Brunch morgenmad Aarhus
SPONSORERET indhold

GUIDE: Her er de 8 bedste brunchsteder i Aarhus

Aarhus’ mange spisesteder byder på et væld af lækre brunch-serveringer. Fra de klassiske til den slags brunch, der byder på lidt ekstra, hvis du vil forkæle dig selv. Få tip til de bedste steder her.

Af: Redaktionen Foto: Langhoff & Juul
18. jan. 2022 | Livsstil | ALT.dk

Skal det være brunch inspireret af det franske landkøkken? Vil du hellere kunne kaste dig over en stor buffet med al den cava, kaffe og drikkelse, som du har lyst til? Eller kan du - og samvittigheden - godt lide at støtte gode initiativer, som et socialt projekt eller økologi, mens du spiser fortræffeligt?

Aarhus byder på masser af skønne spisesteder, når du vil stille sulten med det måltid, som kombinerer morgenmad og frokost, nemlig brunch.

Vi har her samlet vores bud på otte af byens bedste steder. 

Her er både den klassiske og brunch med et twist:

Restaurant Ombord - Kæmpe brunchbuffet 

Restaurant Ombord har siden januar 2017 ligget i Jægersborggade i RarBars gamle lokaler. Her får du brunch, som er klassisk Aarhus; hyggelig og ikke for fancy. Omgivelserne bidrager til en rar stemning, og maden er lækker. Lige, hvad man har brug for en søndag formiddag.

Det får du: Udover det klassiske tilbehør i form af brød, ost, pålæg og frugt, vælger du mellem to typer af brunch med hver fire "ekstra" ting til din tallerken. Menuen skiftes løbende, men det kan fx være røræg med sprødstegt bacon, Æg Benedict, yoghurt eller chiagrød med frugtkompot og to forskellige slags toast, ligesom den søde tand forkæles med noget godt. Se det aktuelle menukort her.

Pris: 220 kr. (drikkelse ad libitum kan tilkøbes)

Hvornår: Lørdage, søndage og helligdage fra kl. 10.00–14.00

Adresse: Jægergårdsgade 71, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: Restaurantombord.dk

Sjette Frederiks Kro – Romantisk (og historisk) Kronch

Info: Mellem bøgetræerne i Riis Skov gemmer sig den gamle og smukke Sjette Frederiks Kro, der fra brunchbordet har udsigt til Den Permanente Badeanstalt og Aarhus-bugten. Det gule bindingsværkshus med røde teglsten kan dateres helt tilbage til 1826, og kroen emmer af historie, hygge og romantik.

Det får du: Sjette Frederiks Kro byder på helt unik version af brunchen, nemlig ’Kronch’. De har alt fra cremet salat af koldrøget færøsk laks fra eget røgeri og Quinoa "bircher" grød til friskbagt brød fra eget bageri samt flere hjemmelavede specialiteter, såsom rullepølse ogleverpostej, . Se hele menukortet her.

Pris: Før 10.45 250 kr. Efter 10:45 300 kr.  

Hvornår: lørdag og søndag kl. 08.30 til 13:30

Hjemmeside: Sjettefrederikskro.dk

Langhoff & Juul - Lækker nordisk brunch

På Langhoff og Juul går indretning og mad hånd i hånd. Det er lækkert, nordisk og lige tilpas, når du bestiller deres luksuriøse brunch. Nyd den i caféens indbydende omgivelser eller find en solplet i baggården.  

Det får du: Klassisk brunchanretning i to serveringer twistet med fx youghurt med bær, varmrøget laks, rørt hønsesalat, Gammelknas og tærte med kartoffel, hytteost, samt mazarinkage med ganache til at slutte det hele på. Anretningen fås også i en vegetarisk og glutenfri version. Se det aktuelle menukort her.

Pris: 235 kr. – hvilket er inklusiv en valgfri varm drik og en juice

Hvornår: Alle ugens dage kl. 10.00–15.00

Adresse: Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: Langhoffogjuul.dk

Café Englen - En sand Aarhus-klassiker

Siden 1984 har Café Englen haft hjemme i det brostensbelagte Latinerkvarter, hvor det emmer af pariserstemning. Her er hvid dug, kunst, en marmor-bar, velsmagende kaffe og god vin at hælde i glasset. Det er lokalt og godt, og maden er præcis, som den skal være: velsmagende og mættende. En sand Aarhus-klassiker og én af byens ældste caféer.

