Nytårsforsæt
SPONSORERET indhold

Drop snooze-knappen og rejs på solo-ferie: Læs redaktionens alternative nytårsforsætter

Vi har spurgt redaktionen på ALT.dk, hvilke forsætter de vil tage med i det nye år. Nytårsforsætter, som vel og mærke IKKE inkluderer superfood, slankekure eller mere træning.

Af: Redaktionen Foto: Privat
28. dec. 2017 | Livsstil | ALT.dk

Ud med det gamle og ind med det nye.

Et nyt år giver anledning til forvandling, forandring og fornyelse. Lad de dårlige vaner, sure pligter og den vakkelvorne økonomi blive i 2017 og fyld kalenderen med gode intentioner, når 2018 ringer ind.

De fleste af os ville nok gerne spise mindre sukker, lære at løfte den tungeste vægtstang i fitnesscenteret eller snøre løbeskoene lidt oftere.

Men hvad med alle de gode intentioner, der ikke handler om at blive tyndere, smukkere og sundere?

Vi har spurgt redaktionen om deres nytårsforsætter for 2018.

Superfood, slankekure og mere motion har været forbudt, og i stedet står det nye år på mere rummelighed, masser af frigjort tid og flere farver i klædeskabet. 

Lad dig inspirere til nytårsforsætter, du kan holde længere end til februar.

Kristian Hindø-Lings, digital moderedaktør

 1. I 2018 vil jeg tænke mindre og føle mere.
 2. Jeg vil slutte fred med min utilstrækkelighed og være glad for, hvad jeg er, og hvad jeg har.
 3. I det nye år vil jeg gøre mit for at skabe plads til alle og øve mig i at slutte fred med holdninger, jeg ikke kan acceptere.

Caroline Berendt, webassistent

 1. I det nye år skal jeg være mere spontan. Jeg skal kaste mig ud i nye oplevelser, som får mig ud af min comfortzone. Vinterbadning, flere dates, morgenfester – jeg skal prøve det hele.
 2. Jeg har rigtig meget tøj. Mit mål er, at jeg i det nye år skal blive bedre til at bruge det, der allerede hænger i klædeskabet i stedet for at købe nyt.
 3. Jeg elsker at rejse. Faktisk så meget, at jeg kommer til at glemme alle de fantastiske oplevelser, jeg også kan få i min egen by. I 2018 skal jeg derfor blive bedre til at udforske København. Jeg skal spise på alle byens lækre restauranter, besøge de smukke museer og udnytte, at min by er omgivet af vand.

Lotte Michelsen, webassistent

 1. Jeg vil glemme mine tidlige år på musikskolen, hvor musikundervisning var en sur pligt, og så vil jeg lære at spille klaver og prøve at nyde det.
 2. I 2018 skal jeg være mere rummelig og ikke mindst tålmodig. Jeg skal ikke hidse mig op i supermarkedet, når jeg IGEN har taget den forkerte kø, hvor kunden foran mig har glemt at veje tomaterne og kassedamen lige skal skifte bonrulle.
 3. I det nye år vil jeg rejse noget mere med min familie. Vores weekender med aktive børn på 13 og 16 år er fyldt med fodbold, håndbold, lektier og huslige pligter, så det er svært at finde tid sammen.

LÆS OGSÅ: 7 lovende nytårsmenuer ud af huset – fra den budgetvenlige til den helt klassiske

Jesper Hansen, digital direktør

 1. I 2018 vil jeg huske at være generøs! Det gælder i alle livets forhold. Det kan være at samle en blaffer op, hjælpe en gammel dame over vejen eller bare at sende kunden med en enkelt vare i kurven foran i køen. Jeg er god til det, men kan blive bedre.
 2. Kedeligt men vigtigt: I det nye år vil jeg hjælpe mere til derhjemme. Med tre børn og 20-30 madpakker om ugen er der nok lidt mere, jeg kan hjælpe til med. Det er vi vist to, der synes.
 3. Jeg vil lege mere med mine børn i 2018. For hvor svært kan det være at spille Matador eller Sorteper med sine unger? Det bør ske noget oftere.

