Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Vinguide til nytårsaften 2017
Foto: Getty Images Det kan være svært at finde den helt rigtige vin til nytårsaften. Men fortvivl ej - vi guider dig til den rette vin og de rigtige bobler her...

Vinguide til nytårsaften

Nytår: Her er de bedste vine til nytårsaften

Hvilken velkomstchampagne skal du vælge? Og hvilken rødvin passer bedst til nytårsmidagen? Thomas Rydberg, redaktør på magasinet DinVinGuide, har hjulpet ALT.dk med at udvælge de bedste vine til nytårsmiddagen.

Den bedste velkomstchampagne til nytårsaften

 Joseph Perrier vintage 2004. Irma til 299 kr. på tilbud

- En fremragende champagne til prisen. Her er det muligt at få en champagne med mange år på banen til en overkommelig pris. Det lette oxiderede udtryk og friskheden gør den velegnet også til maden.

 Det gode alternativ:

Canals Nadal Cava Brut Nature Reserva. Erik Sørensen Vin til 110 kr.

- Et alternativ til champagne er en god cava, og der findes mange gode. Canals Nadal er en af de bedste huse og cava denne har en friskhed og struktur som godt kan konkurrere med champagner til den dobbelte pris.

Den bedste hvidvin til forretten nytårsaften - særligt fiskeforretter

 

De Morgenzon Reserve Chenin Blanc 2016. Sawineimport.dk til 295 kr. tilbudspris

- Fremragende Chenin Blanc fra Sydafrika. Vine som først de senere år har fået den anerkendelse de fortjener. Masser af koncentrationen, syre og kompleksiteten til at matche fisken, selv hvis den er er grillet eller stegt.

Det gode alternativ:

Birgit Eichinger Grüner Veltliner Wechselberg 2015. Østrigsk Vinimport til 145 kr.

- Et alternativ er en vin på den østrigske drue grüner veltliner. En syrlig og rank vin specielt velegnet til dampet fisk. Vinene fra Birgit Eichinger er klart blandt de bedste

Den bedste rødvin til hovedretten nytårsaften (særligt en kødtung hovedret)

Carlisle Zinfandel Montafi Ranch 2015. Juuls til 449 kr.

- Fremragende vin fra Californien, som har masser af krydrede noter, let sødme og alkoholen til at skære igennem selv de tungeste kødretter. Derudover saftig og meget imødekommende.

Det gode alternativ:

Galhaud Grenache Noir VV 2016. Erik Sørensen Vin til 75 kr. på tilbud

- Et spændende alternativ fra det sydlige Frankrig. Masser af saft og kraft til en yderst fornuftig pris. Vinene på grenache er generelt et godt bud til de tungere kødretter.

Den bedste vin til en sød nytårsdessert

Chambers Muscat Rutherglen 2015. Propperiet til 119 kr. på tilbud for ½ fl.

- Dessertvin på muscat druen fra Rutherglen i det sydlige Australien. Masser af toner a i smagen, flot struktur og har syren til at skære igennem sødmen. Server den til en nøddedessert. 

Det gode alternativ:

Blandys Malmsey 10 års Madeira. Vinspecialisten til 235 kr.

Madeira er næsten forsvundet i glemslen, men er en fremragende tæt dessertvin. Masser af svesker, krydderier og derfor velegnet til karamel eller chokolade desserter. 

Alle fotos: Getty

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytår, Vin og Velkomstdrink