Det får du: Menukortet skifter fra tid til anden, men eksempelvis flødeskyr rørt med havtorn og hjemmelavet granola, lækre oste og hjemmebagt brød, røræg med sprød pancetta, trøffelsalami og chokolademousse. Se hele udvalget her

Pris: 130-150 kr.

Hvornår: Alle dage 10.00–15.00

Adresse: Studsgade 3, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: Cafe-englen.dk

Drudenfuss - Klassisk brunch med overraskelse

Overfor den legendariske Café Englen ligger en næsten lige så legendarisk Aarhus-perle. ”Druden” er også en smule parisisk i sit udtryk, men lamperne og stolene tilfører et mere industrielt touch, der bryder med det rene klassiske udtryk. En fin balance, som også afspejles i deres brunch, der er en blanding af det forventede og det overraskende. Find en plads udenfor på deres eftertragtede fortov, hvis solen titter frem.

Det får du: Hjemmelavet kartoffelrösti med pocheret øko ægrøget laks & pisket dild-/fetacreme, samt brød og nøddekage. Derudover har de også andre morgenmadsretter på menukortet, som du kan finde her.

Pris: 145 kr.

Hvornår: Hele ugen kl. 9.00–14:00

Adresse: Graven 30, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: Drudenfuss.dk

Juliette - Luksus brunch-buffet

Tonen og stilen er uformel hos Juliette, der har til huse i Jægergårdsgade, som er Frederiksbjergs hyggeligste gade. Brunchen har i mange år været en succes, men da den kunne ikke have så mange gæster på grund af restaurantens begrænsede størrelse, har de nu rykket den til deres franske stue i baghuset på 1. sal. Her få du brunchbuffet i fornem fransk bistrostil.

Det får du: Du får valget mellem et væld af skønne lækkerier, fx røræg med pebertørret bacon, franske ost, skinke,l akserilette, vegetarisk tærte, fransk yoghurt, karamelcreme, friskbagt kage, rugbrød, baguette, croissanter og pain au chocolat. Dertil er der kolde og varme drikke, bobler, juice og citronade. Se hele udvalget her

Pris: 155 kr.

Hvornår: A la carte Onsdag til søndag kl. 10.00–14.00, buffet lørdag til søndag kl. 10:00-14:00.

Adresse: Jægergårdsgade 54 - 8000 Aarhus C

Hjemmeside: Juliette.dk

Casablanca - Ikke brunch, men "crunch"-buffet

Casablanca er Aarhus' ældste café. Én af de herlige traditioner, der er kommet til, er serveringen af deres overdådig store brunch-buffet, der går under navnet "crunch". Stedet selv fortæller, at de har over 600 gæster om ugen, som nyder dette tilbud. Her får du alt det bedste ad libitum og et bord i to timer. Bon appetit!

Det får du: En luksuriøs buffet med lækre kager, brød fra Casablancas eget bageri Mor Anna, diverse charcuteri og oste, hjemmelavet rullepølse, marmelade, kompotter og tapenader, salat m. koldrøget laks, skyr med hjemmelavet granola + drikkevarer ad libitum (både kolde og varme).

Pris: Hverdage 225 kr. Weekenden 250 kr.

Hvornår: Mandag til fredag kl. 9.00–13.00, lørdag og søndag kl. 8.30–15.00

Adresse: Rosengade 12, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: Cafe-casablanca.dk

Café Frida - Vælg mellem 6 og 10 små retter

Hører du til de egenrådige brunch-fans, så er Café Frida dit sted. Her vælger du selv enten seks eller ti små retter på deres lange brunchliste med 15 forskellige ting, som du så får serveret samlet. Ud over muligheden for at sammensætte din egen favorit-bruch hører god samvitighed også med i prisen. Café Frida fungerer nemlig som afklaringstilbud for kvinder i alderen 18-30 år, og kortet er overvejende økologisk og hjemmelavet.

Det får du: Klassiske brunchanretninger, fx røræg, pandekager, røget laks, skyr med syltet pære, karryhumus og tunmousse. Brød er inkluderet i prisen, mens drikkevarer tilkøbes. Se hele menukortet her

Pris: 6 retter til 125 kr. 10 retter til 160 kr. 

Hvornår: Mandag til fredag kl. 9.3016.00

Adresse: Mejlgade 14, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: Cafefrida.dk

Anbefalet til dig