SKAM Isak Even afstemning
SPONSORERET indhold

Fans væltede afstemning: EVAK er årets tv-par i USA

SKAM-parret er gået helt til tops i en amerikansk afstemning om årets kærlighedsforhold på tv-skærmen.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: NRK
07. mar. 2017 | Livsstil | Eurowoman

Man kan forestille sig, at der sidder nogle topchefer på de amerikanske tv-stationer og klør sig undrende i håret netop nu.

Til trods for at de har brugt millioner af kroner på deres egenproducerede serier, er det nemlig en romance mellem to unge drenge i en lille, norsk ungdomsserie, som er blevet årets tv-par – i en amerikansk internetafstemning.

Underholdningssite E! News har netop afholdt en online afstemning, hvor seerne kunne stemme på årets kærlighedsforhold på skærmen, og vinderne blev: Isak og Even fra NRK-serien SKAM.

SKAM har aldrig været vist på en tv-kanal i USA, og som forklaring på det overraskende resultat hører uden tvivl også med, at SKAM har en dybt dedikeret fanbase, der har brugt de sociale medier til at mobilisere stemmer på teenageparret.

Herunder den danske Facebook-gruppe ’Kosagruppa DK’, hvilket ikke er gået ubemærket hen af folkene bag serien.

LÆS OGSÅ: Ulrikke Falch om sin spiseforstyrrelse: Jeg var ivrig efter at fremstå som syg

Til hjemmesiden Side2.no takker Håkon Moslet, redaktionschefen for norsk P3, der står bag serien, således direkte de danske fans:

- Dette er sejr for kærligheden, og et skridt på vejen mod at fjerne "jævla homo” (”bøsserøv”, red.) som en fornærmelse. Men først og fremmest er dette en sejr for de utrættelige og fantastiske "SKAM"-fans, ikke mindst i Kosegruppa DK, der har arbejdet 24/7 for EVAK de seneste uger.

SKAM-parret, der går under kælenavnet ’EVAK’ (en sammensmeltning af de to fornavne, red.), kæmpede i første omgang mod 63 andre par fra populære amerikanske tv-serier.

På deres vej til toppen slog det norske par blandt andet sidste års vindere, Clarke og Alexa fra serien ’The 100’, men også Stefan og Caroline fra ’The Vampire Diaries”.

Noget tyder på, at E! News ikke selv havde forudset EVAK-populariteten. Undervejs i afstemningen valgte de således ekstraordinært at uddybe for ’ikke-kendere’, hvad SKAM i det hele taget var for en serie.

Til sidst var finalen neden på to par, hvor Isak og Even kæmpede mod Magnus og Alec fra teen scifi-serien ‘Shadowhunters’. Og her løb de norske darlings altså med sejren.

E! har uddelt ”Tv’s Top Couple of The Year” siden 2014.

LÆS OGSÅ: Er Stine Danmarks vildeste SKAM-fan?

LÆS OGSÅ: Derfor skal du se serien, alle taler om

LÆS OGSÅ: Henrik Holm: Sådan fik jeg rollen som Even i SKAM