Nytårsmenu ud af huset
Foto: Cofoco Cofoco står bag en af de udvalgte nytårsmenuer - og tilbyder også en vegetar- og børnemenu til årets sidste dag.

Nytårsmenu ud af huset 2018

8 lovende nytårsmenuer ud af huset – fra den budgetvenlige til den helt klassiske

Restauratørerne er allerede begyndt at gøre opmærksom på deres særlige nytårsmenuer – og vi kigger med. Her er 8 nytårsmenuer ud af huset, som lyder særdeles lovende, hvis det skal være både fornemt og nemt på årets sidste aften.

Årets sidste aften skal fejres med manér – ingen tvivl om det. Men selvom forberedelserne kan være hyggelige nok, kan en god aften også hurtigt gå til i planlægning, madlavning og indkøbsstress.

Hvis det lyder som noget, du kunne komme ud for, er det måske i år, at du skal lægge billet ind på en nytårsmenu ud af huset, i stedet for at knokle over kødgryderne selv. Vi har allerede forelsket os i disse menuer, som alle lyder ganske lovende, hvad enten du er til den, der er god til prisen eller til den mere eksklusive anretning – og hvor end du bor henne i landet!  Vi har nemlig både København, Aarhus og Odense repræsenteret i guiden samt flere mindre byer som Valby, Vedbæk, Lyngby og Gentofte.

Lad mundvandet løbe og drøm med her:

Cofoco-tekst.jpgDesserten hos Cofoco består i år af chokoladekage med saltkaramel og syltede brombær. Foto: Cofoco

1. DEN KLASSISKE:

Hvem: Cofocos Nytårsmenu ud af huset
Hvad: Nytårsmenu med 3 retter + natmad til 345 pr. kuvert. Kan bestilles her. Vegetar- og børnemenu fås også.
Hvor: Kan afhentes på Cofoco Food på Amager Landevej 119 i Kastrup, hos Restaurant Cofoco på Abel Cathrines Gade på Vesterbro og Scarpetta Islands Brygge på Islands Brygge samt Jægersborg Boldklub i Gentofte. Kan også leveres til priser fra 150 kr.

Ekstra bonus: Som noget helt nyt har Cofoco besluttet, at de for hver solgte nytårsmenu planter et træ til gavn for miljø og lokalbefolkningen i Tanzania.

Består af:

  • Forret: Hummer-bisque. Cremet suppe garneret med bagt torsk, brødcroutoner stegt i olivenolie lavet på hjemmebagt brød, urteolie og frisk kørvel.
  • Hovedret: Tournedos af stegt oksemørbrad: Bøf serveret på puré af selleri og hasselnødder med Pommes Anna, glaserede gule gulerødder, brøndkarse og trøffelsauce.
  • Dessert: Gâteau Marcel på 70% Valrhona chokolade: Valrhona Grand Cru-chokoladekage med saltkaramel, syltede brombær, krokant og rød syre.
  • Natmad: Hotdogs: Cofocos gourmetpølser med Karl Johan og parmesan, syltede løg og grov remoulade, ketchup og sennep.

Meyers-forret.jpgMeyers har rimmede kammuslinger med syltet citron som forret på årets nytårsmenu. Foto: Meyers

2. DEN NORDISKE:

Hvem: Meyers Nytårsmenu ud af huset
Hvad: Nytårsmenu med tre retter til 350 kr. pr. kuvert – der skal bestilles minimum 4 kuverter. Kan bestilles her. Veganer- og børnemenu fås også.
Hvor: Kan afhentes 31. december hos Meyers i Nordhavn, på Amager eller på Frederiksbeg. Kan også leveres i hele landet 30. december for 49 kr. (eller gratis hvis man bestiller senest d. 30. november)

Består af:

