-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Citronfromage fra oldemors dessertbog
Oldemors kogebog gemmer på en masse lækre desserter. Her en opskrift på en gammeldags citronfromage, som du skal smage.
Citronfromage til 6 personer
Ingredienser
Citronfromage
- 5 blade husblas
- 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
- 100 g sukker
- 2 tsk. reven, usprøjtet citronskal
- 1½ dl citronsaft af 2-3 citroner
- 3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
- 3 dl piskefløde
Sådan laver du citronfromage
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
- Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
- Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Rør resten af citronsaften i. Lad denne masse køle af, til det er fingervarmt. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
- Pisk æggehviderne stive.
- Pisk fløden til skum.
- Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke særlig lang tid, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i.
- Hæld fromagen i en skål, og stil den i køleskabet et par timer. Pynt evt. med flødeskum og citronskal samt evt. citronmelisse.