Nytårsmenu ud af huset
Foto: Homemate Homemate står bag en af de udvalgte nytårsmenuer - og tilbyder også en vegetar- og børnemenu til årets sidste dag.

Nytårsmenu ud af huset 2019

8 lovende nytårsmenuer ud af huset – fra den budgetvenlige til den helt klassiske

Restauratørerne er allerede begyndt at gøre opmærksom på deres særlige nytårsmenuer – og vi kigger med. Her er 8 nytårsmenuer ud af huset, som lyder særdeles lovende, hvis det skal være både fornemt og nemt på årets sidste aften.

Årets sidste aften skal fejres med manér – ingen tvivl om det. Men selvom forberedelserne kan være hyggelige nok, kan en god aften også hurtigt gå til i planlægning, madlavning og indkøbsstress.

Hvis det lyder som noget, du kunne komme ud for, er det måske i år, at du skal lægge billet ind på en nytårsmenu ud af huset, i stedet for at knokle over kødgryderne selv. Vi har allerede forelsket os i disse menuer, som alle lyder ganske lovende, hvad enten du er til den, der er god til prisen eller til den mere eksklusive anretning – og hvor end du bor henne i landet!  Vi har nemlig både København, Aarhus og Odense repræsenteret i guiden samt flere mindre byer som Valby, Vedbæk, Lyngby og Gentofte.

Lad mundvandet løbe og drøm med her:

Cofoco Food hummer nytår.jpeg

Forretten hos Cofoco består i år af cremet hummerbisque med stegte kammuslinger. Foto: Cofoco

1. DEN KLASSISKE:

Hvem: Cofocos Nytårsmenu ud af huset
Hvad: Nytårsmenu med 3 retter + natmad til 345 pr. kuvert. Kan bestilles her. Vegetar- og børnemenu fås også.
Hvor: Kan afhentes på Cofoco Food på Amager Landevej 119 i Kastrup, hos Restaurant Cofoco på Abel Cathrines Gade på Vesterbro og Scarpetta Islands Brygge på Islands Brygge samt Jægersborg Boldklub i Gentofte. Kan også leveres til priser fra 150 kr.

Ekstra bonus: Igen i år har Cofoco besluttet, at de for hver solgte nytårsmenu planter et træ til gavn for miljø og lokalbefolkningen i Tanzania.

Består af:

  • Forret: Hummer-bisque. Cremet suppe med stegte kammuslinger, urteolie med kørvel og persille, sprødt surdejsbrød og frisk kørvel.
  • Hovedret: Tournedos af stegt oksemørbrad: Bøf serveret på puré af bagt græskar med Pommes Anna, syltede borettane løg, vild brøndkarse, fedtegrever og trøffelsauce.
  • Dessert: Gâteau Marcel på 70% Valrhona chokolade: Valrhona Grand Cru-chokoladekage med passionsfrugtscurd, frisk passionsfrugt, friteret rosmarin, kærnemælkspulver og nougatine.
  • Natmad: Hotdogs: Cofocos gourmetpølser med Karl Johan og parmesan, briochebrød, syltede rødløg, ketchup, sennep og pickles.

Meyers hovedret.jpgTournedos af dansk oksemørbrad, luftig kartoffelcreme med confiteret selleri - sådan lyder hovedretten i Meyers' nytårsmenu i år. Foto: Meyers

2. DEN NORDISKE:

Hvem: Meyers Nytårsmenu ud af huset
Hvad: Nytårsmenu med tre retter til 355 kr. pr. kuvert – der skal bestilles minimum 2 kuverter til afhentning og minimum 4 personer til levering. Kan bestilles her. Vegetar- og børnemenu fås også, og så kan du også vælge en nytårsbuffet, som leveres i Storkøbenhavn (her skal bestilles minimum 10 kuverter).
Hvor: Kan afhentes 31. december mellem kl. 10-14 hos Meyers Køkken i Nordhavn, PostNords parkeringsplads på Amager eller Enigma på Østerbro. Kan også leveres for 49 kr., uanset hvor i landet du bor (eller gratis hvis du bestiller senest den 30. november).