 

Sara Wilkins, digital livsstilsredaktør

 1. Sort er og bliver min yndlingsfarve, når det gælder tøjet i mit klædeskab, og sådan vil det nok altid være. Men det har taget overhånd, når venner og kollegaer konsekvent kommenterer det, hver gang jeg vover pelsen og kaster mig ud i noget vanvittigt drastisk som mørkeblå. 2018 skal blive mere legende og farverig, for livet er jo ikke én stor begravelse.
 2. Det er efterhånden blevet en stående joke på redaktionen, at jeg aldrig kommer ud på den solo-rejse, jeg har talt om i mange, mange måneder. Men 2018 bliver året – det kan jeg mærke. Og destinationen må meget gerne indeholde en varm strand, masser af palmetræer og flaskeøl til tre kroner.
 3. Jeg tror altid, at jeg kan nå en kaffe- eller øl-aftale mere, end jeg egentlig har lyst eller overskud til. Jeg er blevet lidt bedre til det i 2017, men 2018 skal blive året, hvor jeg bliver mester i at strukturere mine hverdage, så jeg får mere tid til spontane ting og til at se dem, jeg elsker. Uden bagkant.

LÆS OGSÅ: Verdens bedste kur: Er det en kur, der dur

Cille Lewinsky, journalistpraktikant

 1. Jeg fortæller tit mig selv, at jeg skal huske at løbe en tur, når jeg kommer hjem fra job. Men når det kommer til stykket, er det sidste, jeg gider, egentlig at bevæge mig. Jeg vil meget hellere lave god mad og slænge mig på sofaen – desværre er jeg bare SUPER dårlig til at gøre det. Hvis jeg ikke får løbet, nager det min dårlige samvittighed - og så nyder jeg slet ikke at slappe af. I 2018 skal jeg derfor blive bedre til at løbe, når jeg har lyst, og acceptere og nyde det, når jeg ikke har. 
 2. Venindeaftaler, vasketøj og støvsugning kan godt stresse mig, når jeg også arbejder fuldtid. I det nye år skal jeg derfor blive bedre til 1: at lave færre aftaler, 2: at lære at lade vasketøjet stå en dag mere og acceptere, at det er okay, at der ikke liige blive støvsuget efter job og 3: at leve mere i nuet og bekymre mig mindre om alt det, der sker de næste par dage, uger og måneder!
 3. I fare for at lyde som en af der fanatiske sundheds-typer vil jeg gerne spise mere økologisk og mindre kød i 2018. Det er godt for miljøet, samvittigheden og kroppen, føler jeg.

Amalie Louise Larsen, digital journalist

 1. December blev måneden, hvor jeg formåede at falde hele tre gange på cykel. Det dér med balance, er bare ikke min stærke side. Når rådhusklokkerne er ringet af, og tømmermændene har lagt sig, skal jeg derfor fluks ud og købe en cykelhjelm – og begynde at bruge den. Slut med forfængelighed og dovenskab.
 2. Snooze-knappen er min værste fjende og min bedste ven. Men 2018 bliver året, hvor jeg ikke liiiige har brug for 30 minutter mere, når vækkeuret ringer. Jeg skal op i god tid, så jeg ikke stresser gennem morgenen. Jeg har ladet mig fortælle, at man bliver mere frisk af det, og så kan det også ske, at jeg finder tid til morgenmad.
 3. I 2018 vil jeg være bedre til at slukke min telefon. Jeg vil gemme den langt væk og nyde nærværet med mig selv, mine venner eller min kæreste, uden at skærmen ligger foran og forventer min opmærksomhed.  Det er okay at gå glip af ting, Amalie.

Mette Andersen, digital projektleder

 1. 2018 bliver året, hvor jeg skal prioritere de venskaber, der giver mig energi fremfor dem, der tapper den. I en travl hverdag med fuldtidsjob og to-årig er det på tide at få ryddet lidt op, så dem, der virkelig betyder noget, kan blive plejet lidt ekstra.
 2. Det er en klassiker, men jeg skal simpelthen stå tidligere op, så jeg får en morgen sammen med min familie. Det er så hyggeligt, når vi spiser morgenmad sammen, men det sker nærmest aldrig i hverdagen. Ud med dobbelt snooze – ind med kvalitetstid.
 3. Mens 2017 var året, hvor jeg fik hus, have og ægtemand, skal 2018 stå på rejser. Den første tur går til Tenerife allerede i januar, den næste går til Hamborg i marts, og der skal helst mange flere på listen i det nye år. Jeg vil ud og opleve verden, og det kan kun gå for langsomt.

