Brunch morgenmad Aarhus
SPONSORERET indhold

GUIDE: Her er de 10 bedste brunchsteder i Aarhus

Aarhus’ mange spisesteder byder på et væld af lækre brunch-serveringer. Fra de klassiske til den slags brunch, der byder på lidt ekstra, hvis du vil forkæle dig selv. Få tips til de bedste steder her.

Af: Redaktionen Foto: Drudenfuss
04. apr. 2023 | Livsstil | ALT.dk

Vil du gerne selv sammensætte din brunch eller er du mere til en forudbestemt tallerken med lækre retter? Skal det være "luksus brunch" med et glas champagne til? Eller er du måske mest til at starte dagen med simpel mad af tårnhøj kvalitet, som godt surdejsbrød, øko-æg, luksuscroissant og en mesterlig kop kaffe?

Artiklen fortsætter under videoen ...

Aarhus byder på masser af skønne spisesteder, når du vil stille sulten med det måltid, som kombinerer morgenmad og frokost, nemlig brunch.

Vi har her samlet vores bud på 10 af byens bedste steder.

Åland: Brunch i charmerende gårdhave

I hjertet af Frederiksbjerg, midt på den charmerende Jægergårdsgade, ligger café Åland. Her kan du sammensætte din helt egen brunch bestående af enten 3, 4 eller 5 retter. Hvis du besøger caféen på en regnvejrsdag, kan du nyde brunchen inde i den hyggelige café, og hvis solen skinner, kan du enten sidde ved fortovsbordene eller i den stemningsfyldte gårdhave.

Det får du: Din sammensatte brunchtallerken kan bl.a bestå af fluffy pandekager, frenchtoast, scrambled æg med pølser, avocadomad på ristet rugbrød, chia pudding, stegte kartofler, frisk frugt eller et udvalg af oste. Desuden laver de forfriskende lemonader, som går godt til morgenmaden. Se hele menukortet her.

Pris: 3 retter til 119 kr., 4 retter til 149 kr. og 5 retter til 165 kr.

Hvornår: mandag til fredag kl. 09 - 11:45, lørdag og søndag kl. 09 - 12:45

Adresse: Jægergårdsgade 9, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: wemakepeoplehappy.dk/aaland

Spiselauget: Et overdådigt tag-selv-bord

Hver weekend kan du besøge Spiselaugets overflødighedshorn af en tag-selv-brunch, hvor det er muligt at tage lige præcis det på tallerkenen, du selv ønsker. Det er derfor helt op til dig, om du er til 2 eller 10 belgiske vafler!

Det får du: På det store tag-selv-bord finder du fx hjemmebagt surdejsbrød, pålæg af dansk landgris, lav-selv mini croissant med lakserillette, økologisk yoghurt med frit valg af granola, øko kompot og karamel spread, krydrede oksebrunchpølser, kartoffelrøsti med aioli, amerikanske pandekager med sirup og hjemmelavet brunsviger. Se hele menukortet her.

Pris: Tag-selv-bord 179 kr. Tag-selv-bord inkl. ad libitum drikkevarer 323 kr.

Hvornår: Lørdag og søndag kl. 10.00 – 14.00

Adresse: Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: foodfamilygroup.dk/spiselauget

Restaurant Ombord - Smagsbombe af en brunch

Restaurant Ombord har siden januar 2017 ligget i Jægersborggade i RarBars gamle lokaler. Her får du brunch, som er klassisk Aarhus; hyggelig og ikke for fancy. Omgivelserne bidrager til en rar stemning, og maden er lækker. Lige, hvad man har brug for en søndag formiddag.

Det får du: På tallerkenen finder du fx rejer med hummermayonnaise serveret i blød brioche, serrano skinke og dagens charcuteri, melonsalat med feta og røget mandler, Arla Unika Gammel Knas med æble-havtornskompot, foccacia brød og brownie med cremet karamel. Se hele menukortet her.

Pris: 180 kr. inkl. valgfri æggeret

Hvornår: Lørdage, søndage og helligdage fra kl. 10.00 – 14.00

Adresse: Jægergårdsgade 71, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: Restaurantombord.dk

Sjette Frederiks Kro – Romantisk Kronch

Info: Mellem bøgetræerne i Riis Skov gemmer sig den gamle og smukke Sjette Frederiks Kro, der fra brunchbordet har udsigt til Den Permanente Badeanstalt og Aarhus-bugten. Det gule bindingsværkshus med røde teglsten kan dateres helt tilbage til 1826, og kroen emmer af historie, hygge og romantik.

Det får du: Sjette Frederiks Kro byder på en helt unik version af brunchen, nemlig ’Kronch’. På buffeten finder du blandt andet cremet salat af koldrøget færøsk laks, kyllingesalat m. friske urter, chiagrød m. kærnemælk, et udvalg af lækre oste, og på brødet kan du bl.a. få hjemmelavet saltkaramel, æblesmør og appelsinsirup. Se hele menukortet her.

Pris: 275 kr. lørdag mellem 8.30 – 10.45, 325 kr. lørdag mellem 11.15 – 13.30, 325 kr. søndag mellem 09.00 – 12.00.

Hvornår: lørdag og søndag kl. 08.30 - 13:30

Hjemmeside: Sjettefrederikskro.dk

Globen Flakket - Et vaskeægte overflødighedshorn

Hører du til den gruppe af brunchgæster, som selv vil vælge, hvad der er på tallerkenen, bør du besøge Globen Flakket. Her kan du tage den snoede trappe op til 1. sal, hvor du finder deres populære og luksuriøse brunchbuffet med udsigt til åen og et smugkig til havnen. En ting er sikker - du er sikret at gå mæt derfra.

