Her er syv lovende nytårsmenuer ud af huset – fra den budgetvenlige til den helt klassiske
Slut året med manér - men uden besvær. Når du bestiller mad til nytår, slipper du for meget besvær og arbejde, og der er masser af gode valgmuligheder. Her har vi samlet syv solide bud.
Årets sidste aften skal fejres med manér – ingen tvivl om det. Men selvom forberedelserne kan være hyggelige nok, kan en god aften også hurtigt gå til i planlægning, madlavning og indkøbsstress.
Hvis det lyder som noget, du kunne komme ud for, er det måske i år, at du skal lægge billet ind på en nytårsmenu ud af huset, i stedet for at knokle over kødgryderne selv. Der er gode muligheder for at bestille nytårsmenu ud af huset, som er tilberedt af dygtige kokke, og hvor du (som regel) bare selv skal varme og anrette maden.
Der medfølger en udførlig guide, så du nemt kan sætte den perfekte nytårsmenu på bordet og nyde en festlig nytårsaften.
Nedenfor har vi samlet en række nytårsmenuer, du kan overveje, hvis du vil haved mad ud af huset til nytår. Der er lidt for enhver smag og pengepung, og der er naturligvis gode muligheder for at få en kulinarisk oplevelse, hvad end du spiser kød, er pescetar eller leder efter en vegansk eller vegetarisk menu.
Nytårsmenu med tre eller fire retter. Foruden en klassisk nytårsmenu, kan du også få den som pescetarmenu eller i en vegetarisk version. Menuerne koster 385 kroner for tre retter og 455 kroner, hvis du skal have den fire-retters nytårsmenu.
Annonce
Hvor:
Du kan selv hente maden d. 30. eller 31. december på en lang række lokationer over hele landet. Der er også mulighed for, at nytårsmenuen leveres ved døren. Læs mere, og bestil nytårsmenu fra Madklubben her.
Du skal minimum købe to kuverter, hvis du vælger pescetarisk eller klassisk menu, og én kuvert, hvis årets nytårsmenu skal være vegetarisk.
Den klassisk nytårsmenu:
Forret: Hummerbisque og fyldt pasta med ricotta og citron.
Eventuel mellemret: Sprød tærte med hummer, håndpillede rejer og grøn karrydressing.
Hovedret: Oksemørbrad med kartoffelpuré smagt til med trøffel og brunet smør.
Dessert: Luftig karamel-panna cotta med passionsfrugt.
Den pescetariske nytårsmenu:
Forret: Hummerbisque med fyldt pasta af ricotta og citron.
Eventuel mellemret: Sprød tærte med hummer, håndpillede rejer og grøn karrydressing.
Hovedret: Bagt helleflynder med kartoffelpuré smagt til med trøffel og brunet smør.
Dessert: Luftig karamel-panna cotta med passionsfrugt.
Forret: Cremet ærtesuppe med champagne og fyldt pasta af ricotta og citron.
Eventuel mellemret: Sprød tærte med grillede artiskokker og grøn karrydressing.
Hovedret: Bagt valnødde- og trøffelsoufflé med kartoffelpuré smagt til med trøffel og brunet smør.
Dessert: Luftig karamel-panna cotta med passionsfrugt.
Hovedretten fra Madklubbens klassiske nytårsmenuFoto: Madklubben
DEN LANDSDÆKKENDE
Annonce
Hvem:
Føtex ud af huset.
Hvad:
Føtex tilbyder en række forskellige løsninger til nytår. Der er både en fast menu og mulighed for at købe buffet. Derudover kan du købe pakker til blandt andet raclette og fondue, ligesom du kan bestille nytårsdessert.
Hvor:
Du kan afhente din nytårsmenu i Føtex landet over. Se de forskellige menuer, og bestil nytårsmenu her.
Den klassiske nytårsmenu består af:
Forret: Røget laks med cremet citroncreme, råmarineret butternutsquash og kinaradiser. Serveres med rugbrødcrunch og groft kuvertbrød.
Hovedret: Oksemørbrad serveret med kartoffelgratin, smørstegt kejserhat og selleripuré. Hertil sprøde kålchips og intens rødvinsglace.
Dessert: Lys chokolademousse med dubaicreme serveret på nøddebund, hertil cremet vaniljefraiche, skovbær coulis og friske blåbær.
Føtex har en glimrende nytårsmenu til kun 279 kroner.Foto: Føtex
DEN LIGE TIL DØREN
Hvem:
Annonce
Homemate Nytårsmenu ud af huset.