Katrine Memborg, redaktionschef på Vores Børn

 1.  At finde glæden i kedelig leg. Min søn på halvandet år elsker at gemme sig under et viskestykke, tage mine sko på, sige ”arrrgghh” om og til alle sine Duplo-dyr - og andre helt uduelige ting. Lets face it – det er ikke sjovt. For mig i hvert fald. Men jeg har besluttet mig for, at 2018 skal være året, hvor jeg går all in på lege, der simpelthen er så dumme, at halvdelen kunne være nok.
 2. Rydde op. Jeg har flyttet sådan cirka fem gange de sidste fem år, og nissen (rod!) er flyttet med hver gang. Det skal være slut nu, for nu skal der ryddes op. Ud med alt det, der fylder både fysisk og mentalt, og ind med plads. Og ro.
 3. Tid til mig og tid til mine bøger! I stedet for at tænde fjerneren og se ligegyldig underholdning, skal jeg være bedre til at læse den bunke bøger, der ligger og venter på mig. Jeg er vild med at læse, men har ikke åbnet en bog de sidste par år.

LÆS OGSÅ: Sådan dækker du det smukkeste nytårsbord

Susanne Baden Jensen, digital journalist

 1. Spis mere skaldyr! Sådan har mit nytårsforsæt lydt i en del år, og det kommer det også til denne gang. I stedet for at slå sig selv i hovedet med en mentalhammer over alle mulige ting, som man ”burde” indtage mindre af, så går jeg klart ind for i stedet at fokusere på at nyde meget mere af det, man holder af. Og jeg bliver bare et gladere (og bonus: sundere) menneske af rejemadder, moule frites og friske østers. Så meget mere af den slags – også i 2018 <3
 2. Kender I følelsen af, at der er skønne mennesker i ens liv, som man bare ikke rigtigt får set nok til? 2018 skal være året, hvor jeg omkring den første i hver måned vil skrive til en person, jeg ikke har set længe, med målet om, at vi skal finde en fælles dato. Så vil jeg give et glas bobler – og forhåbentlig se frem til masser af opdateringer og røverhistorier fra deres liv.
 3. Opfinde "Årets Sommerdrink 2018". Muligvis også fordi jeg tænker, at det kan give grobund for mange ambitiøse udviklingstimer. Lige nu er jeg nået til at eksperimentere med et lille skvat tomatjuice i bunden af et glas, masser af isterninger, 2/3 tonicvand, 1/3 danskvand, vodka "til du skammer dig-ish", og så toppe af med et par dråber Tabasco-sauce (ja ja, det er stadig et projekt under udvikling – og jeg har heldigvis en hel sommer til det…)

Susanne Knutzen, digital sundhedsredaktør

 1. Jeg er en sukkergris, og ELSKER skolekridt, vingummi, skumslik og pariserlinser. Når kantinen serverer brunsviger, går jeg benhårdt efter det stykke med allermest brun farin, og hindbærsnitter er altid i flertal i mit univers. Men i oktober i år skete der noget. Jeg var på en tredages juicekur, hvor jeg derfor også var på en benhård sukkerdetox, og jeg har faktisk holdt mig nogenlunde langt fra sukker lige siden. Jeg spiser stadig brunsviger og hindbærsnitte (bemærk ental) og mørk chokolade, men jeg kan mærke på både min krop, mit energiniveau og mit humør, at det er blevet meget bedre, efter jeg er stoppet mit sukker-overload. Så jeg vil meget gerne fortsætte mit sukkerstop i 2018 – det er ikke altid lige let, for mundvandet løber, når slikskåle kommer frem.
 2. Jeg vil blive bedre til at invitere min kæreste, Tue, på dates. Vi har i mange år alt for ofte gået ud hver for sig, fordi der jo så var en, der blev hjemme og passede vores søn, Aske. Men han er nu blevet så stor, at han ikke behøver babysitter, så 2018 må gerne være fyldt med romantiske middage, bif-ture og koncerter i selskab med Tue.
 3. Mit sukkerstop betyder, at jeg vågner tidligere end nogensinde før, og jeg vil gerne blive meget bedre til at komme afsted til træning eller snøre løbeskoene om morgenen i stedet for sidst på dagen efter job. Det vil også betyde mindre stressede eftermiddage/tidlige aftner, hvor der både skal handles ind og laves aftensmad i fugtigt træningstøj.  

Anbefalet til dig