Består af:

  • Forret: Bisque af jomfruhummer og strandkrabber, brud af krabbekød, æble og syltet fennikel, toppet med urteolie og puffede ris, serveret med surdejsbolle.
  • Hovedret: Tournedos af dansk oksemørbrad, luftig kartoffelcreme med confiteret selleri og saltet citron, langtidsbagte rødbeder med røget olie og tyttebær, trøffelsauce, crumble af ristet løg og svampe og timian.
  • Dessert: Intens chokolademousse med havsalt, toppet med hvid chokoladecreme og knuste småkager med orange og blomster fra i sommer.

Nytår_alm. menu_tre retter3.jpg

Homemate serverer blandt andet flat iron steak og Pommes Anna med trøffel i deres nytårsmenu. Foto: Homemate

3. GOURMET PÅ BUDGET:

Hvem: Homemate Nytårsmenu ud af huset
Hvad: 3 retter til 299 kr. pr. kuvert. Kan bestilles her. Veganer- og børnemenu fås også.
Hvor: Homemate har i dag fem butikker, hvor nytårsmenuerne kan afhentes: Lyngby, Østerbro, Charlottenlund, Peter Bangs Vej og Frederiksberg Allé. Der er også mulighed for at få leveret menuerne.

Består af:

  • Forret: Hummer cannelloni med jomfruhummerbisque og grøn olie. 
  • Hovedret: Flat iron steak, Pommes Anna med trøffel, rødvinssauce med solbær og grønkål. Dertil en frisk grøn salat.
  • Dessert: Hvid chokolademousse, mandelkage, passionssirup og sprødt nytårsguld.

Timm_Vladimirs_Køkken_Nytårsmenu.jpgTimm_Vladimirs_Køkken_Nytårsmenu.jpg

Var det noget med tomatiseret fiskesuppe og oksemørbrad til årets nytårsfest? Så er Timm Vladimirs nytårsmenu måske lige noget for dig. Foto: Timm Vladimirs Køkken

4. DEN MED HAM FRA TV:

Hvem: Timm Vladimirs Køkken Nytårsmenu ud af huset
Hvad: 4 retter til 345 kr. pr. kuvert. Bestilles her. Der skal bestilles minimum 2 kuverter.
Hvor: Kan afhentes den 30. december i Roskilde eller Vejle og 31. december i Valby eller Aarhus.

Består af:

  • Appetizer: Leap Year Cocktail (Timm Vladimirs Gin, Grand Marnier, Vermouth og citron) samt sprøde salt & vinegar-risnudler som serveres med køkkenets estragondip.
  • Forret: Cremet tomatiseret fiskesuppe med letsaltet nytårstorsk serveret med aioli og sprød crouton.
  • Hovedret: Tournedos Rossini ”Faux Gras” – oksemørbrad på smørstegt brød med røget marv, hertil knuste kartofler og kraftig kalveglace.
  • Dessert: Tarte Tatin med danske æbler serveret med creme fraiche og rosmarinstøv.

SBKNytår2019_7[1].jpg

Dansk kalvemørbrad stegt med timian samt spæde rødbeder, bagte løg, tyttebær og rødvinssauce er på nytårsmenuen hos Sortebro Kro i Odense i år. Foto: Sortebro Kro

5. DEN TIL DE KRO-GLADE:

Hvem: Sortebro Kro Nytårsmenu ud af huset
Hvad: 4 retters nytårsmenu + brød til 495 kr. Bestilles her.
Hvor: Afhentning tirsdag den 31. december på Sortebro Kro (Sejerskovvej 20 i Odense) mellem kl. 11-15.

Består af:

  • Forret: Krabbe-bisque med græskarcreme tilsmagt med ingefær, citrongræs og krydderurteolie.
  • Mellemret: Sprødstegt morkel fyldt med brissel, karl johansvampe, cremet gammelknas sauce, fuglegræs og sherryglace.
  • Hovedret: Dansk kalvemørbrad stegt med timian samt spæde rødbeder, bagte løg, tyttebær, tallerkensmækker, gratineret kartoffelgratin og rødvinssauce.
  • Dessert: Hybenrose pocheret fynsk rabarber – hvid chokolade terrin med vanilje, lime, hybenrosesirup, kærnemælkssauce, kransekagecrumble og rød skovsyre.