Hvad:
Gourmetmenu eller vegansk menu med fire retter til 395 kroner.
Hvor:
Menuen kan ikke afhentes, men bestilles og leveres fra Nemlig.com, som leverer til hele landet, så længe lager haves. Læs mere og bestil her.
Gourmetmenuen består af:
Forret: Torskeloin med sennepssauce, hertil savoykål, sprød bacon, hasselnøddeflager og gremolata.
Mellemret: Cremet jordskokkesuppe med tørrede rodfrugter og persilleolie.
Hovedret: Kalvemørbrad serveret med rødvinssauce, pommes fondant, porto bello svampe, gulerødder, tomater og frisk timitan.
Dessert: Gateau Marcel med saltkaramel, passionsfrugt coulis, brændt hvid chokolade og frysetørret hindbær med blå kornblomst.
Forret: Cannelloni lavet på tofu, svampe og spinat, hertil tomatsauce, portobello svampe og squash, toppet med mandler og persille. focacciabrød
Mellemret: Cremet jordskokkesuppe med tørrede rodfrugter og persilleolie.
Hovedret: Plantebøf af rødbeder og svampe med karl johansauce, pommes fondant, gulerødder, springløg og gremolata.
Dessert: Gateau Marcel med saltkaramel, passionsfrugt coulis, brændt hvid chokolade og frysetørret hindbær med blå kornblomst.
Torskeloin fra HomemateFoto: Homemate
DEN MED HAM FRA TV
Annonce
Hvem:
Timm Vladimirs Køkken Nytårsmenu ud af huset.
Hvad:
4-retters nytårsmenu for 495 kroner pr. kuvert. Nytårsmenuen fås både med og uden kød. Læs mere og bestil nytårsmenu her.
Hvor:
Kan afhentes d. 31. i tidsrummet 08-14 på følgende lokationer: Fiskerivej 2K, 8000 Aarhus Ø/ Skolegade 19, 2500 Valby/ Raffinaderivej 10F, 2300 København S.
Når du bestiller mad, har du også mulighed for at vælge levering. Der leveres til hele landet, dog kun brofaste øer.
Den klassiske menu består af:
Snack: Sprød skal med svampecreme tilsmagt med fermenteret sort peber. Toppet med syltede bøgehatte og urter.
Forret: Cremet torskerillette med urter og rosenpeber på sprød kartoffelvaffel. Anrettet med syltede grønne tomater og rød radise.
Hovedret: Mørbradbøf af chateaubriand, pommes rösti med urter og skalotteløg, persillepuré, bagte rødbeder med saltede solbær, rød endivie og rødvinssauce.
Dessert: Nytårskage med chokolademousse, passionsfrugtmousse og hasselnøddecrumble på hasselnøddebund. Serveret med passionsfrugtcoulis.
Snack: Sprød skal med svampecreme tilsmagt med fermenteret sort peber. Toppet med syltede bøgehatte og urter.
Forret: Cremet rillette af langtidsbagte jordskokker og knoldselleri med urter og rosenpeber på sprød kartoffelvaffel. Anrettet med syltede grønne tomater og rød radise.
Hovedret: Confiterede østershatte, pommes rösti med urter og skalotteløg, persillepuré, bagte rødbeder med saltede solbær, rød endivie og rødvinssauce på Karl Johan-fond.
Dessert: Nytårskage med chokolademousse, passionsfrugtmousse og hasselnøddecrumble på hasselnøddebund. Serveret med passionsfrugtcoulis.
Forretten hos Timm Vladimirs Køkken.Foto: Timm Vladimirs Køkken
DEN FOR KØBENHAVNERNE:
Hvem:
Meyers Nytårsmenu ud af huset.
Hvad:
Fireretters-nytårsmenu i klassisk kød-udgave eller vegetarisk udgave. Du kan også bestille børnemenu til nytårsaften. Prisen pr. menu er 595 kroner.
Hvor:
Menuen kan afhentes på Brasserie POST på Østerbro eller leveres til andre dele af København. Læs mere og bestil her.