  • Forret: Rimmede kammuslinger med syltet citron og sichuanpeber i cremet fumét af jomfruhummer og limfjordsmuslinger med knas af ristet sesam, sprøde strandurter og aromatisk jernurtolie. Derudover: Ølandshvedebolle fra Meyers Bageri.
  • Hovedret: Tournedos af dansk oksemørbrad med langtidstilberedte danske rødbeder med frisk timian, sellerikompot med italiensk trøffel, kraftig glace tilsmagt med brunet smør og kapers og luftig kartoffelcreme med sort trompehat og drys af rød sennep.
  • Dessert: Cremet mousse med mørk Guanajachokolade fra Valrhona, flødekaramel, knas af brændt hvid chokolade med saltede jordnødder og kompot af solbær kogt med polynesisk vanilje og estragon.

Homemate.jpg

Homemate serverer blandt andet mør okse på bagt aubergine og pommes fondant i deres nytårsmenu. Foto: Homemate

3. GOURMET PÅ BUDGET:

Hvem: Homemate Nytårsmenu ud af huset
Hvad: 3 retter til 275 kr. pr. kuvert. Kan bestilles her. Veganer- og børnemenu fås også.
Hvor: Afhentes hos Homemate i Charlottenlund, Kgs. Lyngby, Østerbro, Frederiksberg, København K, København S (Islands Brygge), Vedbæk og Lyngby.

Består af:

  • Forret: Fersk laks og friskfanget hummer med sortkål og skaldyrsbisque. Hertil sprød fennikel og citron, hyben, timian og dildolie. Focaccia-brød med rustikt havsalt og frisk rosmarin
  • Hovedret: Flanksteak af mør okse på bagt aubergine og pommes fondant. Hertil portobellosvampe, persillerod, gulerødder, rødvinssauce, rosmarinkviste og trøffelsmør.
  • Dessert: Chokoladefondant med syltede brombær og mascarponecreme.

Timm-Vladimir.jpg

Var det noget med en klassisk oksemørbrad med grov kartoffelmos og urteknas? Så er Timm Vladimirs nytårsmenu måske lige noget for dig. Foto: Timm Vladimirs Køkken

4. DEN MED HAM FRA TV:

Hvem: Timm Vladimirs Køkken Nytårsmenu ud af huset
Hvad: 4 retter til 345 kr. pr. kuvert. Bestilles her. Der skal bestilles minimum 2 kuverter.
Hvor: Afhentes 31. december mellem 9-13 i Valby eller Aarhus.

Består af:

  • Appetizer: Cheeky Negroni lavet på gin, aperol og hjemmelavet vermouth. Køkkenets sprøde chips og Timms egen hjemmekomponerede ”Holiday” dip.
  • Forret: Cremet og fyldig muslingebisque med letsaltet nytårstorsk, fintsnittet glaskål og grøn olie.
  • Hovedret: Klassisk oksemørbrad, grov kartoffemos med sprød urteknas, bøgehatte syltet i eget øl, gulerødder og kraftig kalveglace.
  • Dessert: Fyldig og tung chokoladekage med nutella-ganache – hertil knas af krystalliseret hvid chokolade og aromatisk appelsinolie.

Sortebrokro.jpg

Dansk hummer med kammuslinger og stikkelsbær er blandt andet på nytårsmenuen hos Sortebro Kro i Odense i år. Foto: Sortebro Kro

5. DEN TIL DE KRO-GLADE:

Hvem: Sortebro Kro Nytårsmenu ud af huset
Hvad: 4 retters nytårsmenu + brød til 495 kr. Bestilles her.
Hvor: Afhentning mandag d. 31. december på Sejerskovvej 20 i Odense mellem kl. 11-15.

Består af:

  • Forret: Pighvarbisque med blomkålscreme tilsmagt med ingefær, lime og krydderurteolie.
  • Mellemret: Enebærgrillet dansk hummer og kammuslinger med æbler, stikkelsbær, sandløg, saft af grillet citron og hummersauce.
  • Hovedret: Dansk kronhjortefilet stegt med timian. Dertil ristede artiskokker, græskarkerne chimichurri, grillede oliven, bagte løg, parmesan, træspinat, kartoffelgratin bagt med græskar og rødvinssauce.
  • Dessert: Solbærmarinerede fynske pærer. Dertil vaniljecreme tilsmagt med tongabønner, små tynde makroner, bronzefennikel, syltede solbær og solbærdrys.

