Nytårsmenu ud af huset

Foto: Meyers Meyers står bag en af de udvalgte nytårsmenuer - og tilbyder også en vegetar- og børnemenu til årets sidste dag.

Nytårsmenu ud af huset 2020

7 lovende nytårsmenuer ud af huset – fra den budgetvenlige til den helt klassiske

Restauratørerne er allerede begyndt at gøre opmærksom på deres særlige nytårsmenuer – og vi kigger med. Her er 7 nytårsmenuer ud af huset, som lyder særdeles lovende, hvis det skal være både fornemt og nemt på årets sidste aften.

Årets sidste aften skal fejres med manér – ingen tvivl om det. Men selvom forberedelserne kan være hyggelige nok, kan en god aften også hurtigt gå til i planlægning, madlavning og indkøbsstress.

Hvis det lyder som noget, du kunne komme ud for, er det måske i år, at du skal lægge billet ind på en nytårsmenu ud af huset, i stedet for at knokle over kødgryderne selv. Vi har allerede forelsket os i disse menuer, som alle lyder ganske lovende, hvad enten du er til den, der er god til prisen eller til den mere eksklusive anretning – og hvor end du bor henne i landet!  Vi har nemlig både København, Aarhus og Odense repræsenteret i guiden samt flere mindre byer som Valby, Vedbæk, Lyngby og Gentofte.

Lad mundvandet løbe og drøm med her:

1. DEN KLASSISKE:

Hvem: Cofocos Nytårsmenu ud af huset
Hvad: Nytårsmenu med 3 retter + natmad til 365 pr. kuvert. Kan bestilles her. Vegetar-, fiske- og børnemenu fås også.
Hvor: Kan afhentes på Cofoco Food på Amager Landevej 119 i Kastrup, hos Restaurant Cofoco på Abel Cathrines Gade på Vesterbro og Scarpetta Islands Brygge på Islands Brygge samt Jægersborg Boldklub i Gentofte. Kan også leveres.

Består af:

  • Forret: Cremet jordskokkesuppe med skaldyrsfond, hummer, brødcroutoner & grøn olie. Hjemmebagt surdejsbrød og smør
  • Hovedret: Dansk oksemørbrad med svampesauce, kartoffelfondant, radise-ravioli med citron puré, blancerede forårsløg og løgpuré
  • Dessert: Gateau Marcel kage på Valrhona chokolade, brombær/solbær kompot med estragon og karamelganache, toppet med hasselnøddecrumble
  • Natmad: Gourmet hotdogs – brioche brød hertil pølser fra Hallegaard, ketchup, sennep, hjemmelavet remoulade og syltede rødløg

Meyers forret 2020.jpgI år serverer Meyers Jomfruhummerbisque med torsk til forret i deres nytårsmenu. Foto: Meyers

2. DEN NORDISKE:

Hvem: Meyers Nytårsmenu ud af huset
Hvad: Nytårsmenu med tre retter til 365 kr. pr. kuvert – der skal bestilles minimum 2 kuverter. Kan bestilles her. Vegetar- og børnemenu fås også.
Hvor: Leveres i hele landet den 30. december mellem i hele landet i tidsrummet 8-17. Du behøver ikke at være hjemme ved levering, da maden er pakket i en termokasse. Pris for levering: 50 kr.

Består af:

  • Forret: Jomfruhummerbisque med torsk, syltet fennikel og æbler, toppet med urter. Hertil ølandshvedebolle.
  • Hovedret: Chateaubriand af dansk oksemørbrad, luftig kartoffelmos med trøffel og rødvinsglace med solbæreddike og svampe.
  • Dessert: Chokoladebrownie med lys chokolademousse og hindbærglace toppet med crumble af ristet havre og spelt, tørrede hindbær, blå kornblomst og vanilje.

Gourmet dessert1.jpgDer er hvid chokolademousse på menuen hos Homemate til nytår i år. Foto: Homemate

3. GOURMET PÅ BUDGET:

Hvem: Homemate Nytårsmenu ud af huset
Hvad: 3 retter til 315 kr. pr. kuvert. Kan bestilles her. Veganer- og børnemenu fås også.
Hvor: Menuen skal afhentes hos Homemates hovedkvarter på Emdrupvej, København Ø, men der er også mulighed for hjemmelevering.

Består af:

  • Forret: Hummersuppe & rimmet torsk. Dertil: cannelloni med ricotta, frisk salvie & stegte svampe
  • Hovedret: Flat iron steak & pommes anna med trøffel. Dertil: Rødvinssauce & glaserede rødbeder, rosenkål, æbler & timian. Og grøn salat med saltede solsikkekerner & sennepsemulsion
  • Dessert: Desserten består af en hvid chokolademousse på en rund og mild mandelkage, med en sød og syrlig passionssirup i bunden. På toppen placeres en hjemmebagt cookie crumble med tørret kornblomst

Timm nytaar 2020.jpgDer er blandt andet "intens chokoladekage" på nytårsmenuen hos Timm Vladimirs Køkken i år. Foto: Timm Vladimirs Køkken.