Det får du: Du finder fx et udvalg af chorizo & serrano skinke, hønsesalat, koldrøget laks med krydderurtecreme, leverpostej med ristede svampe, frittata med kartoffel og spinat, økologisk vesterhavsost, vanilje panna cotta med bær og vafler med sirup. Se den fulde buffet og de andre morgenretter her.

Pris: 269 kr.

Hvornår: lørdage og søndage samt udvalgte helligdage kl. 9.00 - 14.00

Hvor: Åboulevarden 18, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: globen-flakket.dk

Café Englen - En sand Aarhus-klassiker

Siden 1984 har Café Englen haft hjemme i det brostensbelagte Latinerkvarter, hvor det emmer af pariserstemning. Her er hvid dug, kunst, en marmor-bar, velsmagende kaffe og god vin at hælde i glasset. Det er lokalt og godt, og maden er præcis, som den skal være: velsmagende og mættende. En sand Aarhus-klassiker og én af byens ældste caféer.

Det får du: Når man bestiller Englebrunch, får man fx fransk yoghurt med æblesirup, hønsesalat, fransk Marquez pølse og scrambled æg med sprød pancetta. 

Pris: 150 kr.

Hvornår: Alle dage 10.00 – 13.00

Adresse: Studsgade 3, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: Cafe-englen.dk

Drudenfuss - Klassisk brunch med overraskelse

Overfor den legendariske Café Englen ligger en næsten lige så legendarisk Aarhus-perle. ”Druden” er også en smule parisisk i sit udtryk, men lamperne og stolene tilfører et mere industrielt touch, der bryder med det rene klassiske udtryk. En fin balance, som også afspejles i deres brunch, der er en blanding af det forventede og det overraskende. Find en plads udenfor på deres eftertragtede fortov, hvis solen titter frem.

Det får du: På deres brunchtallerkener finder du fx scrambled æg med bacon, flødeskyr med granola og honning, avocado med røget laks og dild/citronmayonaise og gulerodskage med frosting. Derudover har de også andre morgenmadsretter på menukortet, som du kan finde her.

Pris: 145 / 150 kr.

Hvornår: Hele ugen kl. 10.00 – 11.30

Adresse: Graven 30, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: Drudenfuss.dk

Emma Emma – Snup lidt af det hele

Den tidligere café Hamanns har nu skiftet navn til Emma Emma, men det betyder ikke, at der er indgået kompromis på kvaliteten – tværtimod. Den hyggelige café serverer lækker mad med et feminint udtryk, så det er det perfekte sted til en venindedate. Emma Emmas morgenmadskort er bredt, og de siger selv, at de gør en dyd ud af at lave en lidt anderledes morgenmad.

Det får du: Når man bestiller deres morgenmadskombination ved navn ”Snup lidt af det hele”, får man fx soya bircher mysli, sort risgrød, krydret æg og nybagt speltbolle med ost, smør og marmelade. Retterne vil løbende blive udskiftet alt efter sæson og nye ideer. Se hele deres menukort her.

Pris: 173 kr.

Hvornår: Alle ugens dage.

Hvor: Gammel Munkegade 5, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: emmaemma.dk

Juliette - Luksus brunch-buffet

Tonen og stilen er uformel hos Juliette, der har til huse i Jægergårdsgade, som er Frederiksbjergs hyggeligste gade. Brunchen har i mange år været en succes, men da den kunne ikke have så mange gæster på grund af restaurantens begrænsede størrelse, har de nu rykket den til deres franske stue i baghuset på 1. sal. Her få du brunchbuffet i fornem fransk bistrostil.

Det får du: På brunchbuffeten finder du fx fromage blanc yoghurt med granola og bærcoulis, cremet røræg, merguezpølser og pebertørret bacon, lakserillette med kapersbær, croissant med skinke og ost, pain au chocolat og pandekager med sirup. Hvis du er mere til a la carte brunch, kan du også stadig bestille det.

Pris: 275 kr. for brunchbuffet og 175 kr. for a la carte brunch.

Hvornår: A la carte onsdag til søndag kl. 10.00 – 14.00, buffet lørdag til søndag kl. 10:00 - 14:00.

Adresse: Jægergårdsgade 54 - 8000 Aarhus C

Hjemmeside: Juliette.dk

Casablanca - Ikke brunch, men "crunch"

Casablanca er Aarhus' ældste café. Én af de herlige traditioner, der er kommet til, er serveringen af deres overdådig store brunch-buffet, der går under navnet "crunch". Stedet selv fortæller, at de har over 600 gæster om ugen, som nyder dette tilbud. Bon appetit!

Det får du: En luksuriøs buffet med lækre kager, brød fra Casablancas eget bageri Mor Anna, diverse charcuteri og oste, marmelade, kompotter og tapenader, salat m. koldrøget laks, skyr med hjemmelavet granola + drikkevarer ad libitum (både kolde og varme).

Pris: Hverdage 225 kr. Weekenden 250 kr.

Hvornår: Mandag til fredag kl. 9.00 – 13.00, lørdag og søndag kl. 8.30 – 15.00

Adresse: Rosengade 12, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: Cafe-casablanca.dk

Anbefalet til dig