Den klassiske menu:
Snacks: Sprød croquette på kartoffel med cremet trøffelmayonnaise og Crustade med parfait på kyllingelever anrettet med sveske
Forret: POST's klassiske løgtærte med karamelliseret løgfyld, toppet med creme fraiche 48% og friske urter
Hovedret: Pocheret torsk i en fyldig skaldyrs blanquette mættet med jomfruhummerkød, ørredrogn, selleri, æble og friske urter. Serveret med luftig pommes purée, sprødt vinterkål og en intens skaldyrsolie
Dessert: Gateau Marcel med vaniljecreme, blommer i Madeira og crumble på karamelliserede kastanjer
Kransekage: Klassisk kransekage med mørk chokolade og pistacie
Annonce
Vegetarisk menu:
Snakcs: Sprød croquette på kartoffel med cremet trøffelmayonnaise og crustade med luftig svampemousse anrettet med sveske
Forret: POST's klassiske løgtærte med karamelliseret løgfyld, toppet med creme fraiche 48% og friske urter
Hovedret: Sprødstegt terrine af lyse rodfrugter med hvid miso og polenta serveret med en dyb grøntsagsjus mættet med selleri, æbler og urter. Hertil luftig pommes purée og choux farci fyldt med svampefars
Dessert: Gateau Marcel med vaniljecreme, blommer i Madeira og crumble på karamelliserede kastanjer
Kransekage: Klassisk kransekage med mørk chokolade og pistacie
4-retters nytårsmenu med enten kød eller vegetarisk. Prisen per menu er 600 kroner.
Hvor:
Afhentes hos Restaurant MellemRum i enten Aarhus C eller Højbjerg. Se mere og bestil her.
Den klassiske menu består af:
Snacks: Sprøde Wonton med sour cream and onion, rodfrugtchips, grillede oliven og trøffelmayo
Forret: Cremet skaldyrssuppe, sprød croustillant af rejer, citrus marineret porrer og dild samt purløgsolie. Hertil hjemmebagt brød med smør
Mellemret: Soufflé af Torsk med Piment d'Espelette og estragonsyltet tykmælk samt soya-sesam vinaigrette og ristede kikærter
Hovedret: Steak af oksemørbrad, confiteret løg og urteknas, rulerods puré og syltede beder samt portvinssauce med tyttebær og sennepskorn. Hertil kartofler med urtesmør
Snacks: Sprøde Wonton med sour cream and onion, rodfrugtchips, grillede oliven og trøffelmayo
Forret: Blomkålssuppe, sprød ”crustiliant” af blomkål, citrus marineret porre og dild samt purløgsolie. Hertil hjemmebagt brød med smør
Mellemret: Dolme en surprise, syltet tykmælk samt soya-sesam vinaigrette og ristede kikærter
Hovedret: Sprød Quinoa bøf med rødbede og kapers. Confiteret løg og urteknas, gulerodspuré og syltede beder samt portvinssauce med tyttebær og sennepskorn. Hertil kartofler med urtesmør
Du skal afhente menuen på Magasingaarden. Se mere, og bestil nytårsmenu ud af huset her.
Denne nytårsmenu består af:
Snacks: Middelhavsoliven, røgede-saltede mandler og små, franske løgtærter
Forret: Soufflé af Vesterhavsfisk bagt med spinat og krydderurter serveret med smørsauterede porrer, cremet fiskesuppe og karse. Hertil brød og smør.
Hovedret: Oksemørbrad “Royal” stegt med bacon og en souffléfars tilsmagt timian serveret med pommes anna, sauté af bagt løg, pastinak og skovsvampe og en kraftig rødvinsauce.
Nytårsdessert: Gâteau Marcel serveret med skovbærkompot, vaniljecreme og sprød mandeltuile
Hvorfor bestille mad udefra til nytår?
Nogle synes, det er hyggeligt at gå at forberede og bruge nytårsaftensdag på at stå i køkkenet. For andre er det en stressfaktor at få styr på den rette nytårsmenu med alt, hvad den indebærer af tilberedning og anretning.
Tilhører du sidstnævnte gruppe, er det det oplagte valg at bestille årets nytårsmenu udefra. Så kan du bruge dagen på alt muligt andet og stadig være sikret en god kulinarisk oplevelse at fejre årets sidste aften med.
Vegetarisk? Med kød? Hvor mange retter?
Hvad end du foretrækker en menu med eller uden kød, er der masser af gode muligheder. Det samme gælder, hvad end du vil have tre eller fire serveringer. Køber du en fire-retters nytårsmenu, er der ofte en snack, du kan nyde, når regenten siger "Gud bevare Danmark", hvorefter der følger yderligere tre retter.
Nogle steder er der også mulighed for at tilkøbe diverse snacks og tilbehør, natmad eller drinks og champagne. På den måde kan du nemt få en skøn, festlig aften med god mad og drikke - uden at skulle bruge en masse tid i dit køkken.