4. DEN MED HAM FRA TV:

Hvem: Timm Vladimirs Køkken Nytårsmenu ud af huset
Hvad: 4 retter til 385 kr. pr. kuvert. Bestilles her. Der skal bestilles minimum 2 kuverter.
Hvor: Kan afhentes flere steder i landet sidst i december.

Består af:

  • Snack: Sprøde krustader med ærtekompot, rygeost og syltede dildstilke French 75 Cocktail – Gin, Sukkerlage, Citron toppet med sprød spansk mousserende Cava
  •  Forret: Pankopaneret vesterhavstorsk, rodfrugt sauté med persille og røget muslingesauce med grøn olie
  • Hovedret: Oksemørbrad fra Rævhede, græskarpuré med timian og brunet smør toppet med sprøde græskarkerner, kartoffelfondant, grønkålschips og kraftig kalveglace
  • Dessert: Intens chokoladekage ”Rocky Road” med saltkaramel, hindbærstøv og vaniljeis fra Skarø

Sortebro 2020.jpgSortebro Kros nytårsdessert står på "chokolademark med citruscreme, havtornglace, kløverblade og rugbrødscrumble" i år. Foto: Sortebro Kro

5. DEN TIL DE KRO-GLADE:

Hvem: Sortebro Kro Nytårsmenu ud af huset
Hvad: 4 retters nytårsmenu + brød til 495 kr. Bestilles her.
Hvor: Afhentning tirsdag den 31. december på Sortebro Kro (Sejerskovvej 20 i Odense) mellem kl. 11-15.

Består af:

  • Forret: Torskebisque med blomkålscreme tilsmagt med ingefær, parmesan og krydderurteolie
  • Mellemret: Dykfanget kammusling i egen skal Morkelsmør tilsmagt med grillet citron, cremet muslingesauce og havesyre
  • Hovedret: Dansk kalvemørbrad stegt med citrontimian Artiskokbund, grønkålschimichurri, bagte løg, tørret tomat, tallerkensmækkere, kartoffelgratin og rødvinssauce tilsmagt med danablu
  • Dessert: Chokolademark med citruscreme, havtornglace, kløverblade og rugbrødscrumble

Mellemrum 2020.jpgVar det noget med en saftig steak til nytår i år? Så er der grund til at tjekke Restaurant MellemRums nytårsmenu ud... Foto: Restaurant MellemRum.

6. DEN FOR AARHUSIANERNE:

Hvem: Restaurant MellemRum Nytårsmenu ud af huset
Hvad: 4 retter for 450 kr. pr. kuvert. Kan bestilles her. Vegetarmenu fås også.
Hvor: Afhentes hos Restaurant MellemRum på Fredens Torv i Aarhus C. Afhentningstidspunkt gives ved bestilling.

Består af:

  • Forret: Hummerbisque med store rejer, syltet fennikel & dildolie
  • Mellemret: Tempereret torsk serveret med pure & crudité af blomkål. Dertil frisée salat & estragonolie
  • Hovedret: Steak af oksemørbrad med bagte & purerede jordskokker, råmarinerede tyttebær, samt sprød urterasp & rødvinssauce – hertil knuste kartofler med kryddersmør
  • Dessert: Chokoladekage a la MellemRum serveret med råmarinerede skovbær, broken gel, brændt hvid chokolade & lune blommer i portvin
  • Tilbehør: Friskbagt brød med kryddermayo, smør med havsalt & hummus a la MellemRum

forret nytår 2020.jpgHos Fransk Spisehus består nytårs-forretten i år af soufflé af vesterhavstorsk bagt med krydderurter anrettet med smørsauteret spinat, cremet muslingefumé, persilleolie og friséesalat. Foto: Fransk Spisehus

7. Den franske

Hvem: Fransk Spisehus’ Nytårsmenu ud af huset
Hvad: Nytårsmenu med 3-retter og appetizer til 475 kr. pr. kuvert. Kan bestilles her. Vegetar- og børnemenu fås også. Vinmenu kan tilkøbes.
Hvor: Kan afhentes hos Fransk Spisehus på Sortemosevej 1B, 2730 Herlev - eller hos Fransk Ishus, Godthåbsvej 26, 2000 Frederiksberg. Kan også leveres til hele Sjælland. Levering på hele Sjælland for 295 kr. Ved køb for minimum 3.000 kr. er leveringen gratis.

Består af:

  • Appetizer: Creme af fynsk rygeost rørt med grov sennep anrettet med letsaltet agurk, karse og rugbrødstuile
  • Forret: Soufflé af vesterhavstorsk bagt med krydderurter anrettet med smørsauteret spinat, cremet muslingefumé, persilleolie og friséesalat. Hertil friskbagt brød og smør
  • Hovedret: Kalvemørbrad stegt med timian serveret med ristede østershatte, glaserede rødbeder, bagte skalotteløg, kartoffelpuré med krydderurter samt kraftig rødvinsauce
  • Dessert: Gateau Marcel (chokoladekage i 2 lag) serveret med bagte blommer og vores hjemmelavede karamelsauce tilsmagt vanilje
Se, hvad vi ellers skriver om: Nytår