-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Citronmousse med skyr
Lille, let og noget så lækker citronskyrmousse med et stort syrligt spark. Top moussen med hvide chokoladespåner, en lille kugle hvid chokolade eller små marengskys. Sødt selskab gør citronmoussen til en vaskeægte vinderdessert.
Citronmousse til 6-8 personer
Ingredienser
- Citronmousse:
- 3 ark husblas
- 100 g citronsaft
- 100 g sukker
- 150 ml piskefløde
- 150 g skyr
- Citrongele:
- 2 blade husblas
- 100 g citronsaft
- 100 g sukker
- evt. lidt gul frugtfarve
- Pynt:
- hvide chokoladespåner
- kandiserede violer
- gule skovsyreblomster
Sådan laver du citronmousse med skyr
- Citronmousse:
- Udblød husblas i koldt vand. Kom citronsaft og sukker i en lille gryde, og varm det forsigtigt op. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i citronsaften. Lad citron-saften køle af.
- Pisk fløden til let skum. Tilsæt skyr, og pisk videre. Vend forsigtigt den afkølede citronsaft i, og fordel den færdige mousse i små skåle. Sæt dem på køl 3-4 timer eller natten over.
- Citrongele:
- Udblød husblas i koldt vand. Kom citronsaft og sukker i en lille gryde, og varm det forsigtigt op. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud citronsaften. Lad citronsaften køle af, og tilsæt evt. gul frugtfarve. Fordel et tyndt lag oven på hver citronmousse, og sæt skålene tilbage i køleskabet, indtil geleen har sat sig.
- Servering:
- Pynt citronmoussen med hvide chokoladespåner, kandiseret viol og gule skovsyreblomster.
- Tip: Et lille drys lakrids på toppen af den syrlige citronmousse er heller ikke dumt.