Find den perfekte menu til din nytårsaften
Er du ikke faldet pladask for en af de lækre menuer, vi har på listen her på siden, er der naturligvis også mange andre muligheder. Der er rigtig mange cateringfirmaer og restauranter, som tilbyder mad ud af huset til nytår, så prøv blot at kigge på dine favoritters hjemmesider.
Det skal du være opmærksom på, når du bestiller nytårsmenu
Hvis du vælger at bestille mad udefra til nytår, er der nogle forskellige ting, du skal være opmærksom på. Ellers kan du risikere pludselig at stå med håret i postkassen uden mad til nytår, og dét går ikke.
Afhentning
Når du bestiller mad til nytår, skal du være opmærksom på, hvornår du skal afhente din mad - eller om der er mulighed for levering.
De fleste steder kan du afhente i et fast tidsrum d. 31., men nogle gange kan du også hente maden allerede d. 30.
Mulighed for levering
Nogle steder er der også mulighed for, at nytårsmenuen leveres ved døren. Her skal du være opmærksom på, om du skal være hjemme eller ej.
Nogle tilbyder at efterlade maden i en termokasse, hvis ikke du er hjemme, andre steder er det et krav, at du kan tage imod din nytårsmenu.
Hvis du skal være hjemme, skal du lægge mærke til leveringstidspunktet. Ofte får du et estimeret leveringstidspunkt på forhånd, men eftersom det er en travl dag, skal du forvente, at det kan afvige lidt.
I de fleste tilfælde skal du kun gøre minimalt i køkkenet, når du køber mad udefra. Du får typisk en udførlig guide til at tilberede de lækre retter, og det kræver som regel blot, at du varmer eller koger lidt, hvorefter du skal anrette maden - og så er du klar til nytårsfest. Men vær opmærksom på, hvad det kræver af dig, når du bestiller årets nytårsmenu.
Antal kuverter
Nogle steder er der et krav om, at du skal bestille et bestemt antal kuverter, når du køber din lækre menu.
Mange steder er kravet på to kuverter, men der er også mange steder, hvor du kan nøjes med at bestille en enkelt - og nogle få steder, hvor du skal bestille nytårsmenu til mere end to mennesker.
Derudover skal du bide mærke i, om der er et begrænset antal kuverter hos leverandøren, så du når at lægge billet ind på dem, du skal bruge.
Frist for bestilling
I forlængelse af ovenstående skal du naturligvis også undersøge, hvornår du senest skal bestille din nytårsmenu.
Nogle steder kan du bestille din take away-nytårsmenu blot få dage før nytårsaften, men ikke altid. Så hvis du har forelsket dig i en særligt fantastisk menu, skal du være obs på dette.
Hvor mange retter til nytår?
Langt de fleste steder er der faste menuer, men mange steder kan du vælge imellem tre eller fire serveringer. Der er dog også mange steder, hvor du skal købe alle retter, så det skal du være opmærksom på.
Nogle få steder er der også mulighed for kun at købe eksempelvis hovedretten fra en nytårsmenu.
Køber du hovedretten som take away, slipper du for en stor del af arbejdet i køkkenet, men kan stadig sætte dit eget præg på din menu til nytår.
På denne side finder du alle vores seneste og bedste artikler med stærke mennesker, der har truffet spændende valg i livet.
Læs med om aktuelle emner og tendenser i samfundet. Få også inpiration og gode råd om parforhold, økonomi og jobskifter. Og søger du altid gode tips til din næste spiseoplevelse, kulturbegivenhed eller rejse?
Så er du havnet det rigtige sted.
For vi elsker at skrive om stort og småt i livet og hverdagen, så vi kan blive klogere, overraskede og måske (lidt) forbedrede udgaver af os selv!
Derfor kan du her finde artikler om alt det, der vedrører dit og mit liv. Hver eneste dag giver vi dig de nyeste tendenser og bedste tips på livsstilsfronten:
Fra det svære og tabubelagte til vigtige debatter eller sjove trends her og nu. Fra det nære og personlige til det store, underholdende og drømmende.
Uanset om du er på jagt efter et modigt karriereskifte, om du vil forstå andre mennesker bedre, du søger nye måder at beskue livet på, vil finde en god bog, podcast eller tv-serie, om du søger råd om kærlighed eller søger den perfekte gaveidé. Du kan finde nyt om det hele på siden her.
For vi bestræber os på at give dig de bedste artikler, der kan hjælpe til at gøre din hverdag lettere - og inspirere dig til at drømme større.