-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Irish coffee islagkage
Her får du favoritdrikken, irish coffee i form af en overdådig islagkage med lækker karamelglasur og chokolade på toppen. Ægte dessertforkælelse til de voksne.
Irish coffee islagkage til 8-10 personer
Total:1 time
Ingredienser
- Bunde:
- 4 æg
- 1½ dl farin el. muskovadosukker (light brown)
- 2 spsk. koldt vand
- 1½ dl hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- Whisky-is:
- 2 l vaniljeis
- 1½ dl whisky
- 2½ spsk. pulverkaffe
- 1½ dl kogende vand
- Karamelglasur:
- 100 g flødekaramel
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk. espressokaffe
- 1 spsk. whisky
- Pynt:
- 50 g lys eller mørk chokolade
Sådan laver du islagkage
- Del æggene i blomme og hvide. Pisk æggeblommerne med halvdelen af farinen og vand, til de er lette og cremede. Pisk æggehviderne stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk igen. Kom mel og bagepulver i en sigte, og ryst det gennem sigten ned i æggeblommerne. Vend æggeblommemassen sammen, og vend æggehviderne i, til dejen er ensartet.
- Kom dejen i en smurt springform beklædt med bagepapir. Stil formen midt i en 180 gr. varm ovn i ca. 25 min. Del bunden i 2 eller 3 bunde.
- Pisk is og whisky sammen. Opløs kaffen i vand.
- Læg en bund i springformen, dryp med 1-2 spsk. kaffe. Kom halvdelen af isen på. Læg en bund på, og pres det lidt sammen. Dryp med kaffe, og fordel resten af isen. Læg sidste lagkagebund på, og dryp med kaffe. Dæk kagen til, og stil den i fryseren.
- Kom karamel og fløde i en gryde, og kog det sammen under omrøring, til karamellen er smeltet. Tilsæt lidt kaffe og whisky. Kort før kagen skal spises, dækkes den med karamelglasuren. Pynt med et drys chokoladespåner.