepapir. Du skal bruge ca. 1 spsk. dej pr. kage. Bag kagerne ca. 5-7 min. ved 175 gr., til de er gyldne.
  3. Afkøl kagerne, inden de løftes af bagepapiret.

Anbefalet til dig