Opskrift på Lasagne med svampe og spinat
SPONSORERET indhold

Lasagne med svampe og spinat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Selv den allermest stædige kødentusiast vil næppe savne noget, når den her lasagne lander foran ham eller hende. Du kan sagtens nøjes med at bruge helt almindelige champignoner eller en blanding af flere forskellige svampe som eksempelvis portobello, bøgehatte og shitakesvampe.

Af: Nadia Mathiasen Foto: Chris Tonnesen
05. mar. 2022 | Opskrift | ALT for damerne
Lasagne med svampe og spinat til 4 personer | Total: en time

Ingredienser

1 løg
2 fed hvidløg
800 g svampe
400 g babyspinat
Olivenolie
2 tsk. balsamicoeddike
1 portion bechamelsauce - se opskriften her
6 friske lasagneplader
2 dl panko (kan erstattes med rasp – brug da lidt mindre)
1 håndfuld friske urter, fx bredbladet
persille, oregano og basilikum
Salt, peber

Sådan laver du lasagne med svampe og spinat

1. Pil og hak løget og hvidløgene. Hak svampene og babyspinaten groft. Varm lidt olie på en pande, og sautér løget og hvidløgene, til løgene er klare. Kom babyspinaten på panden med det vand, der hænger ved efter skylning, og sautér videre, til spinaten falder sammen, og væden fordamper. Sæt til side.


2. Varm lidt ekstra olie på samme pande, og steg nu svampene, til de har afgivet deres væde og tager farve. Tilsæt balsamicoeddike, og lad det koge ind. Krydr svampene med salt og peber, og vend dem sammen med løgene og spinaten.


3. Kom ⅓ af svampefyldet i et ovnfast fad og oven på det en smule bechamelsauce. Læg ⅓ af lasagnepladerne oven på, og gentag processen. Slut af med et generøst lag bechamelsauce.


4. Hak urterne, og bland dem med panko, 2 spiseskefulde olivenolie, salt og peber. Drys blandingen på lasagnen, og bag den i en 200 grader varm ovn i 20-30 minutter, til brødkrummerne er sprøde, og det begynder at boble i siderne.

 

5. Server med en god salat.