Opskrift på hjemmebagte grissini
SPONSORERET indhold

Hjemmebagte grissini

Forkæl dine gæster nytårsaften med hjemmebagte grissini med friskrevet parmesan og blå birkes. Opskriften får du her:

Af:: Trine Hahnemann Foto: Henrik Freek
30. dec. 2010 | Livsstil | ALT for damerne

25 stk.
600 g hvedemel
2 tsk salt
400 g smør
vand til at samle dejen med.

Topping:
1 sammenpisket æg til pensling
100 g frisk, revet parmesan
blå birkes.


Mel og salt blandes, og smørret smuldres i. Brug hænderne, dejen er færdig, når den har en savsmuldslignende konsistens. Tilsæt koldt vand for at samle dejen, der æltes godt igennem og sættes på køl 1 time. Rul derefter dejen ud. Fold den og rul ud igen. Gentag processen fire gange, så dejens struktur bliver lag-på-lag-agtig.

Til sidst rulles dejen ud til en stor rektangulær flade, ca. 20 cm bred. Pensl med æg, drys med parmesan over hele fladen og derefter med blå birkes. Klap dejen let med hænderne, så parmesan og birkes bliver hængende. Skær 1 cm brede strimler af dejen, vrid hver strimmel og læg den på en bageplade med bagepapir. Giv strimlen et lille tryk i hver ende, så den bliver liggende.

Pensl med æg på flader uden birkes og parmesan. Bag 12-15 minutter ved 200 gader, eller til brødene er gyldne. Køl ned på en rist – men vær forsigtig, de er meget porøse.

LÆS OGSÅ: Nytår: Her er en perfekt, børnevenlig nytårsmenu med krudt i