MellemRum.jpg

Hos Restaurant MellemRum får man en mellemret med rødbede-rimmet laks, purløgsolie og saltede mandler, hvis man bestiller nytårsmenu hos dem i Aarhus i år. Foto: Restaurant MellemRum

6. DEN FOR AARHUSIANERNE:

Hvem: Restaurant MellemRum Nytårsmenu ud af huset
Hvad: 4 retter for 450 kr. pr. kuvert. Kan bestilles her. Vegetarmenu fås også.
Hvor: Afhentes hos Restaurant MellemRum på Fredens Torv i Aarhus C. Afhentningstidspunkt gives ved bestilling i intervallet 11-16.

Består af:

  • Forret: Jomfruhummerbisque tilsmagt safran hertil store rejer og jomfruhummerhaler samt porrer og gulerødder
  • Mellemret: Rødbede-rimmet laks med råmarinerede rødbeder, purløgsolie og saltede mandler
  • Hovedret: Steak af oksemørbrad med selleripuré, stegte kejserhatte i timian, syltede rødløg og rødvinssauce – hertil knuste kartofler med kryddersmør
  • Dessert: Chokoladekage a la MellemRum serveret med lune blommer i portvin og appelsincreme
  • Tilbehør: Friskbagt brød med kryddermayo, smør med havsalt og hummus a la MellemRum

Nytårsmenu Nimb at Home.jpgMenuen hos Nimb at Home byder blandt andet på muslingesuppe med saltede kammuslinger, dildolie og hasselnødder. Foto: Tivoli

7. Den eksklusive

Hvem: Nimb at Home
Hvad: 4 retter + snacks og sødt for 595 kr. pr. kuvert. Kan bestilles her.
Hvor: Afhentes den 31. december på H. C. Andersens Blvd. 22, 1553 København V. i det tidsrum, der er angivet på kvitteringen. Sammen med maden udleveres en lille guide til anretning.

Består af:

  • Snacks: Grønne snacks fra Gemyse
  • Forret:  Hummerterrine med estragoncreme, små salater, friteret brød og vinaigrette
  • Mellemret: Muslingesuppe med saltede kammuslinger, dildolie og hasselnødder
  • Hovedret: Oksetournedos med variation af rødbede, bagt løg, knuste kartofler og trøffelsauce
  • Dessert: Chokolademousse-kage på mandelbund med passionsfugt og karamel
  • Sødt: Kransekagestykke

8. Den franske

Hvem: Fransk Spisehus’ Nytårsmenu ud af huset
Hvad: Nytårsmenu med 3-retters gourmet til 425 kr. pr. kuvert. Kan bestilles her. Vegetar- og børnemenu fås også. Vinmenu kan tilkøbes.
Hvor: Kan afhentes hos Fransk Spisehus på Sortemosevej 1B, 2730 Herlev. Kan også leveres til hele Sjælland. Prisen afhænger af distancen.

Består af:

  • Forret: Torskesoufflé bagt med spinat og krydderurter, anrettet med cremet jomfruhummerbisque, smørdampede rodfrugter, sprøde jordskokkechips og karse. Hertil friskbagt brød samt smør.
  • Hovedret: Kalvemørbrad stegt med timian serveret med kartoffel mille-feuille, citron-timianbagt pastinak, smørristede skovsvampe, langtidsbagte små tomater samt kraftig rødvinsauce tilsmagt trøffelolie.
  • Dessert: Moelleux au chocolat (flydende chokoladekage) serveret med kompot af skovens bær og vaniljeparfait rørt med hvid chokolade.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsmenu og Nytår