Nytår_RAISFOTO_8878.jpg

Hos Restaurant MellemRum får man chokoladekage med lune blommer i portvin, grøn chokolade og appelsincreme, hvis man bestiller nytårsmenu hos dem i Aarhus i år. Foto: Jesper Rais/Raisphoto

6. DEN FOR AARHUSIANERNE:

Hvem: Restaurant MellemRum Nytårsmenu ud af huset
Hvad: 4 retter for 450 kr. pr. kuvert. Kan bestilles her. Vegetarmenu fås også.
Hvor: Afhentes hos Restaurant MellemRum på Fredens Torv i Aarhus C. Afhentningstidspunkt gives ved bestilling i intervallet 11-16.

Består af:

  • Forret: Hummerbisque hertil store rejer og jomfruhummerhaler samt porrer og gulerødder. 
  • Mellemret: Confiteret torsk serveret med kamillesyltede glaskål serveret med agurk i honning hertil skilt sauce på kærnemælk.
  • Hovedret: Steak af oksemørbrad med selleripuré, bagte kejserhatte i timian, rosenkål med rosmarin og citron serveret med råsyltede tyttebær og rødvinssauce – hertil knuste kartofler med kryddersmør.
  • Dessert: Chokoladekage a la MellemRum serveret med lune blommer i portvin, grøn chokolade og appelsincreme.
  • Tilbehør: Friskbagt brød med kryddermayo, smør med havsalt og hummus a la MellemRum.

2019_09_24_Nytår_04.jpg

Menuen hos Nimb at Home byder blandt andet på saltede kammuslinger med grillet agurk, æbler, dild og kærnemælk. Foto: Tivoli / Nimb

7. Den eksklusive

Hvem: Nimb at Home
Hvad: 4 retter + snacks og sødt for 645 kr. pr. kuvert. Kan bestilles her.
Hvor: Afhentes den 31. december på H. C. Andersens Blvd. 22, 1553 København V. i det tidsrum, der er angivet på kvitteringen. Sammen med maden udleveres en lille guide til anretning.

Består af:

  • Snacks:Tapioca-chips med svampestøv, knækbrød med kyllingelevermousse og karse samt umodne ferskner syltet i olivenolie og timian.
  • Forret:  Saltede kammuslinger med grillet agurk, æbler, dild og kærnemælk.
  • Mellemret: Hummerbisque med hummersalat, frisk kørvel og croutons.
  • Hovedret: Oksemørbrad med jordskokker, syltede løg, knuste kartofler og trøffelsauce.
  • Dessert: Chokolademousse-kage på mandelbund med passionsfugt og karamel
  • Sødt: Kransekagestykke

Fransk spisehus dessert.jpgFlydende chokoladekage med crème Anglaise skovbærcoulis samt et drys af ristede hasselnødder. Foto: Fransk Spisehus

8. Den franske

Hvem: Fransk Spisehus’ Nytårsmenu ud af huset
Hvad: Nytårsmenu med 5-retters gourmet til 445 kr. pr. kuvert. Kan bestilles her. Vegetar- og børnemenu fås også. Vinmenu kan tilkøbes.
Hvor: Kan afhentes hos Fransk Spisehus på Sortemosevej 1B, 2730 Herlev. Kan også leveres til hele Sjælland. Prisen afhænger af distancen.

Består af:

  • Forret: Ristede kammuslinger serveret med puré af rodfrugter, glaseret rødbede, hummer reduktion, sprøde jordskokkechips og krydderurter. Hertil vores friskbagte brød samt smør.
  • Mellemret: Jus de sureau au vin blanc: Hyldeblomstsuppe tilsmagt hvidvin og lime til at rense ganen inden hovedretten.
  • Hovedret: Medaillon af timianstegt oksemørbrad serveret med sauté af skovsvampe, vinterkål og skalotteløg, pommes ”Tartiflette” samt kraftig rødvinsauce tilsmagt trøffelolie.
  • Dessert: Moelleux au chocolat (flydende chokoladekage) anrettet med crème Anglaise skovbærcoulis samt et drys af ristede hasselnødder.
  • Natmad: Cremet kartoffel-porre-suppe serveret med friskbagt brød og smør.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsmenu og Nytår