11 geniale underholdningsprogrammer
SPONSORERET indhold

11 legendariske tv-programmer, der gerne må komme tilbage

De her 11 tv-programmer gør dig nostalgisk og får dig til at savne ”de gode gamle dage”.

Af: Cille Lewinsky Foto: Per Arnesen/TV2
01. sep. 2017 | Livsstil | Eurowoman

Husker du også, hvordan du sad klistret til tv’et fredag aften med slikskål og så ”Hit med sangen”, hvor Amin Jensens gæster sang sig ind i din stue? Eller husker du, hvordan Casper Christensen i vanlig drengerøvsstil gjorde et relativt kedeligt program som ”Husk lige tandbørsten” til et brag af en fest?

Vi har lavet en liste over de 11 mest legendariske tv-programmer, som vi savner og stadig drømmer om en dag kommer tilbage på skærmen.

1. Rent Fup

Skuespiller Preben Kristensen var vært på TV3-programmet ”Rent Fup”, der rullede over skærmen i 1990’erne. Her blev kendte danskere filmet med skjult kamera i situationer, hvor de i forvejen var lidt pressede. Det frembragte både de bedste og værste sider af dem – og et af de mest legendariske klip var dengang Bubber blev fuppet. Se klippet med Bubber her:  

2. Den store klassefest

Tv-vært Kamilla Bech Holten var det kendte ansigt på tv-programmet ”Den store klassefest”, som blev sendt for første gang på TV2 i 1998. Her dystede to kendte danskere i forskellige fag fra skoletiden sammen deres gamle klassekammerater, hvor præmien var ”den helt store klassefest”, mens taberne fik burgere og rød sodavand. Hold op, vi savner den kæmpe fest i fjernsynet!

3. Husk lige tandbørsten

Husker du dengang, at Casper Christensen havde kort, sort hår og runde briller? Det var dengang ”Husk lige tandbørsten” kørte på sit højeste med halvanden million seere i 1994. I ”Husk lige tandbørsten” skulle en kendt dansker sammen med en fan konkurrere om at vinde en rejse. Den kunne enten gå til et eksotisk sted som Nepal eller en dansk provinsby som Nibe. Sidder du nu og ville ønske, at du kunne gense programmerne, så kan du faktisk gøre det på DR Bonanza. God fornøjelse!

4. Fangerne på Fortet

En tiger, en dværg og nogle kendte mennesker. Det var cirka opskriften på ”Fangerne på Fortet”, der havde premiere på TV3 i 1993. Thomas Mygind var vært, mens skuespiller Ove Sprogøe agerede Vismanden i Tårnet sammen med dværgene Passepartout og Passepåtid. Gennem hårde prøvelser og udfordringer skulle kendisserne samle så mange boyarder (guldmønter) som muligt. I 2009 rullede en ny sæson af ”Fangerne på Fortet” over skærmen med tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel og Camilla Ottesen som værter, men det blev aldrig det samme som dengang i 90’erne, hvor blandt andre en ung Dennis Knudsen og Thomas Villum deltog… Se selv her. 

5. Hit med sangen

Amin Jensen var fantastisk i sin rolle som vært i ”Hit med sangen”. Ikke nok med at han selv synger fremragende, var han også med til at få danskerne hjemme i stuerne til at blive revet med og synge om kap med deltagerne i programmet. ”Hit med sangen” gik kort sagt ud på at gætte forskellige sange først. Hvis du savner programmet ligeså meget som os, kan du gense det på DR Bonanza.  

6. Casper og Mandrilaftalen

”Casper & Mandrilaftalen” er, hvis du spørger os, stadig noget af det mest legendariske satire-tv, der nogensinde er lavet i Danmark. Komikerne Casper Christensen, Frank Hvam, Lasse Rimmer og Lars Hjortshøj tog komik og absurditet til helt nye højder, da sketchshowet i 1999 havde premiere på DR2. Trods sit dengang lave seertal (det blev vist kl. 23.30) opnåede ”Casper & Mandrilaftalen” alligevel kultstatus og fik efterfølgende fansider og fanklubber over hele landet. Gense ”Casper & Mandrilaftalen” på DR.

7. Scenen er din

”Jeg giver dig et STORT, STORT 5 tal”. Sådan husker du måske bedst ”Scenen er din”, hvor sanger og dommer Etta Cameron var rundhåndet med de ”store” 5-taller til deltagerne. Sammen med dommerne Therese Glahn og Mads Vangsø og med Bubber som vært var ”Scenen er din” en stor succes, da det startede i 2004. I talentshowet kunne deltagerne stille op i fire forskellige kategorier.  En af de mest kendte vindere var den dengang 12-årige Simone, der i 2004 vandt med sangen ”Vindens farver”. 

8. Den 6. sans

I programmet ”Den 6. sans” skulle to hold eksperter ved hjælp af deres sanser gætte sig frem til en kendis. Peter Hansen var vært og blev senere den første mandlige vært på TV2s ”Vild med Dans”. Ekspertpanelet bestod blandt andet af livsstilsekspert Henrik Byager og skuespiller Gitte Madsen, der efterfølgende blev underholdningschef for TV2. Her kan du se tilbage på dengang, eksperterne skulle gætte sanger Peter Belli og den tidligere komtesse Camilla af Rosenborg ved hjælp af håndaflæsning. 

9. Popstars

Du husker måske Jon Nørgaard, EyeQ og Julie Berthelsen? De blev alle kendte, da de medvirkede i ”Popstars”, som blev vist for første gang i Danmark i 2001. Jon vandt ”Popstars” året efter i 2002 og lavede kæmpehittet ”Right Here Next to You”. Sangkarriere endte dog brat, da han i 2003 blev idømt 60 dages betinget fængsel og 60 dages samfundstjeneste, efter han havde overfaldet en tidligere kammerat. Til gengæld fik Julie Berthelsen kæmpe succes efter ”Popstars” med sangen ”Every Little Part of Me”. Bliv nostalgisk og se musikvideoen af ”Right Here Next to You”. 

10. Lykkehjulet

”Lykkehjulet” var et af Danmarks første gameshows - baseret på det amerikanske program ”Wheel of Fortune”. Michael Meyerheim var den første vært på programmet, da det fik premiere på TV2 i 1988, og sidenhen overtog andre værter. Men intet lykkehjul uden en smuk kvinde, der drejede bogstavkasserne. Den første kvinde til at vende bogstaver i det danske program var Pia Dresner (1988), men siden da blev den kvinde, man i dag forbinder med ”Lykkehjulet”, den mørkhårede og smukke Maria Hirse (1995-2001). Gense et klip fra ”Lykkehjulet”s 10-års jubilæum lige her. 

11. Venner for livet

Husker du sangen ”Friends forever”? Det var titelmelodien til det populære underholdningsprogram ”Venner for livet”, som en ung Hans Pilgaard var vært for, da det fik premiere på TV2 i 2001. Her skulle to kendisser i selskab med to bedste venner kæmpe om, hvem der kender deres venner bedst. Det blev sendt i bedste sendetid om fredagen, og ”Zindy Kuku Boogaloo” gav den gas som husorkester. Åh, det var tider med gode husorkestre…