chokolademousse med baileys
Foto: PR En lækker, luftig og intens chokolademousse, som er smagt til med Baileys Salted Caramel.

Chokolademousse med Baileys og salt karamel

Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn

Den kendte kage- og dessertinfluencer Frederikke Wærens har kreeret en skøn dessert med den nye salted caramel Baileys. Chokolademoussen laves med Baileys og serveres med de lækreste karamelliserede popkorn på toppen. Se hvordan, du laver en saltkaramel-chokolademousse med Baileys og karamelpopcorn her:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 3 timer
cooking Arbejdstid: 30 minutter
totaltime Total: 3 timer, 30 minutter
plate 6 personer

Chokolademousse

  • 50 ml Baileys Salted Caramel
  • 250 g god mørk chokolade
  • 8 past. æggeblommer
  • 1 dl flormelis
  • 5 dl piskefløde

Karamelpopcorn

  • 2 spsk. Baileys Salted Caramel
  • 1 dl sukker
  • 20 g smør, koldt og skåret i tern
  • 1 lille tsk. natron
  • 50 g poppede popcorn

Derudover skal du bruge

  • 2 dl piskefløde
  • Evt. guldstøv

Om desserten siger Frederikke:

”Det her er en lækker, luftig og intens chokolademousse, som jeg har smagt til med Baileys Salted Caramel. Den velkendte bløde og cremede smag af Baileys fremhæver chokoladen på bedste vis, og noterne af karamel giver smagen af chokolademoussen en overraskende twist. Desserten er pyntet med letpisket flødeskum og sprøde karamelpopcorn, hvor der også er tilsat lidt Baileys Salted Caramel for at understrege smagen af klassisk flødekaramel. Den er perfekt at servere, når man skal overraske sine gæster”

 

Sådan laver du chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn

Chokolademousse:

  1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm.
  2. Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps.
  3. Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed.
  4. Tilsæt din Baileys Salted Caramel.
  5. Pisk herefter fløden til en let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen.
  6. Fordel chokolademoussen i portionsglas, og stil på køl i cirka 2 timer eller 1 time i fryseren.

Karamelpopcorn:

  1. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde. Rør i gryden undervejs med en træske, så sukkeret ikke brænder på.
  2. Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel, tilsætter du smørret lidt ad gangen og rører rundt, til det er smeltet.
  3. Tag gryden af varmen, tilsæt Baileys Salted Caramel og rør rundt. Tilsæt herefter natron, imens du rører i gryden.
  4. Vend popcornene hurtigt ned i karamellen, og hæld dem ud på et stykke bagepapir.
  5. Lad popcornene køle af, og hak eller bræk dem fra hinanden.
  6. Lige inden servering pynter du dine glas med chokolademousse med flødeskum, karamelpopcorn og eventuelt et drys guldstøv. Velbekomme!
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Chokoladekage, Karamel, Nytårsdessert og Dessert