Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Jordskokkesuppe med ingefær
Foto: Line Falck Nem jordskokkesuppe med ingefær

Nem og lækker jordskokkesuppe

Nem jordskokkesuppe med ingefær

Damp evt. lidt hvid fisk og tilsæt den ved serveringen, så har du en lækker fiskesuppe.

clock 30 minutter
printer Print
plate 4 personer

400 g eller 8 mellemstore jordskokker
1 spsk. olivenolie
1-2 tsk. madraskarry
1 porre
1 stort æble
1 fed hvidløg
1 cm ingefær
1-2 spsk. lime eller citron
¾ l grøntsagsbouillon
1 dåse koksmælk
Salt og peber
Evt. jordskokchips som pynt

Sådan laver du nem jordskokkesuppe

  1. Rens jordskokkerne, skær dem i tern, og rist dem i olie.
  2. Hak og tilsæt porre, æble, hvidløg og ingefær.
  3. Tilsæt karry, og rist videre 3-4 minutter.
  4. Tilsæt bouillon, og lad suppen småkoge ca. 20 minutter, til jordskokkerne er helt møre.
  5. Hæld kokosmælk i suppen, og kog godt igennem. Blend, og smag til med salt og peber.

Fakta

Opskriften er fra bogen "Mad til glade tarme - bedre bakteriebalance på 4 dage" af Søren Lange & Mette Bender, Lindhardt & Ringhof 

Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe, Dansk mad, Jordskokkesuppe, Ingefær, Frokost og Hovedret